Kassy Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Ale Judka ma sliczny bialy pynio:)Jest cudna:loveu:
AnnaM Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 sarabella napisał(a):Aniu !! super fotki ,ale Ty musisz mieć dużo czasu, że tyle zdjęć strzelasz:evil_lol: :painting: a Judka tak w ogóle to wychodzi na spacery,pytam bo ona zawsze taka biała SUUUPERRRR:roll: przez ostanie 3 tygodnie własciwie tylko nocowałam w domu... teraz mam chwile oddechu... chwile... ;) a zdiecia lubie robić... porostu... a co do spacerów... nie no co Ty... wychodzimy... nie zrobiłabym tego Judce ;) powaznie... wychodziny normalnie... czasem mnie trafia... jak dopiero co wykąpana Judka, pachnąca i cacy wyjdzie na spacerek... i... podwozie mokre i brudne, pychol tez... super ;)
agara Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 A my mamy coś takiego jak O-G-R-Ó-D :D naszczęście, bo naczej... to mny byśmy chyba się zapłakały, po kąpieli, śliczna taka... i na tą ochydną, zaplutą i zasraną<za przeproszniem- w dosłownym tego słowa znaczeniu> ulicę!?!? nigdy. ale jak jest juz tak po kąpieli kilka dni, to wtedy owszem:)
Nesjanna Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 [quote name='AnnaM']jesli macie dosyc to mówcie :razz:... wstawie jeszcze troche Judki...:loveu: śliczna Judka :loveu::loveu::loveu::loveu: jestem zazdrosna :razz:
RitaGBD Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Witam serdecznie ale macie cudne maltańczyki!!!!!!!!! Mam do Was prośbe o dorade.NIe wiem czym czyścić mojej chihuhua nacieki pod oczkami . Pomóżcie prosze bo to nie ładnie wygląda.
AnnaM Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Nesjanka napisał(a):śliczna Judka :loveu::loveu::loveu::loveu: dziekuje :) Nesjanka napisał(a): jestem zazdrosna :razz: o? :razz:
agara Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 rita tak myj, przemywaj wodą borową i czystym wacikiem:)
Kassy Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 AnnaM A Judka ile teraz ma miesiecy?Bo widze ze juz ma na tyle dlugie wloski kolo oczek ze jej nie wchodza i na glowce tez juz dlugie:)
RitaGBD Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 [quote name='Malta-GD']rita tak myj, przemywaj wodą borową i czystym wacikiem:) Bardzo Ci dziękuje za podpowieź!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu: !!
agara Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 ależ proszę:) I jak tam wasze pieski?? moja mała.. jest dziwna, bo jest remont<dziś kłucie, grrr> i jest taka osowiała, bo nie wie co sie dzieje, 2 pokoje zamknięte, jej dwa ulubione <chlip>
yoasia Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 witam serdecznie :lol: jeny moja Zizka to normalnie szalona jest :eviltong: dostała 3 dni temu prezent od sąsiada w postaci smyczy długiej na 7 metrów (tej takiej co sie wciąga i wyciąga sama) i normalnie w końcu można z nią normalnie na pole wyjść :multi: dzisiaj byłyśmy 2 godziny na spacerze, zaliczyła wszystkie okoliczne szczeniaki w jej wieku, przywlokła na sierści 3 kg suchych liści, które moja Mamusia do tej pory wyczesuje :eviltong: i jak czytam na internecie, że maltańczyki nie za bardzo za spacerami przepadają to się zastanawiam kto to pisze :razz: moja to pół dnia siedzi pod drzwiami wyjściowymi i wyje że na pole chce i codziennie musimy ją kąpać bo nie da się jej pogłaskać taka jest brudna , normalnie teraz jej sierść jest ciemno szara z lekkim brązowym balejażem hehe aha i Zizka od kilku dni je tylko gotowane mięsko bo się chyba przejadła tymi karmami z puszki i już się nie chciała tknąć a jak takie mięsko dostanie to aż sie jej uszy trzęsą a i dzisiaj po raz pierwszy zjadła kosteczkę z tego mięska :p od razu uprzedzam, ze nie był to kurczak :p a za 4 dni Zizur kończy juz 3 miesiące :multi: :multi: a dopiero co pisałam, że ma 6 tygodni :crazyeye: strasznie duża pannica z niej :p pozdrawiam Was wszystkie i całuję wasze psiaczki :loveu:
agara Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 o jeny, po tym co mówisz, to faktycznie szalona:):) widzisz? ona nawet sąsiada sobie w okół palca owinęła:D tak. ja też nie wiem, kto pisze, ze maltany nie lubią sie ruszać.!?!? faktycznie, dopiero co miała 6 tyg a malta dopiero co pół roku, a juz półtorej!!:):) jak tez czas leci...:):) pozdrów Zizkę:):) a tak w ogóle, ile masz lat:D?
yoasia Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 cześć Malta :p wiesz ona nie tylko sobie sąsiada owinęła :eviltong: wszyscy ja rozpieszczają a ludzie na moim osiedlu mówią o niej Gwiazdeczka ewentualnie księżniczka hehehe i nawet się nikt nie skarży, że codziennie o 5 rano Zizka szczeka jak szalona bo chce wyjść na polko , na którym ciemno jak w d.... jest :p :p :p :p :p :p :p ja mam lat 23 i stara dupa jestem:razz: w sumie to tak się składa, że dzisiaj kończę 23,5 :eviltong: a Ty ?
Cockerek Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 yoasia napisał(a):ja mam lat 23 i stara dupa jestem:razz: Hm, ciekawe co ja mam powiedzieć? :mad: Dodaj mi jeszcze 3 :razz: Zawsze jesteśmy piękne i młode :lol: A moja Nel to tak teraz się zachowuje jak twoja Zizka. A przecież starsza jest. Nie wiem, ale chyba szczenięcy czas jej się przypomina, bo wszędzie musi być, wszystko zobaczyć i spróbować. Nie położy się ani na chwilę, no jedynie jak już na serio nikt nie zwraca na nią uwagi mimo jej usilnych próśb i prób wymuszenia. Tak, tak, ja nie wiem jak ona to robi, ale zazwyczaj udaje jej się wymusić na mnie zabawę, albo chociaż rzucanie piłeczki. Koleżanka była w tygodniu w związku w Poznaniu i pytała o światówkę. 50 maltanów ma być, z tego aż 15 w kl. młodziezy (sunie) :lying: :nerwy: Jednak to i tak mało, w zeszłym roku w Argentynie było 121 maltańczyków :-o
agara Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 O jeny.. 121 ,maltanów!!!?? myślałam, ze to niemożliwe:DD: ja akurat 3 października skończyłam 13, więc, jak łatwo obliczyć mam 13 i parę dni:D malta tez tak czassem robi- wychodzi na środek podjazdu o 22 wieczorem i zaczyna koncert:D:D my nic na to nie poradzimy! na malte mówią: -pompon -królewna -szczota -poduszka no i oczywiście mopik.:D ale wszyscy mówią to z taką 'miłością' w głosie, że nie sposób się denerwować. Maltany mają tą ceche, że WSZYSTKICH kogo napotkają owijają sobie wokół palca. p. Martyno, a w pozostałych klasach? wie pani coś:)?
Cockerek Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Nie, o pozostałych nie wiem, koleżanka nie pytała. Słuchajcie a yorków to ma być 300 :evil_lol:
agara Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 jeny.. 300!?!?!? toz to prziecież jakiś żąrt jest:D:D Może Sarabella będzie wiedziała... A czy ktokolwiek wie, którego startują maltany?? <dnia, 9,10,11 czy 12?> tak w ogóle p. Martyno, tak dogadują się malutkie??:)?? czy nel zaakceptowała nową lokatorkę? i na odwrót? no i oczywiście co ze starszym kawalerem:D?
Cockerek Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Maltańczyki wystawiane są w niedzielę, na całe szczęście dla mnie ;) A Nelcia jeszcze nie ma nowej lokatorki. Mała przyjedzie właśnie na światówce. Ja już się nie mogę doczekać, a ona, gdyby wiedziałą, to pewnie też już czekałaby pod drzwiami :lol: Imię do rodowodu już mamy, ale jeszcze waham się nad domowym. Na początku chcieliśmy psa, to miał być Nemo ale będzie suczka, to może Nemi? :lol: A już sama nie wiem kręćka dostanę od tych imion :lol:
AnnaM Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 no i co? na światówce naogladamy sie maltanczyków za wszystkie czasy ... jeee ;)
agara Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 chmm.. moze lepiejj nie na N, bo się będą myliły? ja nie wiem,to moje zddanie, a ja myślałam, ze mała już jest:):))w niedzielę? to świetnie!:):)
agara Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 p. Aniu, to bARDZO DOBRZE! tylko, zeby w naszej klasie było ich mało:D:D:)
Cockerek Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 O Ania, cześć, co słychać? Każda z nas idzie w innej klasie ;) A Nel właśnie ukradła Toffikowi kostkę prasowaną i mieli ją z miną małego diabełka, a jaka zadowolona z siebie :evil_lol:
agara Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 taak, wiem:) ja wzięłam małą do otwartej, bo myślałam, ze w pśredniej pójdzie najwiecej... zobaczymy. oby było tak, jak myślałam... Maltusia sobie śpi, bo mama pojechała, wiec ona musi być smutna:D
Nessti Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Napisał(a) yoasia ja mam lat 23 i stara dupa jestem:razz: To ja się tu wypowiadać nie powinnam ;) , Bo mi trzeba by dodać więcej niż 3 latka :shake: A zdjęcia przecudne. Z Judki to cudo rośnie :loveu: No i wreszcie Amiśkę możemy pooglądać:multi: :angel: Też piękna pannica :cool3: A na swiatówce, jeśli dojadę to będę trzaskać zdjęcia :razz: ile wlezie Więc uważajcie :evil_lol: 50 maltańczyków w jednym miejscu ? Jak dla mnie to i tak wydarzenie. Bo do Gorzowa ani jeden nie przyjechał:mad: Więc me oczy ucztę będą miały :bigcool: A co do zachowania, to mój też ostatnio jak szczeniak się zachowuje. Ze wszystkimi się wita, gania, biega, brzuszek do głaskania rozkłada :loveu: Może to jesienne przesilenie :hmmmm:
agara Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 mojej się strrrasznie dużo włosów zrobiło, wczoraj jak ją kąpalyśmy, to juz taki szczurek z niej nie był:):) tylko te włosy na tyłku jej sie tak puszą... mozecie coś poradzić:)?
Recommended Posts