Emigrantka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Zofija - zacznij na pierwszej stronie spis deklaracji, ja wiem ze sa tylko 2 narazie (ode mnie i od Kakaicezar) ale jakos trzeba zaczac, jak ludzie zobacza ze cos juz sie zaczyna to pojdzie szybciej.... Jakas gruba czcionka zeby bylo widac.... Dzieki Quote
Zofija Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 malibo57 napisał(a):Tak, mam na mysli hotel dla psów. Bardzo dobry. Pod Cieszynem. No to tak jak napisałam wyżej- miejsce jest , ale nie ma pieniędzy. Zapewne wiesz, ze pobyt w Hoteliku kosztuje 450 zł mc. MNy mamy aktualnie 2 psy w Hotelu i dopóki jeden nize znajdzie domu to nie możemy wziąść następnego. Jak będą deklaracje to jak najbardziej Quote
malibo57 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 U pana Tomka, to dla bezdomniaków chyba trochę taniej wychodzi. Quote
Emigrantka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Zofija, ja wiecej nie moge ale zadeklarowalam stala na 25zl miesiecznie, jakos trzeba zaczac? Zaczniesz spis deklaracji na pierwszej stronie to cos sie ruszy.. bo takim "hop do gory" to niestety psu sie nie pomoze.... Quote
Zofija Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 malibo57 napisał(a):U pana Tomka, to dla bezdomniaków chyba trochę taniej wychodzi. 15 zł za dobę. Miałam u Pana Tomka psa i aktualnie też jest od nas pies. Pan Tomek daje zniżki, ale ja zawsze mu zbieram 450 zł i on mi zwraca raz wiecej raz mniej. Ale tak czy siak pieniądze trezba nazbnierać i trochę jeszcze brakuje Quote
malibo57 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 No, to zbierajcie:) A, ile jest? Hm, nie ustalacie stawki z panem Tomkiem?!:crazyeye: Quote
Zofija Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 malibo57 napisał(a):No, to zbierajcie:) A, ile jest? Hm, nie ustalacie stawki z panem Tomkiem?!:crazyeye: 35 zł No jak nie ustalam- 15 zł za dobę Quote
malibo57 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Kochana, jesli pan Tomek Wam zwraca, to znaczy, ze stawka jest mniejsza. Dla ewentualnych deklarowiczów musi byc jasne, jaka jest stawka hotelowa. Pewnie, ze pies potrzebuje czasem wiecej, ale wtedy dokłada sie na leczenie lub leki. Quote
Emigrantka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jak wyzej post od Malibu - wszystko musi byc jasne bo jak nie to ludzie nic nie wplaca bo.. nie wiedza dokladnie na co i pies w schronie dalej bedzie siedzial :( Prosze tez zmien na tej pierwszej stronie i zrob podziel na deklaracje stale i jednorazowe i moze jakim mocniejszym kolorem bo cos slabo to widac.... Quote
Zofija Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Emigrantka napisał(a):Jak wyzej post od Malibu - wszystko musi byc jasne bo jak nie to ludzie nic nie wplaca bo.. nie wiedza dokladnie na co i pies w schronie dalej bedzie siedzial :( Prosze tez zmien na tej pierwszej stronie i zrob podziel na deklaracje stale i jednorazowe i moze jakim mocniejszym kolorem bo cos slabo to widac.... Nie za bardzo rozumiem, Miałam już psa u Pana Tomka. Aramis- ma wątek. Stawka była jak wyżej zawsze jak pytałam. A jak zanosiłam pieniądze to Tomek mi zwrócił raz 50 zł, raz 100 i ja to zaraz pisałam i przechodziło na następny miesiąc. Poprostu. A ja k się go pytam to zawsze mówi 15zł i koniec. Nie za bardzo rozumiem problemu. Nikt nie robił żadnego problemu przy Aramise. Wszystko było jasno rozpisane i Aramis był u Tomka 3 mc a aktualnie jest w domu. Pieniądze rozliczono. Quote
Zofija Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 malibo57 napisał(a):Kochana, jesli pan Tomek Wam zwraca, to znaczy, ze stawka jest mniejsza. Dla ewentualnych deklarowiczów musi byc jasne, jaka jest stawka hotelowa. Pewnie, ze pies potrzebuje czasem wiecej, ale wtedy dokłada sie na leczenie lub leki. To najlepiej się sam zapytaj Pana Tomka ja już więcej na ten temat pisać nie będę. Jeżeli dla kogoś to jest problem to trudno. Sonie się i tak wyciągnie. Quote
malibo57 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 To niech SIĘ wyciągnie. Z panem Tomkiem mam kontakt, ale to twoje zadanie, nie moje. Quote
Emigrantka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Zofija - Soni watek wlecze sie od sierpnia, jest styczen wiec nie dziw sie ze ludzi pytaja o konkrety bo samym hop do gopry psicy ze schronu sie nie wyciagnie a jezeli ludzie deklaruja pieniadze to maja prawo wiedziec co sie dzieje i gdzie to / na co to pojdzie Quote
Zofija Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Emigrantka napisał(a):Zofija - Soni watek wlecze sie od sierpnia, jest styczen wiec nie dziw sie ze ludzi pytaja o konkrety bo samym hop do gopry psicy ze schronu sie nie wyciagnie a jezeli ludzie deklaruja pieniadze to maja prawo wiedziec co sie dzieje i gdzie to / na co to pojdzie Soni wątek jest od sierpnia,ale też żadnych deklaracji wcześniej nie było. Nie było zainteresowania wątkiem za dużego. W międzyczasie wyciągałam inne psy i wiem, ze hop do góry się wiele nie zdziała. Tak jak napisałam były w między czasie inne psy. Jak się nazbierają deklaracje to Sonie weźmiemy chyba, ze zwolni się misjsce ( któryś z tych dwóch psiaków znajdzie dom) to zaraz idzie Sonia. Jeżeli chodzi o pieniądze to zawsze wszystko pisze. Quote
Zofija Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 malibo57 napisał(a):To niech SIĘ wyciągnie. Z panem Tomkiem mam kontakt, ale to twoje zadanie, nie moje. Bardzo bym prosiła, żeby nie pisać mi takich ironicznych tekstów oraz tego co jest moim zadaniem. Quote
Zofija Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Szczerze mówiąc jeszcze się z takimi tekstami na dogo nie spotkałam, może za krótko tu jestem. Z tego co wiem to każdy jest wolontariuszem i każdy robi co może na ile może i ludzie się nie atakują tylko wspierają Quote
Zofija Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 I jeszcze jedno- nie zdarzyło mi się nigdy komukolwiek wytknąć ile zrobił i co zrobił choć miałam wiele wątków i wiele dogomaniaków, któryz wchodzili i tylko pisali : hop do góry. Nigdy nic nikomu nie zarzuciłam i nikogo nie rozliczałam ile zrobił dla danego psa i czemu tyle a nie więcej. My też tu w Cieszynie mamy grupkę wolontariuszy i są tacy któryz tylko robią ogłoszenia, są tacy, którzy tylko wspierają wątki, inni roznoszą plakaty a jeszcze inni biorą na tymczas. Są też tacy, któryz robia najwięcej. Ale nikt nic nikomu bie wylicza nie wypomina bo każdy wie, ze robimy to z własnej woli i fajnie, ze każdy coś robi Quote
Emigrantka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Zofija, prosze o kontakt na maila jak tylko sunia bedzie ze schronu wyciagnieta i bedzie w DT. emigrantka@gmail.com Kiedy sunia jest nadal w schronie, deklaracja moja nie ma sensu - nie wycofuje deklaracji, absolutnie nie ale w tej chwili pieniazku musze isc na psiska gdzie te pieniazku musza byc teraz i moga byc od razu uzyte. Jak tylko Sonia bedzie wyciagnieta ze schronu, daj mi znac na maila. Z adresem DT gdzie bedzie i numerem/adresem konta dla niej. Trzymaj sie Sonieczka... Quote
Zofija Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Emigrantka napisał(a):Zofija, prosze o kontakt na maila jak tylko sunia bedzie ze schronu wyciagnieta i bedzie w DT. emigrantka@gmail.com Kiedy sunia jest nadal w schronie, deklaracja moja nie ma sensu - nie wycofuje deklaracji, absolutnie nie ale w tej chwili pieniazku musze isc na psiska gdzie te pieniazku musza byc teraz i moga byc od razu uzyte. Jak tylko Sonia bedzie wyciagnieta ze schronu, daj mi znac na maila. Z adresem DT gdzie bedzie i numerem/adresem konta dla niej. Trzymaj sie Sonieczka... Oczywiście, jak tylko Sonia będzie w Hoteliku zaraz do Ciebie napiszę. Teraz nie ma sensu wpłacać jak najbardziej. Co do Soni- jest tam co tydzień Dea- w schronisku i tak jak pisałam Sonia wydobrzała, jest piesem z charakterem więc w kojcu rządzi. Quote
Emigrantka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 To moza jakies nowe zdjecia suni? czekam na maila z dobrymi wiadomosciami... Quote
Dea Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Emigrantka napisał(a):To moza jakies nowe zdjecia suni? czekam na maila z dobrymi wiadomosciami... W najbliższym czasie postaram się o nowe fotki, ale tylko z kojca. Niestety za dużo psów dochodzi do schroniska, i nie mam czasu na wyciąganie psów które już raz były fotografowane, muszę robić kolejne. Ale zdjęcia z kojca będą. Sonia po kilku miesiacach zmieniła się na lepsze - przytyła, ogon zarósł sierścią. Mieszka w kojcu z dwiema sukami onkami, oraz trzema innymi suczkami. To raczej dominująca suka, nie da sobie w kaszę dmuchać. Niestety w shronie ma małe szanse na adopcję - wiek + mocne zaniedbanie. Quote
Dea Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Stawka w hoteliku jest ustalona na 15 złotych za dobę. Jeżeli coś zostałoby zwrócone, przechodzi na kolejny miesiąc, lub zostaje przeznaczone na ewentualne leczenie. Oczywiście takie info będzie zawsze pod koniec miesiąca. Tak jak Zofija napisała - Sonię wyciągamy ze schronu jak tylko będziemy pewni, że jesteśmy w stanie opłacać hotelik. Mamy obecnie zbyt dużo podpiecznych w domach tymczasowych i dwa psy w hoteliku, żeby ryzykować, że nie będziemy w stanie zapewnić któremukolwiek psu opieki i ewentualnego leczenia. Dobrze wszyscy wiemy, że dobrą wolę ma każdy, ale o pieniądze najtrudniej. Proponuję: w styczniu zbieramy deklaracje STAŁYCH wpłat miesięcznych. Jeżeli z tego uzbiera się chociaż 300 złotych suczkę wyciągamy w lutym do hotelu. Pozostałe 150 uzbieramy na miejscu. Emigrantka i Kakaicezar wielkie dzięki za deklarację:-) Malibo57 masz inne propozycje? czy jesteś w stanie coś zadeklarować, wykonać jakieś faktyczne działania, konkretnie pomóc Soni? Ja deklaruję 30 złotych miesięcznie. Quote
Emigrantka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 450 na miesiac za hotelik? Nie da sie tanszego znalezc? Nie wiem, nie jestem na miejscu ale widze po dogo duzo mniejsze stawki.... Quote
Zofija Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Emigrantka napisał(a):450 na miesiac za hotelik? Nie da sie tanszego znalezc? Nie wiem, nie jestem na miejscu ale widze po dogo duzo mniejsze stawki.... Ja nie znam. W Tarnowskich Górach jest taka sama stawka. Quote
Recommended Posts