Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem po rozmowie - Sonia to silna dziewczyna w bardzo dobrej kondycji. Rzuciła się Ozziemu do gardła. Kikou jej go z pyska wyciągała...... Taka nasza Sonka. Jak powiedziała Kikou ma ok. 7-8 lat to widać po zębach, ale to jest pies z charakterem, zdrowy, pełen energii. Do ludzi nie jest agresywana, w samochodzie anioł. Tylko psy. Hmmm, a Dea mi mówiła, ze tylko Sonia tak kwitła w kojcu inne nie- wiadomo, pierwsza jadła. Sonieczka. Widać, ze Kikou czuje do niej sympatie, ale jak powiedziała, to zdrowa dziewucha z konkretnym futrem. Wszystkie psy się na jej widok trzęsa u Kikou. Co wazne nie załatwia się tam gdzie śpi. Chodzi na smyczy, trochę bezładnie, ale chodzi. Jka powiedziała Kikou, ze kobietra może z nią spokojnie wychodzić na spacery. Umówiłyśmy się, ze ja dzwonię do Teresy Borcz, żeby zadzwoniła do Hoteliku we Lwówku, czy tam maja wolny kojec. Kikou może się wymienić za jakiegoś chorego biuednego psa. Póki co Sonia śpi w pomieszczeniu gospodarczym. Kikou musi ją odzielać od innych psów.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kikou powiedziała, ze się z nią na razie "pomeczy", aż jej coś znajdziemy. Powiedziała, ze Sonka powinna szybko znaleźć domek. a ten Lwówek dlatego bo jest 18 km od Kikou. Na przyszłość- Kikou nie ma kojców ani bud, wszystkie piesy śpią w domu razem. Ona przyjmuje naprawdę biedne, stare, chore, dogadujące się z innymi piesami. Sonia też nie była zła w kojcu bo jak mówiła Dea ona się z psami w kojcu nie gryzła ttylko była dominantem. nie podgyzała innych psów jak to niektóre robia. No ale coś ma do psów. Jak mi mówiła PatiZabrze- ja ją wzieła ze schronu to Sonka obróciła się i obszczekała psy, z którymi spędziła trochę czasu

Posted

Kikou przesle mi jej zdjęcia- mam plan zrobimy ogłoszenia, ja sklece tekst do ogłoszeń. Dużo więcej już o niej wiemy:) Kto może zrobić ogłoszenia???? Furciaczek????

Posted

[quote name='Talcott']No to się porobiło.............. Szczęście że Kikou to Anioł bo mogłaby mieć słuszny żal za taki kłopot!!!!!![/QUOTE]
Kikou jest kochana i ma zdrowe podejście do piesów

Posted

Rozmawiałam z Teresą. Sonie przenosimy do Lwówka. Może to potrwać parę dni, ale nie ma problemu. Będzie trochę drożej. Musi dziewczyny jakoś dać radę! I szukamy naszej charakternej dziewczynce domku:)

Posted

[quote name='israel']Kochani zbyt wiele nie mogę pomóc, mogę zadeklarować na Sonię tylko 20 zł / m ;(
Jeżeli się przyda to piszcie. Trzymam kciuki za Malutką - jest piękna![/QUOTE]
tylko???? Super!!!!!!!!!!!!!!!!!dziękujemy!!!! A możesz już od tego miesiąca????? Jak tak to konto jest na 1 stronie wątku!

Posted

[FONT=Bookman Old Style]ROZLICZENIA DO DNIA 06.02.2010r. Wpłaty na Sonkę[/FONT]

[FONT=Bookman Old Style]Podaje wpłaty z datami wpływu[/FONT]

[FONT=Bookman Old Style]27.01.- Martini77- 35 zł - jednorazowo[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]27.01.- Iza Bytom(bela51)-10zł-stała[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]28.01- Bjuta- 5zł-stała[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]29.01.- Emi - 25zł-stała[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]29.01-Monika - 35zł-stała[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]29.01- Emi -80zł jednorazowo[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]29.01- Monika- 50zł-jednorazowo[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]01.02.-Magda Łódź. - 50zł - stała- nie wiem kto to???? - byłam pewna , ze Talcot , ale nie- w każdym razie dzięki!!![/FONT]

[FONT=Bookman Old Style]01.02.-Eliza Raszyn - 15zł - jednorazowo[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]01.02.-Beata Wolbórz - 10zł jednorazowo[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]01.02.-Figanadrzewna- 10zł stała[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]01.02.-Ewa Gdynia-Cantadorra- 40zł stała[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]01.02.- Kakaicezar- 30zł stała[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]01.02. - Kakaicezar - 50zł jednorazowo[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]02.02.- Bjuta-5zł stała[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]02.02. - Ewa Pruszcz Gdański - 20zł jednorazowo[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]03.02.- Monika S. (córka beli51)- 10zł stała[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]03.02.- Talcot - 50zł stała[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]03.02.- Dea -30zł stała[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]03.02.- Zofija 10zł stała [/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]05.02.- Agnieszka103 -30zł stała za 3 mc z góry[/FONT]

[FONT=Bookman Old Style]Wpłyneło razem = 600zł!![/FONT]

[FONT=Bookman Old Style]z tego 260zł jednorazowych i 340 stałych [/FONT]

[FONT=Bookman Old Style]Przy tych osobach, gdzie nie było nicku, a drogą dedukcji doszłam, ze "on to on" wpisałam też imię i miasto gdybym się myliła[/FONT]

[FONT=Bookman Old Style]Zostało wydane 04.02.2010r.:[/FONT]

[FONT=Bookman Old Style]50zł - transport Cieszyn- Zabrze [/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]70zł - transport dalszy- pieniądze przekazałam Pati, która wiozła Sonie do Zabrza, a ona przekaże Tomkowi[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]50zł- schronisko[/FONT]

[FONT=Bookman Old Style]Czyli z środków jednorazowych należy odjąć 170 zł i zostaje nam [/FONT]

[FONT=Bookman Old Style]Na dzień 04.02.2010r.:[/FONT]

[FONT=Bookman Old Style]90zł środków jednorazowych i 340 stałych!!!![/FONT]

Posted

A ja mam żal - zdjęcia prezentowane w 1 poście wskazywały że pies jest w tragicznym stanie i że musi być natychmiast zabrany ze schroniska - tymczasem okazuje się że były to zdjęcia z czasu kiedy pies do schroniska trafił! I pobyt tam sprawił że szybko wrócił do formy.
Pomagam finansowo tym, które są stare, chore, zbyt małe żeby pozostać w budkach schroniskowych - wszystkim nie mogę - a tu mam żal.

Posted

[quote name='Talcott']A ja mam żal - zdjęcia prezentowane w 1 poście wskazywały że pies jest w tragicznym stanie i że musi być natychmiast zabrany ze schroniska - tymczasem okazuje się że były to zdjęcia z czasu kiedy pies do schroniska trafił! I pobyt tam sprawił że szybko wrócił do formy.
Pomagam finansowo tym, które są stare, chore, zbyt małe żeby pozostać w budkach schroniskowych - wszystkim nie mogę - a tu mam żal.
Uhm, ale na pierwszej stronie jest zdjęcie Soni obecne. Więc jak się popatrzysz to widać jak Sonia wyglądała jak trafiła i jak wyglada obecnie prawda?
Po drugie kikla razy wspominała, ze Sonia nie jest już w złym stanie, ze doszła do siebie, ze jest to dziewczyna z charakterkiem. P.óźniej też wkleiłam jej aktualne zdjęcia

Posted

Zdjęcia pierwsza strona:
[FONT=Arial]A oto ona, ta bidula..........[/FONT]

Wklejam aktualniejsze zdjęcia Soni - trochę już wydobrzała, jednak ciągle czeka na DOMEK!!!!!! POMÓŻCIE TEJ BIEDNEJ SUNI W ZNALEZIENIU GO!!!

Posted

[quote name='Talcott']A ja mam żal - zdjęcia prezentowane w 1 poście wskazywały że pies jest w tragicznym stanie i że musi być natychmiast zabrany ze schroniska - tymczasem okazuje się że były to zdjęcia z czasu kiedy pies do schroniska trafił! I pobyt tam sprawił że szybko wrócił do formy.
Ja założyłam wątek Soni jak trafiła do schronu. Potem dodałam aktualne zdjęcia i pisałam o niej, ze w schronisku nie radzi sobie źle. Wiem o czym piszesz bo ja też skupiam się na takich w praktyce

Posted

[quote name='Talcott']Fajnie, ale zgodzisz się że wiele psów wymaga pilniej pomocy niż Sonia. Nie chcę się kłócić - to nie leży w moim charakterze.[/QUOTE]
Oczywiście, ale ja o tym pisałam, w mailu do dwóch dziewczyn, ze skupiamy się na bardziej potrzebujących,. Na wątku nie chciałam wprost ująć , ze skupiamy się na bardziej potrzebujących bo bałam się, ze mnie zakrzyczą- co znaczy bardziej potrzebujący, Pisałam, ze najgorzej z psami słabymi psychicznie bez podsierstka starymi. Sonia też była biedna, ale nie taka w mega potrzebie. Kurcze ja tego nie ukrywałam. Pisałam jak Dea była w schronie i jak ją opisywała

Posted

W pewnym sensie Talcott ma rację, ale przecież Soni, po tym co przeszła należy sie też szansa.
Myśle, że dziewczyna z charakterem szybko znajdzie domek. Teraz nie możemy jej zostawić.
Jeszcze cos mi sie skojarzyło. Nie wiem, jak pracują z psami w Lwówku, ale Sońce przydałaby sie szkoła u Jamora.

Posted

Rozmawiałam z Kikou i ona bardzo spokojnie podeszła do sprawy. Tak jak piosałam Sonia bufdzi jej sympatie. Ona do ludzi nie wykazuje agresji. Prawda też jest taka , ze gdyby nie Wy to Sonia pewnie by dokończyła swoje dni w schronie bo jest jednak już trochę starszawa i nikt kompletnie się nią nie interesował. Ludzie jak co biorą młode psy. Dzięki Wam dziewczyna ma szanse znaleźć dom. Tak by tej szansy nie miała

Posted

[quote name='Talcott']Ciociula Juuuuuuż!!!! Teraz skupmy się jak zabrać łobuzicę:diabloti:[/QUOTE]
Ja już też pisałam , że rozmawiałam z Teresa i ona będzie dzwonić do Lwówka - wedłog niej na pewno jest m,iejsce i na pewno jak nam Teresa potwierdzi to Kikou ją tam zawiezie. Ja dodam jeszcze, ze Sonia jest po przejściach- przypominam, ze wyglądała jakby ktoś ją przeciągnął za samochodem- łapy zdarte do mięsa - wyglądała strasznie!!!!!!!!!!!!!! Na początku przez chyba miesiąc była sama w kojcu bo była w tak złym stanie. Nie wiadomo było czy przeżyje. Dali ją samą, zeby mogła dojść do siebie

Posted

[quote name='Talcott']Ja wiem że Kikou to Anioł ale diablicę trzeba zabrać![/QUOTE]
Zabierzemy. Sonia poprostu ma silny charakter i pomimo ciężkich przejść potrafi się wylizać i cieszyć się życiem Taka jest nasza Sonka

Posted

O ranyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy - not sie narobilo :(

Ogloszenia - tekst moze by Majqa nam sklecila?

Zaraz ja tu padnie zawolam/poprosze.....

Sonia chciala Ozzy zjesc.... bleeeeeeeeeeeeee Sonia.......dobrze ze sobie Kikou z nia poradzila, szkoda ze musiala.... ermmmm

Pisze do Majqi a Ty Zofija daj znac co Teresa powie o Lwowku...

Posted

[quote name='Emigrantka']Majqa nie da rady, polecila Marysia55 do ogloszenia, zaraz do niej napisze i poprosze....[/QUOTE]
Emi nie przejmuj się. Sonia na pewno pojedzie do Lwówka. Kikou sobie poradzi. Sonia jest po przejściach ma swoje lata charakteryzuje się silną osobowościa, a tak to jest, ze silnymi się nikt nie zajmuje, a silni też czasem potrzebują pomocy.
Nikt nie wiedział, że taka jest. Dea mówiła, że ma charakter,ale nikt nie wiedział, ze aż tak. Porobimy ogłoszenia- ja mogę napisać tekst i zrobić ogłoszenia na kilku stronkach tych co umie, ale ich jest może z 6, a jak by ktoś pomóghł było by rewelacyjnie!!!!! Może Furciaczek??