Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Jest szansa, aby nieznane dotąd sprawy bestialskiego traktowania zwierzat ujrzały światło dzienne. Mój znajomy pracuje w TVN. Własnie jest w trakcie kręcenia materiału o nieludzkich przejawach okrecieństwa wobec zwierząt. Jeśli znacie takie przypadki, macie jakies linki - np. tu z DOGO - wraz ze zdjęciami etc., które mogłyby stanowić podstawę do dalszego "drążenia sprawy" dajcie proszę znać. Sama nie jestem w stanie wszystkiego przejrzeć. Była sławna sprawa kobiety, która zakładała pseudoschroniska w małych miejscowościach, brała pieniądze od gmin, które potem nie byłe wydatkowane zgodnie z przeznaczeniem. Zwierzęta były głodzone, nie miały opieki weterynaryjnej, były chore, zagryzały się nawzajem. Czy ktoś może dać mi namiary na tę sprawę? Jaki jest jej finał? Proszę, roześlijecie info do znajomych. Może dzięki tej akcji, temu reportażowi, pomożemy jakimś zwierzakom?

Posted

ossa98 napisał(a):
Jest szansa, aby nieznane dotąd sprawy bestialskiego traktowania zwierzat ujrzały światło dzienne. Mój znajomy pracuje w TVN. Własnie jest w trakcie kręcenia materiału o nieludzkich przejawach okrecieństwa wobec zwierząt. Jeśli znacie takie przypadki, macie jakies linki - np. tu z DOGO - wraz ze zdjęciami etc., które mogłyby stanowić podstawę do dalszego "drążenia sprawy" dajcie proszę znać. Sama nie jestem w stanie wszystkiego przejrzeć. Była sławna sprawa kobiety, która zakładała pseudoschroniska w małych miejscowościach, brała pieniądze od gmin, które potem nie byłe wydatkowane zgodnie z przeznaczeniem. Zwierzęta były głodzone, nie miały opieki weterynaryjnej, były chore, zagryzały się nawzajem. Czy ktoś może dać mi namiary na tę sprawę? Jaki jest jej finał? Proszę, roześlijecie info do znajomych. Może dzięki tej akcji, temu reportażowi, pomożemy jakimś zwierzakom?

ossa moze Kuba podpalony zwycem- stalo sie to bardzo niedawno a sprawcy o ile wiem nadal nie ma...
http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-%C5%BCywcem!!!!!!pilne!!!

Posted

Tą sprawa mój znajomy już się zajmuje. Dzięki za odzew. Im więcej sygnałów, tym większe prawdopodobieństwo, że ktoraś ze spraw znajdzie się w reportażu.

Posted

ossa98 napisał(a):

moze oskalpowana sunia?
http://www.dogomania.pl/threads/124298-Oskalpowana-sunia-najnowsze-zdj%C4%99cia-post-434-zostaje-w-najspanialszym-dt-%29

Posted

ossa98 napisał(a):
Tą sprawa mój znajomy już się zajmuje. Dzięki za odzew. Im więcej sygnałów, tym większe prawdopodobieństwo, że ktoraś ze spraw znajdzie się w reportażu.

ja nie wiem i nie chę wiedzieć- tzn. spalony pies- Kubuś- powysyłałam maile do telewizji, radia i sejmu

Posted

ossa98 napisał(a):

Porozsyłałam Twoją wiadomość po wątkach psach o których warto byłoby napsać. Mam nadzieje że ktoś się zgłosi.

Posted

dwa przypadki z mojej okolicy z zeszłego tygodnia:
Tuł - pies związany sznurem, obarczony workami i wrzucony do rzeki - cały pokaleczony cudem przeżył i dochodzi do siebie w klinice
Wola Rasztowska - dwie sunie ze szczeniakami otrute trutką na szczury - tylko kilku psiakom udało się przeżyć

Posted

ossa98 napisał(a):

to chyba Biedrzycka, kilka razy przewijała sie na dogo...............

Posted

http://www.tvn24.pl/12690,1690803,,,skatowany-pies-walczy-o-zycie,wiadomosc.html

http://www.tvn24.pl/12690,1690803,,,skatowany-pies-walczy-o-zycie,wiadomosc.html

http://www.tvn24.pl/-1,1690732,0,1,psy-jedza-psy-schronisko_horror-pod-zyrardowem,wiadomosc.html

bernardyn trevor opieka nad nim miała F> EMIR I fundacja BErnardyn zabrany od lekarza weterynarza w stanie ogonalnym po nieudanej zaniedbanej kastracji
http://emir.eev.pl/viewtopic.php?t=247&sid=6fca649b0d5985f51c309cd92220c618

cytuje fragment

Wczoraj został odebrany od Klamczyńskiego z Wołomina umierający bernardyn
Pies przebywał u tego degenerata od 15.08, oddany był w b. dobrym stanie.

Stan obecny benka to wynik ingerencji medycznej (źle zrobiona kastracja) i braku opieki nad psem po operacji oraz oczywiście kompletnego zaniedbania.
Z działalnością tego przestępcy w białym fartuchu (mam świadomość słów jakich używam !!) należy położyć wreszcie kres !!

Fundacja nasza składa w tej sprawie zawiadomienie do prokuratury przeciwko doktorowi Klamczyńskiemu !!

a oto link do wątku benia:
http://www.dogomania.pl/f...styczne-146603/

Rokowania są b. poważne.

Wszystkich, którzy mają informację o losach psów, które wpadły w łapy Klamczyńskiego i zechcą zeznawać - proszę o kontakt!

Posted

M.in.historia Brajla ze schroniska w Orzechowcach, który trafił do schronu ze spiłowanymi zębami i wydłubanymi oczami, okazało się, że został tak okaleczony po narkozą (!!!!!) i zostało to zrobione "profesjonalnie"(!!!!!!!!).
Prawdopodobnie miał być niewidzącą i nie mogącą się bronić ofiarą walk psów.
-wątek amstaffki której właścieiel poderżnął gardło, jak i dwóm innym zwierzakom ze swojego gospodarstwa, a sąd uznał to za "ubój gospodarczy",
-wątek amstaffki którą matka chłopaka który w tym czasie się nią zajmował, wyrzuciła z IV piętra.
Było wiele sytuacji, tylko linki do pw.wątków na dogo, które mam, są już nieaktywne, nie wiem jak je odszukać:shake:.

Posted

Kochane, dziękuję za odzew. Właśnie przygotowuję pokaźną "ściągę" dla mojego znajomego. Mam nadzieję, że te sprawy go zainteresują i zostaną upublicznione w TV. Dalszy kontakt proszę nawiązywać ze mną poprzez PW, choć w sumie nie wiem czy jakiegoś dodatkowe informacje będą jeszcze potrzebne.

Sońka, mam nadzieję, że się nie obraziłaś na cioteczkę?