Andzia_G Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Twinki :) Moja siostrzenica go tak nazwała jak zobaczyła pierwszy raz
Nesjanna Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 co ja co ja :oops::crazyeye::oops::crazyeye::loveu::loveu::loveu:
Nesjanna Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Andzia_G napisał(a):Twinki :) Moja siostrzenica go tak nazwała jak zobaczyła pierwszy raz ładnie się nazywa :loveu:
Nesjanna Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 wstawianie zdjęć : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6259
Andzia_G Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/customprofilepics/profilepic14962_3.gif
Nesjanna Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 no śliczny maluch :loveu: tylko troszku większe te zdjęcia wstawiaj :roll: dlaczego maluch jest bez rodowodu ???
Andzia_G Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Już następne będą większe :) Powód jest chyba jeden poprostu pochodzi od Pani która ma suczkę z rodowodem, ale nie interesowało ją czy tatuś bedzie miał rodowód i wzięła bez rodowodu. Poprotu to miałbyć miot dla znajomych. A mnie troszke kręcą wystawy.
Nesjanna Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 no tak ......... ja jednak nie popieram rozmnażania psów bez dokumentów - to jak dziecko bez metryki, miejsca zamieszkania, bez inforacji o pochodzeniu itp
Cockerek Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Buzi dla Twinkusia :buzi: A Amiśkę jak zobaczymy to zapewne nam szczęka opadnie :cool3: :loveu:
yoasia Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Cześć Andzia G :p :p :p ile Twinki ma miesięcy ?? śliczny jest :p a te czerwone oczka to znaczy, że co ? że na tych białkach ma takie czerwone żyłki ? bo moja Zizka też ma takie i właśnie nie wiem co to jest :shake: ja też mam maltańczyka bez rodowodu i wcale nie uważam, że to jak dziecko bez miejsca zamieszkania itd jak napisała Nesjanka :eviltong: troszkę przesadziłaś ale mogę Cię zrozumieć zwłaszcza , że sama na wystawach szalejesz z Amiśką i wiem jakie masz zdanie na temat psów bez rodowodu ;) mi tam nie przeszkadza brak papierka :p
Cockerek Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Asiu, nie przeszkada bo ci się trafił akurat piesek bez wad. Ale jakbyś dostała taki feler jak mój Toffi niby spaniel... Pomijam fakt, że to jakiś zmieszany spaniel angielski z amerykańskim, ale zdrowie :roll: miał gronkowca, problemy z oczami, wątrobą, a teraz wyszła padaczka :-( Powiedziałam sobie: nigdy więcej psa bez papierów!!! Dlatego ciesz się naprawdę, że z pieskiem wszystko ok!
agara Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Ojej, p. Martyno, nie wiedziałam, że trafił się Wam taki trefny pies.. biedaczek...;( Dobrze, ze Nelcia jest zdrowa!! Apropos, to właśnie, czym p. Przemywa jej oczka, tak na codzień? Co pani z nimi robi? jakieś pasty, pudry?
Cockerek Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Teraz już nic, i to mnie cieszy, po prostu przestała łzawić. Tylko rano wyciągam jej śpiochy :cool3:
agara Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 oooO! Fajnie, ale 'tak nagle' przestała łzawić, czy jakaś operacja czy coś? No i co wcześniej jej Pani robiła?
Cockerek Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Tak po prostu. Nie wiem, może wiek? A wcześniej to co każdy, woda borowa i sól fizjologiczna, ale to raczej pielęgnacja niż wybarwianie. Chyba mam szczęście :cool3:
Kassy Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Andzia witaj na forum,masz slicznego maluszka i mam nadzieje ze wkleisz wiecej fotek:) A co do oczek to ja mysle ze poprostu niektore psiaki maja predyspozycje a inne nie i juz.Ze zdjec wynika ze Nelcia nigdy duzych problemow z nimi nie miala.Poprostu dobre geny:)I jesli kanaliki naprawde sa niedrozne i po przetykaniu tez leci to poprostu trzeba sobie dac spokoj i psiaka nie meczyc(wiadomo ze weterynarz ktoremu zalezy na kasie bedzie chcial przetykac ile wlezie a czesto zrobi to na tak zwany odpierdziel zeby klijent jeszcze do niego kilka razy wrocil)W stanach psy ktore sa wystawiane a maja z tym problem czesto przez cale zycie sa faszerowane antybiotykiami:mad: glupota ludzka nie zna granic:-(
agara Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 W takim razie, zazdroszcze... Bo niby na wystawach nie zwracają na to uwagi, ale jednak(we Włocławku, Celestyna nie dostała doskonałego przez oczy m.in!) Kassy, dlatego my nie chcemy męczyć psa, bo nie ma 100% pewności, że przestanie ciec, ale gdyby była, pewnie byśmy zrobiły, chociaż.. czy ja wiem? Naszej Małej też nie leci tak bardzo, jak sie poświęca jej czas na przemywanie to ma bialutkie!:) (przykład? jak my wyjeżdżamy Malta zostaje z nianką, siostrą mojej Mamy, która poświęca jej caaały czas uwagę, bawi się z nią, myje oczka, wybiela, kąpie, czesze, jak wracamy Malusia jest taaaaaka śliczna:) Trzeba Ciocie przed wystawami na tydzień wynajmować:D:D )
AnnaM Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 ok... wstawiam obiecane zdiecia Judki... i dzis na pikniku Pedigree - "z psem za pan brat"
agara Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 ale śliiiiczna!:):) Judka jest naprawdę piekna:D Przepraszam, ale jak ty to robisz, że Judka ma takie śliczne oczka(nie łzawią):D?
yoasia Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 łojej jakie cudo :p :p :p :p :p :p :p :p :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: ja chciałam zapytać ile Judka ma miesięcy ?? bo moja zaczęłą rosnąć jak na drożdżach i chciałabym mieć orientacyjnie świadomość jak dużo i za ile może urosnąć do takiej wielkośći jaką obecnie ma Judy :lol:
Cockerek Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 O raju! Ależ ona urosła! I taaaka piękna panna jest!! :loveu: :loveu: :loveu: Matulu co za słodki pyszczek!! A na tym betonie nieźle ją podwiało :D Kochaniutka mordeczka :buzi: A my dziś drugie cwc dostaliśmy w Zielonej Górze :multi: Warunki dla psów ozdobnych nieciekawe, ale ogólnie bardzo ładna okolica, w lesie, tylko kolejki na drodze :shake:
AnnaM Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 cieszę się ze Judeczka sie Wam podoba :) Malta robie to co wy... zadna ameryka ;) Judka ma szczescie ze az tak jej nie leci... yoasia 15 wrzesnia judka obchodziła urodziny... ;) ma 5 mies. Martynko... no urosła... i to strasznie... nie poznalabys jej... aaaa... gratulujeeee... nela znowu najlepsza... suuuperrrr! :multi: :multi: :multi:
yoasia Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 5 mscy ?? jej to moja Zizka już za niecałe 3 będzie wyglądać podobnie :p super już się nie mogę doczekać :lol: a mam jeszcze jedno pytanko :) czy te włoski nie były jeszcze w ogóle obcinane czy już jakieś strzyzenie było ? bo my się nastawiamy na krótką sierść (tzn nie całkiem ale taką sterczącą) i właśnie nie wiem co ile ją trzeba będzie obcinać :razz: a wiecie co ? moja Zizka dzisiaj pierwszy raz w życiu puszczała bąki :diabloti: straaasznie śmierdzące hehhehehee ale była taka słodka przy tym że miałam ochotę wycałować ją w dupkę :eviltong: :loveu:
Recommended Posts