Isadora7 Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 bela51 napisał(a):Watek Tani chyba nie jest dla Zosi tajemnica. Wiele ONkow przebywa w hotelach z zewnetrznymi kojcami. To na pewno lepsze niz powrót do schroniska. Dajmy juz spokój Tani. Tani daliśmy spokój, ale nie można dać spokoju komuś kto się przyczynił do takiego losu Tani. Cantadorra napisał(a):Zofija, daj Sonie do Czarodziejki. Popros o zaplate z dolu a nie z gory. Z Sonią trzeba pracowac, Czarodziejka nie takie egzemplarze miala. Please! dokładnie tak, rozważ to. Bardzo, bardzo proszę i ja. Quote
bela51 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Dobre rady , niestety , niewiele kosztuja. Czy nie widzicie, ze nie ma deklaracji na to aby Sonia pojechała do Czarodziejki? Zosia ma płacic za jej pobyt.? Zresztą dodatkowa przeszkoda jest fakt, ze Czarodziejka nie ma miejsca dla Soni w samodzielnym kojcu, a Sonia jest agresywna w stosunku do psów. Będziemy intensywnie szukac domu dla Soni, ale na razie to jest chyba najlepsze rozwiazanie. Zresztą, nie bede do niczego Zosi przekonywac. Na pewno podejmie dobra decyzję. Quote
irenaka Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 bela51 napisał(a):Dobre rady , niestety , niewiele kosztuja. Czy nie widzicie, ze nie ma deklaracji na to aby Sonia pojechała do Czarodziejki? Zosia ma płacic za jej pobyt.? Zresztą dodatkowa przeszkoda jest fakt, ze Czarodziejka nie ma miejsca dla Soni w samodzielnym kojcu, a Sonia jest agresywna w stosunku do psów. Będziemy intensywnie szukac domu dla Soni, ale na razie to jest chyba najlepsze rozwiazanie. Zresztą, nie bede do niczego Zosi przekonywac. Na pewno podejmie dobra decyzję. Dobre rady faktycznie niewiele kosztują, ale trzeba się uczyć na błędach innych, zwłaszcza jak jest się odpowiedzialnym za psa. Oddawanie Soni w ręce Ewy jest nieodpowiedzialne. Może gdyby Tania była psem pod opieką Zofiji, to dzisiaj by nie rozpatrywała oddawania tam kolejnego psa? Można udawać, że ..... pachnie fiołkami, ale smrodu się nie pozbędziemy. Jest jeszcze jeden ważny aspekt współpracy z Ewą. Czy ktoś się zastanawiał np. dlaczego tak wiele ludzi zwiało z wątku Daszy? Może zamiast biadolić rozesłać na maxa pw. do wszystkich po kolei a nie tylko do tej garstki, która była wcześniej na wątku i nie może płacić dalej? Quote
bela51 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Utrzymanie Daszy w przewazającym stropniu spoczywa na barkach Ewy36, i to wg Ciebie tez jest argumentem przemawiajacym na Jej niekorzysc? Jesli tak, to tylko swiadczy o tym, ze bardziej chodzi o osobiste rozgrywki, niz o dobro psa. W tym wypadku Daszy. Quote
irenaka Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 [quote name='bela51']Utrzymanie Daszy w przewazającym stropniu spoczywa na barkach Ewy36, i to wg Ciebie tez jest argumentem przemawiajacym na Jej niekorzysc? Jesli tak, to tylko swiadczy o tym, ze bardziej chodzi o osobiste rozgrywki, niz o dobro psa. W tym wypadku Daszy. A dlaczego tak jest? Może tak jest wygodniej i łatwiej, sięgać do kieszeni Ewy, zamiast stukać w klawiaturę i szukać pomocy gdzie indziej? Czy ktoś się zastanowił dlaczego inni wycofali się z wątku? Jeżeli dobro Soni widzisz teraz w jej oddaniu Ewie, to gratulują, faktycznie, któryś pies musi znowu ucierpieć, aby nauczyło to ludzi rozumu. I to wszystko pod płaszczykiem hasełka : dobro psa. Quote
Zofija Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Jest miejsce w Hotelu u Czarodziejki- koszt 400zł mcznie. Deklaracji mam na jakieś 100zł. Wszystkim osobom proponuje się złożyć na Hotel. JA NIE MAM KASY, ZEBY DOKŁĄDAĆ 300ZŁ MIESIĘCZNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MAMY 2 PSY BEŻ ŻADNYCH DEKLARACJI OD 6MC W HOTELIKACH - KOSZT OK. 750-800ZŁ MCZNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SUPER WSZYSTKO, ALE KTO ZA TO ZAPŁĄCI JA NIE JESTEM W STANIE DAĆ PSA DO HOTELU NIE MAJĄC PIENIĘDZY. Quote
Zofija Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Super się mówi nie rób nie dawaj, uważaj- ALE ZA CO????????????????????????????????????????/ NAWET JAK BĘDĘ PŁACIĆ Z DOŁU JAK RADZIŁĄ CANTADORRA TO KTO MI DA GWARANCJĘ , ZE NA TO NAZBIERAM, PRZY AKTUAKLNYCH TRAGEDIACH POWODZIOWYCH, GDZIE LUDZIE STRACILI CAŁE DOBYTKI?????????????????????????/ SORKI- DLA MNIE NIE MA PROBLEMU-ALE POTRZEBNE SĄ PIENIĄDZE. Quote
irenaka Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Zosiu, uważam, że nie możesz się aż tak denerwować. Po pierwsze, napisałam wyraźnie, że trzeba wysyłać pw do osób spoza grona tych które są na wątku. Ja wiem, że jest to katorżnicza praca, bo sama w ub. roku miałam dwa razy kryzys z psami z Krzyczek. Zbieraliśmy pieniądze na osiem psów i była naprawdę sytuacja podbramkowa, ale się udało. Była nas garstka ludzi i dzięki nim psy są bezpieczne do dziś. Naprawdę warto spróbować, nawet jeżeli będą to tylko wpłaty jednorazowe, jest to ratunek dla Twoich psów. Czy jest ktoś na Twoich wątkach, kto może zrobić allegro cegiełkowe, bazarki? Quote
Zofija Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Nie wiem kto takie rzeczy robi nie mam pojęcia. Jestem ograniczona tez czasowo bo moja praca zawodowa czasem zaujmuje mi z 12 godzin. Zobaczymy. Nie denerwuję się. Po prostu racjonalnie rzecz biorąc , zeby Sonia pojechała do Hoteliku muszą być na to stałe deklaracje. Nawet nie mam zamiaru się na żadnym z moich wątków kłócić bo to jest odstraszające. Przynajmniej dla mnie. Quote
Bjuta Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Podtrzymuję skromną deklarację 5 zł, tak jak było. A czy Pan, który chce ją oddać - nie mógłby łożyć na nią chociaż stówki miesięcznie? Quote
Cantadorra Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Dziewczynki, szukamy jak najlepszego wyjścia dla Sońki. Tak, PW, ogłoszenia, to zabiera czas. Zosia, podlicz dobrze deklaracje, ile ich brakuje. Faktem jest, że Sonia nie może być z Gromem w kojcu. Myślimy gdzie jest tańszy hotelik. Czy ktos kojarzy? Quote
irenaka Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Cantadorra napisał(a):jest w Lebie To może Szczecinek u Danusi? Quote
Asior Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 [quote name='bela51']Watek Tani chyba nie jest dla Zosi tajemnica. Wiele ONkow przebywa w hotelach z zewnetrznymi kojcami. To na pewno lepsze niz powrót do schroniska. Dajmy juz spokój Tani. to nie chodzi tylko o zewnętrzne kojce!!!!! Widziałaś jak wyglądała Tania po pobycie u wspaniałej opiekunki Ewy36??? [quote name='a.piurek']Dokladnie niech Sonia idzie do Czarodziejki, można się na mnie gniewać ale po Tani, nie powierzyłabym Ewie żadnego psa. Pies oprócz kojca potrzebuje socjalizacji i opieki, a to bez wątpienia będzie miał u Czarodziejki. Zresztą o ile mnie pamięć nie myli (Ewa ma bana więc się nie wypowie) to Ewa sama pisała że nie będzie brała psów z dogo. DOKŁADNIE!!!! [quote name='Zofija']Jest miejsce w Hotelu u Czarodziejki- koszt 400zł mcznie. Deklaracji mam na jakieś 100zł. Wszystkim osobom proponuje się złożyć na Hotel. JA NIE MAM KASY, ZEBY DOKŁĄDAĆ 300ZŁ MIESIĘCZNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MAMY 2 PSY BEŻ ŻADNYCH DEKLARACJI OD 6MC W HOTELIKACH - KOSZT OK. 750-800ZŁ MCZNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SUPER WSZYSTKO, ALE KTO ZA TO ZAPŁĄCI JA NIE JESTEM W STANIE DAĆ PSA DO HOTELU NIE MAJĄC PIENIĘDZY. Zofijo, to czemu nie oddasz psa do schroniska skoro masz takie zapatrywania.. Uwierz, będzie Sonia miała lepiej w schronisku niż u Ewy.... NIE DA SIĘ DOPROWADZIĆ PSA DO TAKIEGO STANU w normalnych warunkach przy normalnej opiece.... Albo lepiej wyrzuć psa na ulice, tam przynajmniej będzie miała szanse, ze trafi na jakichś ludzi... :shake: Tak jak pisze Gonia... jeśli się pomaga to trzeba to robić z głową, a nie na hura.. Temu psu potrzebna jest POMOC a nie JAKAKOLWIEK POMOC!!!! Quote
a.piurek Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Asiorku, dziękuję Ci ślicznie, bo mi ręce opadły i naprawdę zabrakło argumentów. Podpisuję się pod tym co napisałaś obiema moimi i ośmioma łapkami moich psiaków. Quote
Isadora7 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Asiorku dokładam moje łapki plus 12 łapek jamniczych. Quote
Bjuta Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Prosimy zatem bardzo o pomoc w szukaniu dobrego i na miarę możliwości - hoteliku. Stronę wcześniej padła już jedna propozycja. Rozsyłanie wątku i zbieranie deklaracji jest na wagę życia Soni! Quote
AlfaLS Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 [quote name='beka']Decyzja należy do was, ale prosze poczytac o suni która była u ewy36 na dt.... http://www.dogomania.pl/threads/131916-Stara-ON-Tania-biega-bez-bólu-za-TM i jeszcze jedno, nawet gdyby Sonia czy Olin jechaly do Ewy do domu, to z tego domu do kojca pojedzie Ewy 8letnia onka..... Zofijo Twój pies ważny inny już nie?????????? A tak będzie - Ewa nie będzie miała w domu 2 psów!!!!!!!!:angryy: [quote name='Asior'] Zofijo, to czemu nie oddasz psa do schroniska skoro masz takie zapatrywania.. Uwierz, będzie Sonia miała lepiej w schronisku niż u Ewy.... NIE DA SIĘ DOPROWADZIĆ PSA DO TAKIEGO STANU w normalnych warunkach przy normalnej opiece.... Albo lepiej wyrzuć psa na ulice, tam przynajmniej będzie miała szanse, ze trafi na jakichś ludzi... :shake: Tak jak pisze Gonia... jeśli się pomaga to trzeba to robić z głową, a nie na hura.. Temu psu potrzebna jest POMOC a nie JAKAKOLWIEK POMOC!!!! Ja widziałam Tanię na własne oczy i podpisuję się pod tymi opiniami obiema rękami!!!!!!!!! Jak nie ma pieniędzy na hotel i samozaparcia zeby je zdobyć to oddaj ją do schronu albo wypuść na wolność - daj jej szansę na życie!!!!! Przecież u Ewy też by coś np. jadła - to Ewa nie może tej kasy dać na hotelik???????? Utrzymanie takiego psa w domu to min. 100 zł. miesięcznie zakładając domowe jedzenie, gotowe to na pewno więcej może Ewa da tą stówkę????????? Soniu szkoda że Ty nie możesz się wypowiedzieć!!!!! Ja też zbieram deklaracje na psy ze schroniska z Tychów, na stare, takie co to są 10-12 lat w schronie czyli prawie bez szans na adopcję. Jest trudno ale deklaracje się nazbiera.......Mamy ich już 5 teraz wysyłamy do hoteliku 6-go. Ludzie dają choć wiedzą, że w zasadzie jest jedna szansa na milion, że któryś znajdzie dom, szybciej odejdzie za TM... A Sonia ma szansę na dom, na normalne życie tylko trzeba jej tą szansę dać a nie zamknąć za nią bramę kojca i po temacie:angryy: Quote
Zofija Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Dziewczynypo pierwsze bardzo proszę , zeby się na wątek Soni nie przeniosło to co było na wątku Tani. Proszę mi nie wyliczać na ile Sonia jest dla mnie ważna. Ja nie mogę robi się pyskówka i napadanie. Ja na takie rzeczy nie będę odpisywać. Jeżeli dalej tak będzie to napiszę do moderatora Quote
Zofija Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Nikt nie złożył do tej pory ani jednej deklaracji FINANSOWEJ- ale już się dowiedziałam,z ę mogę dać Sonie do schroniska. Nie ma to jak wpaść na wątek nagadać i nic nie zaproponować od siebie Quote
Zofija Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 dlatego zajmuje się psami i wolę zwierzęta od ludzi- włąśnie się dowiedziałam, zebym se Sonie do schroniska oddała. Na takie teksty stać tylko ludzi. Quote
Zofija Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Kto z Was, którzy tu weszli moze zaproponować KONKRETNĄ POMOC??????? Kto ile moze się złozyć miesięcznie????? Może ktoś zacznie rozsyłąć jej wątek????? Kto??????Moze ktoś zrobi reklamę Soni??????? Allegro cegiełkowe????????????/ Hallo , są chętni???? Quote
Zofija Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 [quote name='Asior']to nie chodzi tylko o zewnętrzne kojce!!!!! Widziałaś jak wyglądała Tania po pobycie u wspaniałej opiekunki Ewy36??? DOKŁADNIE!!!! Zofijo, to czemu nie oddasz psa do schroniska skoro masz takie zapatrywania.. Uwierz, będzie Sonia miała lepiej w schronisku niż u Ewy.... NIE DA SIĘ DOPROWADZIĆ PSA DO TAKIEGO STANU w normalnych warunkach przy normalnej opiece.... Albo lepiej wyrzuć psa na ulice, tam przynajmniej będzie miała szanse, ze trafi na jakichś ludzi... :shake: Tak jak pisze Gonia... jeśli się pomaga to trzeba to robić z głową, a nie na hura.. Temu psu potrzebna jest POMOC a nie JAKAKOLWIEK POMOC!!!! Co proponujesz od siebie??? jaką skłądkę miesięczną???? moze allegro????? Jak TY MOZESZ POMÓC???? Quote
Zofija Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 AlfaLS napisał(a):Zofijo Twój pies ważny inny już nie?????????? A tak będzie - Ewa nie będzie miała w domu 2 psów!!!!!!!!:angryy: Ja widziałam Tanię na własne oczy i podpisuję się pod tymi opiniami obiema rękami!!!!!!!!! Jak nie ma pieniędzy na hotel i samozaparcia zeby je zdobyć to oddaj ją do schronu albo wypuść na wolność - daj jej szansę na życie!!!!! Przecież u Ewy też by coś np. jadła - to Ewa nie może tej kasy dać na hotelik???????? Utrzymanie takiego psa w domu to min. 100 zł. miesięcznie zakładając domowe jedzenie, gotowe to na pewno więcej może Ewa da tą stówkę????????? Soniu szkoda że Ty nie możesz się wypowiedzieć!!!!! Ja też zbieram deklaracje na psy ze schroniska z Tychów, na stare, takie co to są 10-12 lat w schronie czyli prawie bez szans na adopcję. Jest trudno ale deklaracje się nazbiera.......Mamy ich już 5 teraz wysyłamy do hoteliku 6-go. Ludzie dają choć wiedzą, że w zasadzie jest jedna szansa na milion, że któryś znajdzie dom, szybciej odejdzie za TM... A Sonia ma szansę na dom, na normalne życie tylko trzeba jej tą szansę dać a nie zamknąć za nią bramę kojca i po temacie:angryy: Jaką proponujesz pomoc od siebie????? jaką składkę mcznie??? Może ogłoszenia- rozsyłanie wątku???? Quote
Recommended Posts