Kilche Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Yyy... Chciałabym być w Związku, nawet nie wiem dlaczego, ale chciałabym. W zawodach może kiedyś wystartuje, na razie nie mamy planów. Psa nie wystawiam, nie trenuje handlingu. Ale przelądając forum znalazłam to coś 'będąc członkiem ZKwP można brać udział w sekcach ras i szkolenia'. Może mi ktoś to wytułumaczyć? Quote
Azawakh Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Tak to prawda. Działając w ZKwP można poprzez działalność w sekcjach ras i szkoleniowej pomagać ludziom w ich problemach z psami. Udziela się społecznie (czyli nie za kasę) informacji na temat danej rasy czy grupy ras osobom pragnącym nabyć psa,informuje się jak odpowiednio karmić czworonoga itp. Dzięki aktywnemu działaniu w sekcji i zauważeniu przez kierownika sekcji taka osoba po spełnieniu warunków regulaminowych może być skierowana na kurs asystencki a w przyszłości na sędziego. Praca w sekcji to ponadto pomoc w przygotowaniach do wystaw i innych imprez organizowanych przez ZKwP. Quote
Kilche Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Ok, dziękuję. Myślałam, że to polega na czymś innym, ale dzięki za wytłumaczenie ;) Quote
Azawakh Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Nie ma sprawy i cieszę się, że ci pomogłem. A myślałaś, ze na czym ma polegać działalność w sekcjach ZKwP? Quote
Kilche Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Nie, nie ważne, to tylko były moje chore domysły :lol: :) Quote
Recommended Posts