Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bela51']Uratowaliśmy Sonie, może pomozemy jej koleżance z tego samego schronu. Dasza naprawde bardziej potrzebuje pomocy, ma wielkie guzy, wymaga operacji. Nie ma nawet banerka....
Ja nie potrafie zrobić....
http://www.dogomania.pl/threads/180924-Onkowata-Dasza-w-schronie-ogromne-guzy-zapalenie-ucha-POTRZEBNA-POMOC

Poprosiłam Pati_Zabrze i Dasza już ma banerek:) No jej jest bardzo potrzebna pomoc nie dość , ze te guzy to jeszcze ucho zawalone ropą. Pamiętam jak moja poprzednia sunia miała zapalenie ucha to zorientowałam się jak zaczerła głową o ścianę walić.......

Posted

Własnie jestem po rozmowie z Panem Kazimierzem. Sonia ma padaczkę. Prawdopodobnie ataki są raczej rzadkie, ale nie od dzisiaj. W schronisku pewnie nikt nie zauważył. Także dobrze, ze została wzięta ze schronu. No i na razie dostanie witaminy z grupy B na wzmocnienie i zobaczymy,. Za wizytę i lekarstwa Pan Kazimierz zapłacił 40 zł. Doliczy to do następnego rachunku. Przyszedł rachunek za marzec -372zł.

Posted

Darujcie sobie szczegółowa diagnostyke. Nikt jeszcze nie potrafi jej zdiagnozować. Po wszystkich badaniach efekt bedzie taki "padaczka idiopatyczna", czyli o nieznanej przyczynie. Trzeba psa przestawić natychmiast na RC Hepatic, podać wit. B complex i hepatil - ten ludzki. na poczatek mozna jej dac tydzień diety ziemniaczanej. Gniecione ziemniaki bez soli z łyzeczka smietany 12% i nic więcej. Psy to uwielbiaja i trawia wbrew obiegowym opiniom. Na początek zero białka i obserwować.
W spisie deklaracji stałych jest 360, rozumiem, ze w marcu brak deklaracji Talcott i 10 od Izrael, tak?
A skąd sie wzięło w lutym 390 stałych?

Posted

[quote name='Emigrantka']Zofija - jak stoi finansowo Sonia?

BO sie nie moge na 1 stronie polapac.....
[FONT=Bookman Old Style]Wpłaty za Marzec na dzień 07.03.2010r. [/FONT]

[FONT=Bookman Old Style]01.03. Izrael – 10zł[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]01.03. Magda z Łodzi – 50zł[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]01.03. Emigrantka – 25zł[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]01.03. Monika C. córka Emigrantki – 35zł[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]02.03. Bjuta – 5zł[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]02.03. Agnieszka z Krakowa – 30zł[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]03.03. Lazy -30zł[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]04.03. Figanadrzewna – 5zł[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]04.03. Cantadorra – 40zł[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]04.03. Monika S. -10zł[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]05.03. Bela51- 10zł[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]05.03.Zofija -10zł[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]05.03.Dea -30zł [/FONT]

[FONT=Bookman Old Style]razem= 300 zł + 94zł zostało z zeszłego miesiąca [/FONT]
[FONT=Bookman Old Style][FONT=Bookman Old Style]Razem 394zł[/FONT]
[/FONT]

Posted

malibo57 napisał(a):
Darujcie sobie szczegółowa diagnostyke. Nikt jeszcze nie potrafi jej zdiagnozować. Po wszystkich badaniach efekt bedzie taki "padaczka idiopatyczna", czyli o nieznanej przyczynie. Trzeba psa przestawić natychmiast na RC Hepatic, podać wit. B complex i hepatil - ten ludzki. na poczatek mozna jej dac tydzień diety ziemniaczanej. Gniecione ziemniaki bez soli z łyzeczka smietany 12% i nic więcej. Psy to uwielbiaja i trawia wbrew obiegowym opiniom. Na początek zero białka i obserwować.
W spisie deklaracji stałych jest 360, rozumiem, ze w marcu brak deklaracji Talcott i 10 od Izrael, tak?
A skąd sie wzięło w lutym 390 stałych?

jedna z dziewczyn zapłaciła z góry za 3 miesiące, Bela51 zapłaciła więcej, ale chciała pozostać przy deklaracji 5 zł bo nie wie jak będzie dalej

Posted

jeszcze nie sprawdzałam kto nie zapłacił. W niedzielę powinnam mieć trochę więcej czasu. Pan Kazimierz wydaje się być super. I czuję, ze bardzo lubi Sonie i nazywa ją total przylepa:) Nie sprawia mu ona żadnych kłopotów. Jest czysta , grzeczna i okazuje mu miłość. Tylko inne pieski jej nie w nosie.... Przekaże mu to co napisała Malibo57. Mojej przyjaciółki labradorka ma epilepsje i jest na psychotropach. Bez nich ma ataki ciągle. Ale Sonia ma bardzo rzadko

Posted

Na psychotropach? Mam przypadek ciężkiej padaczki po narkozie - mogę prosić o info na PW? Żadne leki nie działają, o psychotropach nie słyszałam, ale chętnie się dowiem. Dziękuję.

Posted

malibo57 napisał(a):
Na psychotropach? Mam przypadek ciężkiej padaczki po narkozie - mogę prosić o info na PW? Żadne leki nie działają, o psychotropach nie słyszałam, ale chętnie się dowiem. Dziękuję.

moja przyjaciółka była u wielu wetów, ale zaden jej nie umiał pomóc., Jeden polecił jej klinikę w brnie gdzie przyjmuje doktor, który uczy naszych lekarzy ponoć światowej sławy. Tam w tej klinice jest wszystko dołsownie wszystko. gamie zrobiono wszystkie badania i wyszło własnie, ze ma epilepsje. Dostała psychotropy, po, których przeszły ataki i chyba nie miała ataków przez pół roku. Teraz ma bardzo, bardzo rzadko. A miała często. Napiszę Ci na pw numer do mojej przyjaciółki i maila to Ci wszystko napisze

Posted

Mojej mamy pies ma padaczkę. Odkąd dostaje LUMINAL - dwa razy dziennie po pół tabletki nie ma w ogóle ataków. Wcześniej miał je stosunkowo rzadko. Raz na dwa miesiąca, czasami dwa razy po trzech tygodniach a potem kilka miesięcy przerwy. Choroba ujawniła się po kilku latach pobytu u rodziców - piesek został przygarnięty z ulicy.

Posted

bela51 napisał(a):
NIkt nie zaglada do naszej Pieknej. Jak zdrowie, czy ataki sie powtórzyły?

Myślę, ze jakby coś było nie tak to Pan Kazimierz by zaraz dzwonił. Widać, zę to porządna firma