basia0607 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Musi być odzielny wątek, bo zrobil sie bałagan. Do mnie dzwonil ktoś z TVN w sprawie skatowanej Duszy , być może to ta sama osoba. Quote
Redpit Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Napewno Sońka się nie obraziła na nikogo i jak Ossa98 będzie w ok. to zawsze może ja poznać ;) - ale skoro wątek Soni, to musi wrócić do niego. Nie wiem, czy jej za ciepło... - całe sianko wywalone z budy, strasznie wygląda w kojcu :shake:, najpierw znisczyła kupioną zasłonkę, teraz wyrwała (w sumie był dobrze przymocowany - więc rozszarpała) zasłonkę z dywanika welurowego :lol: - nie nastarcze przy jej demolce. Dobrze, że idzie ciepełko - to jakoś będzie;) Ostatnio były we 2 na spacerze i wojna taka, że obydwie pościągały kagańce a Sońka nawet prawie z obroży się wysunęła - i wracały osobno :evil_lol:-lice. Fotki zrobię w tygodniu - tylko nie wiem kiedy wrzucę, bo net chodzi coraz gorzej (wiedzą chyba, ze kończę z nimi i może będzie w końcu normalny-kablowy). Nie wiem czy ktoś stosował lub wie jak działają te obroże antyszczekowe (ale nie te z impulsami, bo nie chcę by coś czuły, widziałem jakieś na ultra) - bo ostatnio nie tylko nam nie dają spać - i może się ktoś wkurzyć na nie :-( - ujadają jak nie jedna to druga:placz:. Quote
Redpit Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [URL]http://allegro.pl/obroza-antyszczekowa-elektryczna-elektroniczna-i1426858158.html#gallery[/URL] - taka napewno nie, bo te impulsy... [URL]http://allegro.pl/elektroniczna-obroza-antyszczekowa-dla-psa-i1419662325.html[/URL] - raczej o taką - tylko te ultradźwięki ??? Tylko na noc w sumie, ale może w końcu jednak przestaną, bo nie było tego kiedyś - jakiś miesiąc czy dwa. Jeśli jednak ktoś wie, że szkodzą - to będą musieli się przyzwyczaić - sąsiedzi :evil_lol: ;). Quote
ossa98 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Nie mam zaufania do takich rozwiązań, ale jak będzie trzeba...trudno:-(, byleby psicom krzywda się nie stała. Quote
Cantadorra Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Wiem, że chyba Agmarek lub Tayga zakupiła na bazarku obrożę, z zapachem cytrynowym. Jak pies zaczynał szczekać rozpylały mu się cytryny pod nosem i ponoć jest to na tyle nieprzyjemne, że przestaje szczekać. Ale czy naprawdę działa, to trzeba zapytać nabywców tego cuda. Quote
asl Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Dopisałam właśnie do finansów Soni 20,00 zł od Israel :) Dziękuję bardzo :) Quote
bela51 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Cantadorra']Wiem, że chyba Agmarek lub Tayga zakupiła na bazarku obrożę, z zapachem cytrynowym. Jak pies zaczynał szczekać rozpylały mu się cytryny pod nosem i ponoć jest to na tyle nieprzyjemne, że przestaje szczekać. Ale czy naprawdę działa, to trzeba zapytać nabywców tego cuda.[/QUOTE] Obroze kupiła Agmarek, tego jestem pewna. Pisała potem, ze miała w domu chodzacy odswiezacz powietrza. Zagadne ją, jaki był efekt koncowy. Quote
Zofija Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Moi znajomi stosują obrożę antyszczekową. Przez 3 miesiące oni i specjalista od szkolenia psów próbowali z ich sunią wszystkich możliwych metod. Wszuystkie zawiodły. Mieszkają w bloku, sąsiedzi zrobili nagonkę. Jedynie pomaga ta obroża. Z czasem zaczeli ją zakładać bez baterii, ale sunia wyczaiła podstęp. Nie wiem jak jest teraz. Ja bardzo kocham psy. Uważam jednak, ze to pies powinien się do nas dostosować, a nie my do niego. Quote
Zofija Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Ja sama sobie nie wyobrażam co by było gdyby mój pies wył. Mieszkam w bloku i sąsiedzi by mnie chyba zjedli. Jakoś mam szczęście, ze i Sambunia i obecna Nela nie wyły nigdy. Moja pierwsza sunia odstawiała 8 godzinne koncerty. Wtedy zawsze przed pracą, odprowadzałam ją do rodziców. Tak jak się dziecko odprowadza:). Nie miałam wyboru i po pracy szłam po nią:) Quote
bela51 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Wklejam odp .Agmarka nt. obrozy. Jak wiesz na Zarę ta obroża nie działała, ale na mojego psa ma zbawienne działanie. Niestety jest tak cwany że jak ma obrożę - nie szczeka, jak nie ma - dziamgocze, tyle że teraz najpierw chwilę się zastanowi. Poza tym nauczył się ją tak drapać że przekręca ten pojemnik z płynem, więc trzeba go pilnować, albo...zacisnąć ją mocniej :roll: Redpit musi sam zdecydować co zrobić. Ja polecam, ale Emi chyba raczej nie :roll: Quote
Cantadorra Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Na pewno warto spróbować, czemu nie, przecież nie zaszkodzi. Quote
Redpit Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Dziękuję za pomoc - coś będę musiał zrobić, chyba że się uspokoją :evil_lol: - bo jak nie Sara to Sonia koncertuje. Na szczęście to nie wycie (Sara wyje tylko o 12 :lol:) - tylko szczekanie. Na razie blisko mam 1 sąsiada i nie jest aż tak źle, sam ten temat poruszyłem... przeszkadza napewno im, żonie i czasami także mnie (jak wstaje rano). W dzień niech sobie szczekają - miałyby tylko jak już to na noc:) - też uważam to za zły pomysł, pomijając inne - nie zaszczekają jak ktoś :mad: przyjdzie :shake: ;). Może u nas coś w powietrzu ??? Znajomy z wioski obok mówi, że jego sąsaiada 2 psy ostatnio też ujadają. Dziś byłem z Sarą na szczepieniu i podjadę z Sońką w sprawie tego ropnia - obejrzy i zdecyduje - za długo ma i nie wspominając, że już w hoteliku wykryli, potem "Pan" m., sam za długo dawałem plamę...:oops: Ustali co to i czy zrobi to On, czy inny, i się zdecyduje :) To wszystko jednak dziś zeszło na 2 plan :-(, bo jadąc do marketu na K6 trafił się mały przypadek. Na lewym pasie przede mną zwolnił i zatrzymał się samochód, postał i po chwili pojechał. Widziałem, że coś było przed nim - jak odjechał okazało się, że to malutki chyba już staruszek kundelek. Stał na jezdni i przed tamtym zszedł na pas między jezdniami i stał nie widząc chyba co i jak. Awaryjne i wrzuciłem biedaka do auta, nawet nie pomyślałem, że mógł mnie czapnąć :diabloti: - ale chyba za bardzo zlękniony (ale próbował odejść...). Żonce pewnie się to nie za bardzo widziało, ale jakby został - wracając widziałbym jego zwłoki... :shake: tego bym nie zniósł. W drodze powrotnej zajechaliśmy do przytuliska OTOZ )na polecienie żonki, bo lubi zwierzaki, ale nie to co cioteczki stąd :cool1:). Niestety pani oznajmiła, że nie mogą przyjąć - bo z Redy i nie ma umowy. Nie mam do nic nich, mają 150 psów i jeszcze cofnęli 1% :mad::mad::mad: - ale jak prezydent myśliwy... - i mam go zawieźć do UM w Redzie i zostawić go tam albo i tu ... :x. Dostałem nazwisko i telefon tamtej pani z UM, ale pojechałem do domu :shake:, bo trafił by do Małoszyc - znanych z DG, albo z powrotem. Dostał pić, jeść i śpi na kwarantannie w łazience. Wykąpię go i będę musiał podskoczyć do weta. Chyba był na łańcuchu i się zerwał, miał obróżkę, brudną i na niej kółeczko zerwane jak od łańcucha. Poogłaszam go, może komuś zaginął - a jak nie to chyba niedługo sam będę bezdomny :evil_lol:. Jak się uda to wrzuce foto. Quote
ossa98 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Redpit, wielkie serducho masz! Możesz stanowić wzór dla tych bezdusznych i nieodpowiedzialnych. Dobrze, że Sonia do Ciebie trafiła. Quote
bela51 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Tak, Redpit jest super ! Mało mamy chłopakow na dogo, pewnie niektorzy uwazają, ze to malo meskie przejmowac sie psami. Ale ja uwazam, ze wprost przeciwnie. Quote
Redpit Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='bela51']Tak, Redpit jest super ! Mało mamy chłopakow na dogo, pewnie niektorzy uwazają, ze to malo meskie przejmowac sie psami. Ale ja uwazam, ze wprost przeciwnie.[/QUOTE] Na DG niewielu, ale są są - sam w pracy 2 wyniuchałem zwierzolubców (tu nie są, ale mają serca wielkie dla zwierzaków). Pewnie jest wielu, ale się kryją, sam widzę czasami, że chętnie uznaliby mnie za czubka - ale od pewnego czasu mam to i takich głęboko... żyję jak chce i nikomu nic do tego ;) Kiedyś dobrzy znajomi docinali o psach, ale jak jedna dostała bardzo ostrą odpowiedź - zapanowała cisza i od tej pory już nie wspominają przy mnie na te tematy ;) Cóż - ludzi na świecie miliardy, więc można wymienić znajomych :) Serducho zwykłe - ale trza mieć jeszcze coś jak się je ma ;) i mam nadzieję, że nie zamieszkam pod mostem :) - nie mogłem tak go tam zostawić :(. Ten kierowca przed mną mimo, że pojechał - ma moją pochwałę, zwolnił, zatrzymał się i dopiero jak zszedł, to pojechał - dobrze, że tacy jeszcze są :) Powoli chyba dochodzi do siebie - wszedłem do łazienki a on podszedł, merdając lekko ogonkiem i położył główkę na kolanach :) Quote
bela51 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Słodki maluch. Miał farta, ze na Ciebie trafił. Quote
wapiszon Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='bela51']Tak, Redpit jest super ! Mało mamy chłopakow na dogo, pewnie niektorzy uwazają, ze to malo meskie przejmowac sie psami. Ale ja uwazam, ze wprost przeciwnie.[/QUOTE] No, no, no...Myślałam ,że Redipt to Cioteczka ;) A to prawdziwy facet :) Quote
Ashaski Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Do wszystkich sympatyków zwierząt: Zaczynamy zbierać podpisy pod projektem nowej "Ustawy o ochronie zwierząt." Do końca lutego chcemy zebrać 1000 podpisów i zarejestrować Komitet Obywatelski, który przez następne trzy miesiące będzie zbierał podpisy do wymaganych minimum 100 tysięcy. http://www.koalicja.org.pl/ Quote
bela51 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 [quote name='Ashaski']Banerek dla Soni od westie_justa: Dziekujemy za banerek dla Sonieczki ! Quote
ata Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Nie znalazłam nowego wątku więc dokleję tutaj http://wrzesnia.info.pl/gminy/wrzesnia/6840-wrzenia-porzucony-w-lesie-na-pastw-losu- Więcej zdjęć na pewno posiada Straż Miejska we Wrześni Quote
ossa98 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 ATA, wątku nie ma bo prosiłam na PW. Pozdrawiam Sonieczkę, wujka i dogomaniackie ciotki:-) Quote
Ashaski Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 ossa98 napisał(a):ATA, wątku nie ma bo prosiłam na PW. Pozdrawiam Sonieczkę, wujka i dogomaniackie ciotki:-) dlaczego nie wujków??? to jawna dyskryminacja! ;D i przyłańczam się do redpita- zazwyczaj uważa się nas za czubków i omija szerokim łukiem xD Quote
Recommended Posts