LAZY Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Zosiu jest mi bardzo przykro z powodu Twojej suni...(') Jesli o mnie chodzi to nadwyżka wpłat z Soni może iść na Carmen. Zaraz uruchumowię zlecenie stałe dla Sonieczki. Redpit jeśli sunia ma chodzić w kagańcu to może trzeba by jej kupić jakiś inny, bo ten co teraz ma założony to mi na taki weterynaryjny wygląda a w nim pies nie bardzo może otwierać pysk...:( Quote
Cantadorra Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Zofijo, jesteśmy z toba :( Wiemy jak to boli :( Quote
bela51 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 LAZY napisał(a): Redpit jeśli sunia ma chodzić w kagańcu to może trzeba by jej kupić jakiś inny, bo ten co teraz ma założony to mi na taki weterynaryjny wygląda a w nim pies nie bardzo może otwierać pysk...:( http://www.allegro.pl/item1073769594_kaganiec_fizjologiczny_maszer.html Podsyłam link do bardzo fajnych kagancow fizjologicznych. Chyba nas bedzie stac, aby Soni kupić? Quote
Redpit Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Do Lazy - nie ma chodzić ;) - Sara nie chodzi i mam nadzieję, że Sonia nie będzie musiała - dzisiaj była już bez. Nie ma co kupować, szkoda pieniędzy, które można inaczej spożytkować. Tamten jest Sary i prawie nie jest używany. Wczoraj miała go - bo to pierwszy wspólny spacer, powoli chyba ustawia Sarę - widać, że ulega Soni - więc może będzie dobrze. Kolega mi odda po swoim ONku i jeden licytuję (może będzie 2) i jeśli będą nosiły, to tylko gdy np. do weta, do miasta na spacer itp. tu wieś i z psami na kagańcach nie chodzą ;) Quote
LAZY Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Rozumiem...ale mimo wszystko nawet krótki spacer do miasta w kagąńcu weterynaryjnym moze być dla psa udręką. Może i jest to zbędny wydatek, ale jeśli decydujemy się na posiadanie kagańca w domu dla naszego psa to kupujmy coś co nie będzie mu szkodzić. Jeżeli sunie się dogadają i namordniki nie bedą potrzebne to OK, ale jak nie to ja chętnie lepszy kaganiec zasponsoruję, bo patrzeć już nie mogę na psie mordy zalepione jak taśmą klejącą przez te weterynaryjne badziewie. Kto w ogóle pozwala to sprzedawać w sklepach zoologicznych??? P.S. Redpit ten post absolutnie nie jest atakiem na Ciebie, jedynie dobrą radą i prosbą do wszystkich którzy na codzień użytkują tego typu kagańce. Quote
Redpit Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Wcale nie uznałem tego za atak ;) - i dzięki za radę - dla mnie mogłyby wogóle być bez kagańców (ale niektóre psy dzięki "właścicielom", swojemu charakerkowi i niestety przepisom muszą mieć :( ) Sara nie nosi i mam nadzieję, że Sonia też nie będzie. Pozatym jak pisałem dostanę inny i będzie tylko zakładany w potrzebach opisanych :) - ale dzięki i sorki, że przyjęłaś to jako moją obronę przed atakiem ;) Quote
LAZY Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Ja nie taka wrażliwa;) Moja sucz kagańca nie nosi, bo obowiazku nie ma. Zagrożenia dla ludzi nie stwarza, więc czuję się usprawiedliwiona. A jak Sonia dzisiaj??? Ustawiłam w banku zlecenie stałe. Wpłaty powinny wpływać w wysokości 20,00 zł do 16 każdego miesiąca (chyba, ze inny dzień bardziej Wam pasuje to piszcie to zmienie). Mam nadzieję, ze bedzie OK. Jeśli byś nie otrzymała jakiegoś miesiaca Zosiu to krzycz. Quote
ossa98 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Dziewczyny, jeśli mogę to ja wpłącę swoją kaskę pod koniec czerwca. Aktualnie przebywam z moim kochanym czworonogiem na krótkich wakacjach w Bieszczadach - serdecznie pozdrawiam Soniuchnę, wszystkie cioteczki i wujka!:-) Quote
Zofija Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 ossa98 napisał(a):dziewczyny, jeśli mogę to ja wpłącę swoją kaskę pod koniec czerwca. Aktualnie przebywam z moim kochanym czworonogiem na krótkich wakacjach w bieszczadach - serdecznie pozdrawiam soniuchnę, wszystkie cioteczki i wujka!:-) no jasne:) Quote
Redpit Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Sonia:cool1: jak na razie nie chce się polubić z Sarą :roll: (szczekają i szczerzą na siebie kły) - fotki z dzisiaj, po południu: - http://img204.imageshack.us/i/1012756.jpg/ - http://img708.imageshack.us/i/1012757.jpg/ - http://img24.imageshack.us/i/1012758.jpg/ Quote
ossa98 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Ale ta Sońka piękna! tylko czemu taka baba złośliwa? Sońka wyluzuj!:-) Quote
kakaicezar Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Ale Sonia wypiękniała......hmmmm a te chumorki....ojoj.Mizianko dla suni Quote
bela51 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Zapraszam na mój bazarek dla Carmen http://www.dogomania.pl/threads/187683-Suknia-dla-pieknej-Carmen-na-Onke-Carmen-bazarek-do-24-czerwca-br.?p=14895878#post14895878 Quote
bela51 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Ciesze sie ,ze Sonia jest tutaj. Przez chwile była opcja, aby dac ją do hotelu w Obornikach. Kto ciekawy o co biega, niech wejdzie na watek Rudusia, Quote
Emigrantka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Bela - to podaj linka bo nie masz Rudusia w podpiesie.... Quote
irenaka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Lepiej linku nie wrzucaj Belu, chyba, że to coś przyjemnego. Wpadek hotelowych to ja już mam dość:shake:. A jak Sonieczka? Nadal taka ostra?:evil_lol: Quote
Zofija Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Jak rozmawiałam z Redpitem to skacze do tej Sary:) to taka małpka charakterna. Ona jest bardzo silna psychicznie, typ dominanta. W kojcu dominowała. Ale do ludzi ponoć super. Quote
irenaka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Zofija napisał(a):Jak rozmawiałam z Redpitem to skacze do tej Sary:) to taka małpka charakterna. Ona jest bardzo silna psychicznie, typ dominanta. W kojcu dominowała. Ale do ludzi ponoć super. Czy na pewno piszesz o tej biduli z pierwszej strony?;) Pupka już jej odżyła:evil_lol:. Ameryki nie odkryję, jak napiszę, że potrzebuje kochającego, ale bardzo konsekwentnego w prowadzeniu psa człowieka. Quote
Recommended Posts