Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Figa drzewna - 5 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Bjuta - 5 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Lazy - 20 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Emigrantka - 30 zł od lipca[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Zofija i Dea - 40 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Cantadora - 30 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Bela51 - 20 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Co daje nam równo 150zł stałych składek[/FONT]

Posted

Jest miejsce dla Soni w hoteliku na już ( w środę wieczorem, lub w czwartek rano Sonia może być już bezpieczna ). Jutro będę znała szczegóły co do konkretnej ceny.
Dziewczyny i Chłopaki proszę w imieniu Soni o nawet najmniejsze deklaracje lub chociaż wpłaty jednorazowe. Musi się udać. Sonia ma szansę, skoro u mnie nie ma kocja, do Ewy iść nie może to proszę wysłupajcie po parę grosików.

Posted

Emigrantka napisał(a):
Ja zamknelabym ten watek i zalozyla nowy... az niesmacznie.

Nie chce mi sie grzebac przez bagienko jakie tu powstalo - widze ze "mamy" 150 zl - ile potrzeba/ile brakuje?

dzieki

a no zgadzam się. porobiło się bagienko. Ja nie mam za bardzo siły. moja ukochana sunia już się prawie nie rusza. całą noc wymiotowała. wiąze ją na operacje- najgorsze jest to, ze jej krzepliwość krwi jest prawie zero. chyba mi serce pęknie. przepraszam, ale nie ma siły szukać dla soni kASY, WYSYŁĄĆ JEJ WĄTKU. naprawdę nie mam siły.

Posted

Tarzanka napisał(a):
Jest miejsce dla Soni w hoteliku na już ( w środę wieczorem, lub w czwartek rano Sonia może być już bezpieczna ). Jutro będę znała szczegóły co do konkretnej ceny.
Dziewczyny i Chłopaki proszę w imieniu Soni o nawet najmniejsze deklaracje lub chociaż wpłaty jednorazowe. Musi się udać. Sonia ma szansę, skoro u mnie nie ma kocja, do Ewy iść nie może to proszę wysłupajcie po parę grosików.

Wie, to byłoby super miejsce tam jest Daszeńka. Tylko te cholerne pieniądze. Jak się dowiesz ile za dobę to proszę napisz. Moze mi wyślij smsa bo nie wiem jak dzisiaj będzie

Posted

Dzwoniłam do Hoteliku za 250zł. Dostałam na pw namiary,a le dzwoniłąm wczoraj wieczór i dzisiaj rano i na razie nie odbiera nikt. Będę dzwonić. Jednak nie wiem, o której będę na dogo

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Israel-20zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Co daje nam równo 170zł[/FONT]

Posted

Wybaczcie, że zakłócę jeszcze sielski nastrój tego wątku, ale odpowiedzieć muszę.

Dea napisał(a):
Witam. Przeczytałam ostatnich kilkanaście postów i szczerze mówiąc wcale się nie dziwię, że mało osób dołącza się tutaj. Wątek stał się zwykłą pyskówką, zianiem nienawiścią i załatwianiem prywaty na forum. Wątek dotyczy SONII - nie Tani, nie innych onek czy psów. Inne mają swoje wątki, więc może dobrze byłoby skupić się na merytorycznej dyskusji na ten konkretny temat.
Irenace wyjaśniam, że zarówno Sonia, jak i Dasza zostały zabrane ze schroniska przez cieszyński Oddział Fundacji EMIR. Dlatego też pieniądze są zbierane na konto Oddziału. Jeżeli irenaka masz wątpliwości co do uczciwości i przejrzystości finansów proszę udostępnij swoje prywatne konto na wpłaty, i rozliczaj się z hotelikiem oraz wpłacającymi. Proszę także o okeślenie na pw twoich wątpliwości wraz z dowodami co do uczciwości zbiórek na konto oddziału fundacji jeśli takie masz.
Informacja o tym, czy będzie hotelik za dwa tygodnie będzie jutro, więc może do jutra można wstrzymać się decyzjami, poczekać co dalej.
250 złotych to nie jest wygórowana stawka, niemniej jednak trzeba ją mieć. Na razie mamy 150 stałych deklaracji o ile dobrze doczytałam. No to chyba trzeba się skupić na szukaniu kolejnych osób. Czy ktoś może podsumować od kogo i ile jest stałych deklaracji? Ja dołączam 20 złotych miesięcznie.

Gdybyś Dea przeczytała mój post ze zrozumieniem, to byś wiedziała, że nie chodzi o uczciwość w kwestii rozliczeń Waszego oddziału Emir ale o odpowiedzialność za psa. Co innego jest użyczenie konta przez fundację a co innego odpowiedzialność prawna za niego. Mogą to być dwie różne sprawy. Jak rozumiem Sonia jest pod opieką Fundacji i Fundacja za nią odpowiada, więc próba przerzucania tej odpowiedzialności na wszystkich na wątku jest nie fair.
Cieszę się też, że szukacie innego rozwiązania dla Sonii niż jej pobyt u Ewy. W końcu coś się zaczyna dziać. Niekoniecznie najprostsze dla ludzi rozwiązanie jest dobre dla psa.

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Figa drzewna - 5 zł
Bjuta - 5 zł[/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2]Israel -20 zł[/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2]Ossa98 - 10zl[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Co daje nam równo 180zł[/FONT]

Posted

To super - sprawy posuwają się do przodu :)
Ja oczekuję na decyzję i podtrzymuję ofertę - w razie potrzeby jest u mnie miejsce dla sunieczki.

A Tobie Ireno, życzę wszystkiego dobrego i miłego dnia.

Posted

Dzwonilam do hoteliku. Powiedzcie mi co myslicie o tym hoteliku na juz, znam juz koszta. pierwszy miesiac moze wyjsc 430-450 zl, kolejne miesiace 400-430 zl Hotelik u Pana Stefana w obornikach slaskich, mam mu dac znac czy jestesmy zainteresowani.
Wiem, ze jest ktos kto anonimowo dorzuci dyszke miesiecznie. czyli jest 190zl miesiecznie.

Czy moze ktos jeszcze dorzucic deklaracje na sonie? bardzo prosze nawet najmniejsze deklaracje pomoga sonce

Posted

Byłam na uroczystości rodzinnej, więc dopiero dziś przebrnęłam przez najnowsze posty. W międzyczasie rozmawiałam z Zofiją.
Proponuję przeczyścić wątek, żeby był czytelny. Zrobię to w najbliższym czasie.

Nie można zostawić Zofiji z poczuciem pełnej odpowiedzialności za los Soni i piętnować jej, jeżeli nie podejmie zadowalającej wszystkich decyzji! Każdy DT czy hotelik ma swoje ceny i warunki i trzeba pamiętać, że NIESTETY, sunia może tam zostać długo, nawet lata i ktoś musi za jej utrzymanie płacić. Jeżeli za miesiąc, dwa ktoś z deklarujących nagle zniknie, sunia pozostaje z długiem i narastają wzajemne pretensje. Kolejna sprawa - trzeba ją wysterylizować. Ja postaram się znaleźć sponsora sterylki. Jeżeli sunia jest podopieczną fundacji Emir, to mogłaby być zasponsorowana przez tę fundację. Czy ktoś rozmawiał z panią prezes? Jeżeli nie, ja mogę to zaraz zrobić, ale muszę mieć pewność, że to na pewno pies Emira, a nie jedynie domniemanie.

Nie rozumiem kwestii z kojcem. To są spore koszty, za któe można utrzymać Sonię przez 2-3 miesiące w hoteliku, czy DT i w międzyczasie szukać jej domu. Jeżeli ktoś oferuje DT, to powinien dysponować jakimś wyposażeniem. Może najpierw niechaj zainwestuje w kojec, a potem bierze psy. Przepraszam, jeżeli ktoś się czuje dotknięty, może źle przeczytałam, ale wątków mam dość sporo po tak długim czasie.

Jeżeli Zofija ma teraz ciężkie przejścia z własnym psem, to nie możemy wymagać, żeby decydowała o losie Soni. Myślę, że można podjąć decyzję - jest kilkoro deklarujących, którzy maja prawo zadecydować, gdzie umieścić Sonię na najbliższy czas. Jeżeli nie starczy pieniędzy na DTY, czy hotelik, to pozostaje zaoferowany przez Ewę bezpłatny tymczas, albo schron, gdzie zdaniem niektórych Sonia będzie miała lepiej.

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]ossa-10zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]anonimowa ciocia-10[/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2]Co daje nam równo 190zł[/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2]Pan Maciej zaproponował 100zł m-cznie- ale wiecie jak wiarygodny jest Pan Maciej??? co sądzicie????[/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2]To byłoby 290zł[/FONT]

Posted

Hotelik u Miriam jest niepewny bo , Pani będzie wiedziałą dopiero za dwa tygodnie, czy będzie miałą miejsce. Najtańszy na teraz jest dt u Czarodziejki

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]ossa-10zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]anonimowa ciocia-10zł
Kakaicezar - 20zł

Czyli 210zł miesięcznie.

Jeśli doliczymy Pana a naprawdę mam nadzieję, że Pan pomoże to będzie 310zł. Byłoby to już i tak bliżej jak dalej.

Nie mam doświadczenia w tak aktywnym działaniu na rzecz psiny bo nigdy nie prosiłam na żadnym wątku ale teraz się uczę.

Proszę o jeszcze parę groszy, jak ktoś nie chce oficjalnie zawsze można anonimowo ;) taka promocja ;)
[/FONT]

Posted

kakaicezar napisał(a):
Dorzucam 20 stalej deklaracji. Czy wpłacamy nadal na konto Emir-a?

tak na konto emira- jeszcze 100zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!plizzzzzzzzz, z tym, że deklaracja Pana Macieja jest niepewna

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Byłam na uroczystości rodzinnej, więc dopiero dziś przebrnęłam przez najnowsze posty. W międzyczasie rozmawiałam z Zofiją.
Proponuję przeczyścić wątek, żeby był czytelny. Zrobię to w najbliższym czasie.

Nie można zostawić Zofiji z poczuciem pełnej odpowiedzialności za los Soni i piętnować jej, jeżeli nie podejmie zadowalającej wszystkich decyzji! Każdy DT czy hotelik ma swoje ceny i warunki i trzeba pamiętać, że NIESTETY, sunia może tam zostać długo, nawet lata i ktoś musi za jej utrzymanie płacić. Jeżeli za miesiąc, dwa ktoś z deklarujących nagle zniknie, sunia pozostaje z długiem i narastają wzajemne pretensje. Kolejna sprawa - trzeba ją wysterylizować. Ja postaram się znaleźć sponsora sterylki. Jeżeli sunia jest podopieczną fundacji Emir, to mogłaby być zasponsorowana przez tę fundację. Czy ktoś rozmawiał z panią prezes? Jeżeli nie, ja mogę to zaraz zrobić, ale muszę mieć pewność, że to na pewno pies Emira, a nie jedynie domniemanie.

Nie rozumiem kwestii z kojcem. To są spore koszty, za któe można utrzymać Sonię przez 2-3 miesiące w hoteliku, czy DT i w międzyczasie szukać jej domu. Jeżeli ktoś oferuje DT, to powinien dysponować jakimś wyposażeniem. Może najpierw niechaj zainwestuje w kojec, a potem bierze psy. Przepraszam, jeżeli ktoś się czuje dotknięty, może źle przeczytałam, ale wątków mam dość sporo po tak długim czasie.

Jeżeli Zofija ma teraz ciężkie przejścia z własnym psem, to nie możemy wymagać, żeby decydowała o losie Soni. Myślę, że można podjąć decyzję - jest kilkoro deklarujących, którzy maja prawo zadecydować, gdzie umieścić Sonię na najbliższy czas. Jeżeli nie starczy pieniędzy na DTY, czy hotelik, to pozostaje zaoferowany przez Ewę bezpłatny tymczas, albo schron, gdzie zdaniem niektórych Sonia będzie miała lepiej.

Sonia jest pod opieką Emira - ja jestem wolontariuszką Emira