Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a.piurek napisał(a):
Asiorku, dziękuję Ci ślicznie, bo mi ręce opadły i naprawdę zabrakło argumentów. Podpisuję się pod tym co napisałaś obiema moimi i ośmioma łapkami moich psiaków.

ok- na jaką mogę od cIEBIE LICZYĆ POMOC????? składka, allegro???

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tarzanka oferuje się wziąść Sonie na tymczas. WARUNEK: kojec+buda trzeba jej dowieźć i zamontować. Tarzanka mieszka koło Wrocławia. Będzie Sonia chodziła na 3 razy dziennie na spacery, goniła po wybiegu, będzie miała kontakt z człowiekiem,a dokłądnie z Tarzanką. KTO JAK MOŻE POMÓC, ZEBY SONIA POJECHAŁA DO TARZANKI?

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Figa drzewna - 5 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Bjuta - 5 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Lazy - 20 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Emigrantka - 30 zł od lipca[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Zofija i Dea - 40 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Cantadora - 30 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Bela51 - 20 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]A.Piurek - allegro[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Co daje nam równo 150zł, [/FONT]

Posted

Zofija napisał(a):
Tarzanka oferuje się wziąść Sonie na tymczas. WARUNEK: kojec+buda trzeba jej dowieźć i zamontować. Tarzanka mieszka koło Wrocławia. Będzie Sonia chodziła na 3 razy dziennie na spacery, goniła po wybiegu, będzie miała kontakt z człowiekiem,a dokłądnie z Tarzanką. KTO JAK MOŻE POMÓC, ZEBY SONIA POJECHAŁA DO TARZANKI?

Zajrzałam teraz, a burza na watku dalej trwa. Czy Tarzanka weźmie Sonie na bezpatny tymczas ? Tzn., za zwrot kosztow? Jęsli nie, to za ile?
A czy ktoś ma pojęcie ile kosztuje buda i budowa kojca? Pytam nie złosliwie, tylko po prostu nie wiem.

Posted

Dziewczyny po pierwsze bardzo proszę , zeby się na wątek Soni nie przeniosło to co było na wątku Tani. Proszę mi nie wyliczać na ile Sonia jest dla mnie ważna. Ja nie mogę robi się pyskówka i napadanie. Ja na takie rzeczy nie będę odpisywać. Jeżeli dalej tak będzie to napiszę do moderatora

Zofija, super! popieram Ciebie w 100%.
Jako w miarę świeża Dogomaniaczka, ale i osoba znająca ludzi z różnych fundacji, poważnie zajmujących się udzielaniem pomocy zwierzętom chciałabym powiedzieć, że nerwowe dyskusje, kłótnie z inwektywami, publiczne robienie wyrzutów, obmawianie na forum etc. odstraszają potencjalnych chętnych do pomocy, zwłaszcza osoby "z zewnątrz". Takie sytuacje sprzyjają powstawaniu niesprawiedliwych ocen i niekorzystnych komentarzy odnoszących się do osób rzeczywiście oddanych i zaangażowanych w sprawę.
Tak jak Zofija napisała - mniej prywaty a więcej konkretnych działań - wtedy będziemy traktowani poważnie a zamiast odstraszać będziemy przyciągać nowe rzesze altruistów i miłośników zwierząt.

Posted

ossa98 napisał(a):
Zofija, super! popieram Ciebie w 100%.
Jako w miarę świeża Dogomaniaczka, ale i osoba znająca ludzi z różnych fundacji, poważnie zajmujących się udzielaniem pomocy zwierzętom chciałabym powiedzieć, że nerwowe dyskusje, kłótnie z inwektywami, publiczne robienie wyrzutów, obmawianie na forum etc. odstraszają potencjalnych chętnych do pomocy, zwłaszcza osoby "z zewnątrz". Takie sytuacje sprzyjają powstawaniu niesprawiedliwych ocen i niekorzystnych komentarzy odnoszących się do osób rzeczywiście oddanych i zaangażowanych w sprawę.
Tak jak Zofija napisała - mniej prywaty a więcej konkretnych działań - wtedy będziemy traktowani poważnie a zamiast odstraszać będziemy przyciągać nowe rzesze altruistów i miłośników zwierząt.

podpisuję się pod tym w 100% !!!! czytając kilka razy wątek Tani, a w szczególności końcówkę-miałam wrażenie, ze to sorki, ale rynsztok- dawno nie czytałam, nie słyszałam takie obrzucania się błotem-to chyba za mało powiedziane. zRESZTĄ DLATEGO WKROCZYŁ MODERATOR
Czytając to zastanawiałam się nad moją bytnością na dogo po prostu.

Posted

bela51 napisał(a):
Zajrzałam teraz, a burza na watku dalej trwa. Czy Tarzanka weźmie Sonie na bezpatny tymczas ? Tzn., za zwrot kosztow? Jęsli nie, to za ile?
A czy ktoś ma pojęcie ile kosztuje buda i budowa kojca? Pytam nie złosliwie, tylko po prostu nie wiem.

Tarzance płacilibyśmy te 150 zł ile się uzbierało ( za opiekę , wyzywienie). Buda to nie problem. Myślę, ze my tu w Cieszynie nawet jedną wolną mamy. Problem to kojec. Koszt duży chyba jakieś 3.000 - tak słyszałam. Chodzi o to, ze moze ktoś ma- moze użyczyć.

Posted

Podsumowaując
Deklaracje na Sonie:

[FONT=MS Shell Dlg 2]Figa drzewna - 5 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Bjuta - 5 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Lazy - 20 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Emigrantka - 30 zł od lipca[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Zofija i Dea - 40 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Cantadora - 30 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Bela51 - 20 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Co daje nam równo 150zł stałych składek[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]A.Piurek - allegro[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Tarzanka zadeklarowała miejsce u siebie, ale potrzebuje budę i kojec dla Soni[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]POTRZEBUJEMY BUDĘ I KOJEC- KOJEC W SZCZEGÓLNOŚCI.[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Kto może pomóc????[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Jeżeli Hotelik to brakuje 250zł stałych deklaracji[/FONT]

Posted

Zosiu, moze ja mam o budowlance naiwne pojecie, ale przeciez taki kojec to trzeba wmurowac w podłoze. Wcale nie wydaje mi sie aby to byl sprzet przenosny. A Sonia ma juz chyba 17 dni. Zegar bije.

Posted

bela51 napisał(a):
Zosiu, moze ja mam o budowlance naiwne pojecie, ale przeciez taki kojec to trzeba wmurowac w podłoze. Wcale nie wydaje mi sie aby to byl sprzet przenosny. A Sonia ma juz chyba 17 dni. Zegar bije.

ja nie mam żadnego pojęcia:/ muszę się dowiedzieć . Nie mogę się dodzwonić do Dei

Posted

ja budowałam, a właściwie mąż ;) z gotowych paneli z których robi się ogrodzenia, do tego kupuje sie słupki i elementy fundamentowe (do częściowego wkopania w ziemię. na podłodze sa palety (uniemozliwiaja podkop pod fundamentem) a na nich deski.
http://www.inex24.pl/panele-kratowe-proste,tak,2,1,oferta.htm

http://www.allegro.pl/item1060207542_panele_ogrodzeniowe_5mm_2_5x2_03_ocynk_ogniowy.html

ja tu kupowałam , maja tez elementy fundamentowe.

Posted

bardzo fajne-kurcze,a le tego tysiaka trzeba by było wyłożyć. Nie mogę się skontaktować z Deą. Ona ma mnóstwo kontaktów i nie raz coś załatwiała. Tak jak pisałam buda to nie problem, ale kojec cholera

Posted

Rozmawiałam z Czarodziejką. Powiedziałam jej o sytuacji na wątku. Ona powiedziała tak, ze odpowiedzialność jest ZBIOROWA, że jeżeli wchodzą inni i zależy im, zeby Sonia trafiła do niej to niech każdy się złoży po te 10zł, 5, zł , 20zł, niech każdy coś zrobi w kierunku polepszenia jej losu. Najprościej jest wejść na wątek popłakać albo pokrzyczeć i na tym koniec żadnych działań i deklaracji finansowych. Nie wiem nikt nie moze się złożyć po te drobne sumy miesięczne a ja mam mieć 250zł miesięcznie, zeby dołożyć.

Posted

Kurczę ja nie mam niestety wolnego kojca - tzn. są wolne u nas ale nie przenośne - wmurowane.

To może zróbmy zrzutę na kojec dla Soni ?

U mnie miejsce dla niej jest aktualne jakby co.