Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zofija, wiem, że żadne słowa nie są w stanie dodać Ci otuchy. Żadne. Po prostu musisz to przetrwać, przeżyć po swojemu i najlepiej - przy suni- jeśli się da - ze spokojem. One wyczuwają przecież nasze lęki, smutki, cierpienie. Będzie jej łatwiej odejść, jeśli przyjdzie jej czas.
Kurcze, samej chce mi się ryczeć:-(. Strasznie mi przykro.
Rozumiem Cię doskonale. 9 miesięcy temu pochowałam swojego kochanego Oskarka (z mojego awatara) i do tej pory nie potrafię sie otrząsnąć:shake:.
Załączam CI piękny artykuł doktor Doroty Sumińskiej o pożegnaniach z naszymi czworonagami. Może to Cię jakoś podniesie na duchu.
http://pies.onet.pl/4226,26,0,smierc_czworonoznego_przyjaciela,artykul.html
Będę o Was myślała.

Posted

Zofija napisał(a):
Jest to dla mnie straszne. To jak ja ją kocham to się nie da opisać i wiem, ze niektórzy kpią -to tylko pies, a dla mnie to aż PIES

Ci którzy kpią Zosiu, nie znają tej miłości i bliskości jaką może dać pies i nimi nie możesz się przejmować.
Ciesz się, że dana była Ci ta miłość, te chwile szczęścia jakie miałaś z Sabą a Ona z Tobą.
Życzę Ci dużo sił, będą Ci potrzebne teraz, choć mam nadzieję, że przejdziecie ten kryzys i jeszcze będziecie się sobą cieszyć.
Nikt z nas nie jest na moment rozstania przygotowany,bo do tego nie można się przygotować. U mnie był kryzys miesiąc temu, najpierw był żal, łzy i bezradność a później pełna mobilizacja, bo wiedziałam, że łzami psu nie pomagam. Przeżyliśmy kryzys, jest znowu dobrze i tego Ci życzę Zosiu, pokonania kryzysu. A jeżeli już nic nie da się zrobić, to spokoju w sercu i siły w imię tej wielkiej miłości która Was łączy.

Posted

Zosiu strasznie mi przykro z powodu Twojej suni :-( Trzymam za Was kciuki !!

Wstyd mi, że w ogóle nie zaglądam do Sońki, choć miałam okazję poznać ją osobiście, ale za dużo tego psiego nieszczęścia dookoła i po prostu nie wyrabiam :shake:

Posted

pati_zabrze napisał(a):
Zosiu strasznie mi przykro z powodu Twojej suni :-( Trzymam za Was kciuki !!

Wstyd mi, że w ogóle nie zaglądam do Sońki, choć miałam okazję poznać ją osobiście, ale za dużo tego psiego nieszczęścia dookoła i po prostu nie wyrabiam :shake:

wiem, wiem psiaków w potrzebie jest tyle......niestety

Posted

Zosiu jak Twoja sunia? Transfuzja pomogła?

Wiem co czujesz...z białaczką Lazy walczyłam tylko miesiąc...przegrałam ponad 4 lata temu. Mam nadzieję, że Wam uda się wygrać! :kciuki:

Posted

LAZY napisał(a):
Zosiu jak Twoja sunia? Transfuzja pomogła?

Wiem co czujesz...z białaczką Lazy walczyłam tylko miesiąc...przegrałam ponad 4 lata temu. Mam nadzieję, że Wam uda się wygrać! :kciuki:

wyniki będą rano. Ciągle jest podłączona. Jutro rano jadę na badania

Posted

:( się czyta takie wieści - ale trzeba mieć nadzieję, mimo, że Iza była z nami nie cały rok, ale jak odeszła, to wszystkim nie jedna :-( popłynęła i też ten :diabloti: się przyczynił. Trzymam kciuki za dobre wyniki i polepszenie zdrówka. Wiadomości będą jak szybko się da - co do sterylki i miejsca po niej - to trzeba uzgodnić, bo myślę, że powinna być w bardziej ludzkich warunkach po tym, ale przy Jej charakterku i zwierzakach w domu - musi ktoś z nią być w domu, czyli raczej mój urlop :roll: i podobno latem rany goją się gorzej :shake:.
Jeśli ktoś mówi - "to tylko pies" i podobne - raczej staram się już unikać kontaktów z taką osobą :evil_lol:.

Posted

Zofija napisał(a):
Jest to dla mnie straszne. To jak ja ją kocham to się nie da opisać i wiem, ze niektórzy kpią -to tylko pies, a dla mnie to aż PIES

Zosiu a możesz pokazać na wątku zdjęcia swojej suni???

Posted

Siambie po pierwsze transfuzji wyniki się ciut poprawiły, zwrosła ilość czerwonych krwinek. Rano jechałam po następną krew i właśnie ma kolejną transfuzje.
dziękuję Wam. napuisałam o tym tutaj bo kto mnie tak zrozumie jak WY- DOGOMANIACY