Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam zapytanie w sprawie Soni. Pan już chciał po nią jechać, ale jak napisałam, ze warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna i umowa to cisza........

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Sońka dalej nieustatkowana, ale coraz bardziej się słucha :) - za to faktycznie sypie się z niej futro... tyle to nie widziałem jeszcze :)
a to z dzisiaj:

Posted

Redpit napisał(a):
Sońka dalej nieustatkowana, ale coraz bardziej się słucha :) - za to faktycznie sypie się z niej futro... tyle to nie widziałem jeszcze :)
G]

No to nie widziales mojej suczki !:evil_lol: Moja poprzednia ONka liniala 2-3 razy do roku. Obecna linieje bez przerwy.:crazyeye: A poniewaz mieszka ze mna w domu, to wyobraź sobie jaka to frajda.

Posted

te z zeszłego tygodnia:
ostrzy kły, nudzi się czy nie podoba się mieszkanko?? ;)

ten kikutek jest jeszcze mniejszy.... - chyba się zdenerwowała, że jestem na jej włościach :) i biegiem do siebie :)

widok z drugiej strony... :(

Posted

bela51 napisał(a):
No to nie widziales mojej suczki !:evil_lol: Moja poprzednia ONka liniala 2-3 razy do roku. Obecna linieje bez przerwy.:crazyeye: A poniewaz mieszka ze mna w domu, to wyobraź sobie jaka to frajda.

to współczuję - w domu to tylko z tych małych, ale też troszkę tego... ;)
u Sary tyle nie ma, ale Sońka ma co dzień pełno w kojcu - wszędzie - czeka je czesanko przy słonku - na szczęście to lubią :)

• 2 weeks later...
Posted

U Sońki OK - powoli kończy gubić włosy :) faktycznie bardzo się leni. Jak nie bedzie padać, to jej pstryknę. Jak na razie to pogoda jesienna, jak nie wieje to leje
:( Nawet psiaki z bud mało wychodza. Kupiłem jej ArthroFos - może troszkę pomoże na łapki ;)

Posted

Dziękuję bardzo Ossa98 u Bela51 za wpłaty dla Sonii. Właśnie je dopisałam do skarbonki Sonii i rozliczyłam to w drugim poście.

Posted

Obiecane dzisiejsze fotki - sorki za spóźnione (net, pogoda i czas...) :evil_lol: - było ładnie, ale już wieje i pewnie zaraz będzie deszczyk :( :angryy:

:)

Posted

piękna Sonica:smile:
Zgadza się:-) Niezwykle urodziwa z niej psica. Jakoś tak "wrosła" w ten Redpitowy krajobraz. Może mogłaby tam już zostać na dobre?;)

Posted

Troszkę się wrosła - chyba woli panów piesków, bo na sąsiada-psa nie szczeka, a teraz i nawet Pikuś (znajdek) zaglądał i wkładał pyszczek do kojca i nic. Potem sprawdzę bez kratek ;). Dziś była na dłooooogim spacerku i spokojnie wytrzymała. Niestety zauważyłem, że poniosła małą stratę w urodzie :( Chyba od tego gryzienia części kojca ułamała sobie lewy dolny kieł. Nie chciałem siać szybciej niepokoju, jak jeszcze było dość zimno i padało - to chwilkę utykała na łapkę. Chcieliśmy nawet nią pojechać do weta, ale zaczęła biegać :) Myślę, że to było coś reumatycznego - też miałem coś podobnego w tym czasie z nogą. Skończyła chyba zmianę futra, więc w maju podskoczymy z nią w sprawie tego ropnia.
Teraz fotki z dzisiejszego spacerku:

troszkę się zmęczyła wejściem pod górkę i lapy ma od błotka. Na 2 już wypoczęła i się zerwała by iść dalej :)

Posted

Cantadorra napisał(a):
Sonia prezentuje się świetnie, a to zdjęcie w lasku, to jakbym zrobila u siebie w lasku, te laski to wszystkie takie podobne, tylko psiak inny :)

Podobne bo kaszubskie ;) ale wszędzie pewnie takie :) - psiak inny, ale dzięki nim człowiek zobaczy co ma wokół siebie i pozna tereny. Co do ząbka - pewnie nie boli, po prostu ułamałasobie gryząc kojec. Nie dolega jej też łapka, bo biega jak szalona. Spacer też był po lesie dość długi i po górkach. Troszkę słabo podchodziła, ale cały czas miała siłę do ciągnięcia. Jedyny mój błąd - że nie wziąłem dla niej wody :( ale po drodze była, więc skoro nie próbowała chłeptać kałużówki - to aż tak nie była spragniona - następnym razem wezmę (i dla siebie). Znów troszę będzie czasu wolnego - to podzielę go miedzy kłótnisie.