Emigrantka Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Jestem i ja - szlag by to jasny trafil..... i jeszcze ten pier... ny bazarek z reklamowaniem "hoteliku" - no chyba mnie normalnie krew zaleje....czy nie o to chodzilo? A my lyknelysmy wszystkie jak kuzwa cieple kluchy..... Mial 2 On-ki i zdziwiony ze psicy siersc wychodzi? Ja z zary 5kg dziennie wyczesuje.. kuzwa mac.... W tym miesiacu nie dam rady nic ale od lipca cos pomysle.... Biedna Sonia nasza... myszka kochana.... :( I nastepna , ta znowu 12 lat bida Onkowata: http://www.dogomania.pl/threads/186887-12-letnia-Elza-przecudowna-ON-ka-po-raz-trzeci-wraca-do-schroniska.... Ide walnac gdzies piescia w sciane czy cos..... U Czarodziejki jest Kubus (inny z moich czesciowo podopiecznych) ..... jak jest miejsce to niech tam Sonia jedzie i... bedziemy zebrac az uzebramy :( Tylko czy ona sie z reszta psow zgodzi nasza zlosnica???? Quote
Emigrantka Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Dobra - Zofija, walnij gdzies nowy post wolami duzymi z nowymi deklaracjami..... Miedzy mna, corka i corki chlopakiem wyskrobiemy jakies 30zl stalej od lipca, jak cos bede mogla dorzucac jednorazowo to dorzuce ale 30zl stalej od lipca na Sonie jakos wyskrobie..... Quote
Zofija Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Dziewczyny sprawa wygląda tak, zę Sonie mogłaby wziąść ewa36 - mieszka w Szczecinie i może ją osobiście odebrać. Byłoby to nieodpłatnie. Ja się cały czas zastanawiam bo ewa zadeklarowałą miejsce na Olina- pies cały w smarach niezmywalnych w schronisku i nie wiem co robić-czy zarytzykować i Sonię dać do Ewy i szukać dalej pomocy dla Olina???. Sonia jest w Łebie Ewa w Szczecinie więc o tyle dobrze a Olin w Cieszynie kaaawał drogi Quote
Zofija Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 u czarodziejki mam wstępną rezerwację, ale muszę się dzisiaj określic. Tylko ja też się boję o jej relacje z psami bo wiecie dobrze jaka jest Sonia!!!!Czarodziejka się nie boi , a ja Tak pamiętacie jak było u Kikou..... Cholera. NIE WIEM CO ROBIĆ, A TRZA SIĘ OKREŚLIĆ Quote
Zofija Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 TO JEST OLIN:http://www.dogomania.pl/threads/186923-OLIN-uratowany-z-powodzi-w-KATASTROFALNYM-STANIE-BŁAGAM-O-POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Zofija Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Ja osobiście uważam, że najlepiej byłoby Sonię przeżucić do Ewy ze względu na brak deklaracji tzn. brak na kwotę 400zł Quote
bela51 Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Zosiu, Soni na pewno byłoby dobrze u Ewy, ale to Ty musisz zdecydowac, ktory z tych psów ma do Niej jechac. Z deklaracjami na Sonie jest problem, a na pewno wymagałoby to czasu, aby je nazbierac. A Sonia ma czasu coraz mniej. Chyba, że Czarodziejka nie chce pieniedzy z góry? Ale co bedzie jak nie uda sie nazbierac? Quote
Emigrantka Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Olina do Ewy, Sonie do Czarodziejki.. zajrzyjcie na watek Kubusia... ma tam jak w raju i relacje sa niesamowite.... Moze ktos PM do Czarodziejki wyslac? Chyba na koniec miesieca sie placi u niej...... To takie moje skromne 5 groszy.... Z drugiej strony - ktory pies ma wieksza szanse na w miare szybsza adopcje - do platnego bo kiedys dom znajdzie.... Olin poza smarami chyba ma spokojniejszy charakter od naszej zlosnicy? Sama nie wiem.. Zofija, naprawde TY niestety musisz zdecydowac.... No i jeszcze Carmen biedna.... Szlag by to :( Quote
Zofija Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Sonie dajemy do Ewy- muszę jeszcze porozmawiać z Tarzanką o transporcie. Olina będziemy starały się wyciąć w tym tygodniu. Quote
beka Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 [quote name='Zofija']Dziewczyny sprawa wygląda tak, zę Sonie mogłaby wziąść ewa36 - mieszka w Szczecinie i może ją osobiście odebrać. Byłoby to nieodpłatnie. Ja się cały czas zastanawiam bo ewa zadeklarowałą miejsce na Olina- pies cały w smarach niezmywalnych w schronisku i nie wiem co robić-czy zarytzykować i Sonię dać do Ewy i szukać dalej pomocy dla Olina???. Sonia jest w Łebie Ewa w Szczecinie więc o tyle dobrze a Olin w Cieszynie kaaawał drogi Decyzja należy do was, ale prosze poczytac o suni która była u ewy36 na dt.... http://www.dogomania.pl/threads/131916-Stara-ON-Tania-biega-bez-bólu-za-TM i jeszcze jedno, nawet gdyby Sonia czy Olin jechaly do Ewy do domu, to z tego domu do kojca pojedzie Ewy 8letnia onka..... Quote
bela51 Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Watek Tani chyba nie jest dla Zosi tajemnica. Wiele ONkow przebywa w hotelach z zewnetrznymi kojcami. To na pewno lepsze niz powrót do schroniska. Dajmy juz spokój Tani. Quote
Cantadorra Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Zofija, daj Sonie do Czarodziejki. Popros o zaplate z dolu a nie z gory. Z Sonią trzeba pracowac, Czarodziejka nie takie egzemplarze miala. Please! Quote
Zofija Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Cantadorra napisał(a):Zofija, daj Sonie do Czarodziejki. Popros o zaplate z dolu a nie z gory. Z Sonią trzeba pracowac, Czarodziejka nie takie egzemplarze miala. Please! tak tylko, ze to jest kwestia pieniędzy. Połowa osób wycogfała się z deklaracji Soni bo dałą już deklarację na inne bidy. Hotelik u czarodziejki 400zł- to więcej niż było-przy czym należy pamiętać, ze nie ma Talcot i były osoby, które wpłącały nie z dogo, z którymi ja nie mam kontaktu. Mamy w Hoteliku ciągle 2 piesy Jacka i Charliego bez deklaracji- żadnych. Mają porobione ogłoszenia na 70 stronach i odzew prawie żaden. To jest koszt ok. 800zł miesięcznie. Na Daszę nie ma pełnych deklaracji i chciałabym wyciągnąć Carmen, na którą są też niepełne deklarację. Nie czarujmy się bez pieniędzy ani rusz- a co ja potem zrobię jak będzie brakowało ??? Nawet jak będę płacić z dołu to trezba będzie zapłacić. Boję się o finanse a psów w potrzebie przybywa i przybywa. Adopcje jakoś kurcze stoją teraz te tragedie-powodzie. Wiem, zę super by było pod okiem fachowca-ale pieniądze. U Ewy przejdzie wszystkie badania u weta i będziemy jej szybko nowego domku szukać. Zrozum Cantadorra -ja nie jestem zamożną osobą, a boję się co będzie jak pieniędzy zabraknie Quote
Zofija Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Myślę, ze teraz na Sonie mamy jakieś z 150 zł stałych-może a 400zł jest miesięczna opłata. Quote
Zofija Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Mamy tydzień czasu- za tydzień Sonia jedzie. Do Czarodziejki moze jechać jak będą deklaracje- kto moze się dalej na Sonie składać- Ja mogęi Dea też Quote
Zofija Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 ja i Dea to 40zł, Cantadorra -30zł, Emigrantka 30zł na ten moment 100zł napiszę do wszystkich, któryz się wcześniej skłądali Quote
bela51 Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Zosiu, ja i moja corka po 10 zł dajemy, tak jak poprzednio. Quote
Zofija Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 bela51 napisał(a):Zosiu, ja i moja corka po 10 zł dajemy, tak jak poprzednio. czyli 20zł mcznie ta???? Quote
bela51 Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Zofija napisał(a):czyli 20zł mcznie ta???? Tak 20 zł/mc. Quote
Emigrantka Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Zofija napisał(a):ja i Dea to 40zł, Cantadorra -30zł, Emigrantka 30zł na ten moment 100zł napiszę do wszystkich, któryz się wcześniej skłądali I Bela z corka 20 razem to wychodzi ze mamy 120 zl..- moje od lipca niestety dopiero :( Quote
a.piurek Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Cantadorra napisał(a):Zofija, daj Sonie do Czarodziejki. Popros o zaplate z dolu a nie z gory. Z Sonią trzeba pracowac, Czarodziejka nie takie egzemplarze miala. Please! Dokladnie niech Sonia idzie do Czarodziejki, można się na mnie gniewać ale po Tani, nie powierzyłabym Ewie żadnego psa. Pies oprócz kojca potrzebuje socjalizacji i opieki, a to bez wątpienia będzie miał u Czarodziejki. Zresztą o ile mnie pamięć nie myli (Ewa ma bana więc się nie wypowie) to Ewa sama pisała że nie będzie brała psów z dogo. Quote
GoniaP Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 [quote name='Zofija']Dziewczyny sprawa wygląda tak, zę Sonie mogłaby wziąść ewa36 - mieszka w Szczecinie i może ją osobiście odebrać. Byłoby to nieodpłatnie. Ja się cały czas zastanawiam bo ewa zadeklarowałą miejsce na Olina- pies cały w smarach niezmywalnych w schronisku i nie wiem co robić-czy zarytzykować i Sonię dać do Ewy i szukać dalej pomocy dla Olina???. Sonia jest w Łebie Ewa w Szczecinie więc o tyle dobrze a Olin w Cieszynie kaaawał drogi Zofija;14822989[B napisał(a):]tak tylko, ze to jest kwestia pieniędzy. Połowa osób wycogfała się z deklaracji Soni bo dałą już deklarację na inne bidy. Hotelik u czarodziejki 400zł- to więcej niż było-przy czym należy pamiętać, ze nie ma Talcot i były osoby, które wpłącały nie z dogo, z którymi ja nie mam kontaktu. Mamy w Hoteliku ciągle 2 piesy Jacka i Charliego bez deklaracji- żadnych. Mają porobione ogłoszenia na 70 stronach i odzew prawie żaden. To jest koszt ok. 800zł miesięcznie. Na Daszę nie ma pełnych deklaracji i chciałabym wyciągnąć Carmen, na którą są też niepełne deklarację. Nie czarujmy się bez pieniędzy ani rusz- a co ja potem zrobię jak będzie brakowało ??? Nawet jak będę płacić z dołu to trezba będzie zapłacić. Boję się o finanse a psów w potrzebie przybywa i przybywa. Adopcje jakoś kurcze stoją teraz te tragedie-powodzie. Wiem, zę super by było pod okiem fachowca-ale pieniądze. U Ewy przejdzie wszystkie badania u weta i będziemy jej szybko nowego domku szukać. Zrozum Cantadorra -ja nie jestem zamożną osobą, a boję się co będzie jak pieniędzy zabraknie Zofija, wybacz tę opinię, ale jeśli decydujemy się pomagać zwierzętom, należy im pomagać SKUTECZNIE. Oddawanie suni pod opiekę Ewy 36 jest mocno ryzykowne. Ta osoba dała się poznać z jak najgorszej strony przy okazji choćby Tanii. Wzięła do siebie starą sukę z problemami stawowymi z obietnicą domowego, ciepłego dt, po czym bez żadnych skrupułów, wpakowała ją na zimę (srogą zimę) do kojca (z dala od swojego miejsca zamieszkania). Gdyby nie dociekliwość pewnych osób z dogomanii, suka dokonałaby swojego żywota w nieziemskich męczarniach, a Ewa 36 nawet by o tym nie wiedziała, bo od momentu odsunięcia od siebie suni, przestała się nią interesować. Ewa 36 obiecuje wiele rzeczy, niestety obietnic nie dotrzymuje. Miejcie się zatem na baczności i nie wierzcie zapewnieniom tej pani. Apeluje do Waszego rozsądku i proszę nie oddawajcie Sonii pod opiekę Ewy 36. Quote
AlfaLS Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Zofija, przemyśl bardzo dokładnie tą decyzję o tymczasie u Ewy36. Ja byłam u Tani, ja ją widziałam, głaskałam i robiłam zdjęcia po roku u Ewy. Na PW wysłałam Ci wiadomość. To co napisały dziewczyny wcześniej nie jest z kapelusza..... Jeśli chcesz dobrze dla Soni to przeczytaj dokładnie wątek Tani a Ewa jeśli chce naprawdę pomóc to niech się dołoży do tymczasu u Czarodziejki....Inaczej sunia będzie stracona....... Quote
Recommended Posts