Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zofija napisał(a):
Ale dawałaś na ogłoszeniach te jej nowsze zdjęcia, czy te z 1 strony???? Ona na tych nowszych prezentuje się o niebo lepiej

Te z pierwszej, cholercia nie widzialm ze sa nowsze.
Wrzuc te lepsze na pierwsza, ja wieczorem to co bede mogla to zedytuje i podoklejam w ogloszeniach :)

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='furciaczek']te z pierwszej, cholercia nie widzialm ze sa nowsze.
Wrzuc te lepsze na pierwsza, ja wieczorem to co bede mogla to zedytuje i podoklejam w ogloszeniach :)

wrzuciłam i tu też wrzucam, one cały czas były na wątku, ale nic się nie stało:

Posted

Zmieniłam trzcionkę na 1 stronie, ale nie dlatego , ze ją mam;) poprostu tekst skopiowałam- wkleiłam na kompie w nowym dokumencie i tam pozmieniałam i potem ponownie wkleiłam. No. Teraz jest, ok????

Posted

Zofija napisał(a):
Zmieniłam trzcionkę na 1 stronie, ale nie dlatego , ze ją mam;) poprostu tekst skopiowałam- wkleiłam na kompie w nowym dokumencie i tam pozmieniałam i potem ponownie wkleiłam. No. Teraz jest, ok????

No pewnie ze lepiej ;)
BUZKA

Posted

[FONT=Tahoma]Emigrantka - [/FONT][FONT=Tahoma]25 zł[/FONT]

[FONT=Tahoma]Zofija-[/FONT][FONT=Tahoma]10zł[/FONT]

[FONT=Tahoma]Kakaicezar- zadeklarował wpłatę, ale jeszcze nie wiem jaką[/FONT]

[FONT=Tahoma]Dea- [/FONT][FONT=Tahoma]30zł[/FONT][FONT=Tahoma] miesięcznie[/FONT]

[FONT=Tahoma]Monika - ( córka Emigrantki) -[/FONT][FONT=Tahoma]35 zł [/FONT][FONT=Tahoma]- deklaracja stała od lutego[/FONT]

Czy ja dobrze widze ze juz mamy 100 na Sonie?

:D
[FONT=Tahoma][/FONT]

Posted

Dziewczyny, jeśli mogę się wtrącić (pozwolę sobie na to ze względu na dobro Sonieczki) to...
Przejrzałam kilka ogłoszeń i przeczytałam cały wątek. Niewiele pisze się tak naprawdę o samej suni i - jaka ona jest w rzeczywistości? Czy przejawia jakiekolwiek agresywne zachowania w stosunku do ludzi, zwierząt? czy lubi dzieci? czy potrafi chodzić na smyczy? czy jest posłuszna, chętna do nauki, zabawy? czy zna podstawowe komendy? czy jest zrównoważona albo bojaźliwa, wycofana?
Z treści ogłoszenia potencjalny, przyszły właściciel dowiaduje się jedynie, że suczka jest łagodna ale czasami warczy na inne psy, że jest w złym stanie. Tylko co to oznacza? Czy aktualnie jej stan zdrowia pozwala na adopcję? Samo użycie słowa "zły" w tytule ogłoszenia może odstraszać zainteresowanych, nie sądzicie?

Może warto byłoby się bardziej skupić na pozytywach. Pokazać jej przemianę, metamorfozę? Ludzie boją się psiaków po przejściach. Obawiają się po prostu zdrowotnych i wychowawczych niespodzianek.

Inna kwestia dotyczy domu tymczasowego. Czy macie jakieś określone wymagania wobec takowego np. dom z ogrodem, doświadczeni miłośnicy rasy.? Czy wystarczą dobre chęci? Czy mogą być to osoby pracujące, posiadające dzieci, kochające przy tym zwierzęta i chcące pomóc? Jak wygląda sprawa utrzymania psa i jego ewentualnego, dalszego leczenia? czy można liczyć w tym zakresie na jakieś wsparcie finansowe?

Jakiej pomocy aktualnie najbardziej potrzebujecie?

Posted

ossa98 napisał(a):

Pieniazkow na hotelik.. wtedy bedzie mozna sunie poobserwowac i szukac stamtad domku dla niej.... w schronie male szanse na to.

Posted

Na wiekszosc pytan odnosnie zachowania nieda sie odpowiedziec, w warunkach schroniskowych pies moze zachowywac sie zupelnie inaczej, watpie zeby udalo sie sprawdzic np. reakcje w kontaktach z dziecmi, chec do nauki, tez ciezko bo nie mozna z boksu wyprowadzic itd itp
Ale zgadzam ze ze to bardzo istotne informacje i ze raczej napewno pomogly by w znalezieniu odpowiedniego domu dla dziewczynki.

Pozwole sobie napisac rowniez w sprawie DT, choc to Zofija zajmuje sie glownie adopcja ale mysle ze zasady w tym wzgledzie mamy podobne.
Napewno umowa spisana z DT w ktorej zaznaczone sa obowiazki DT jak i zobowiazania osoby odpowiedzialnej za adopcje psa.
Najczesciej jest tak ze wspiera sie finansowo DT, szczegolnie jesli chodzi o koszty weterynaryjne- wiadomo te moga byc ogromne. Co do zwrotu pieniazkow za jedzenie to jest ustalane raczej juz z konkretnym DT, wyglada to roznie.
DT powinien miec jakies doswiadczenia z psami, jesli posiada inne zwierzaki dobrze gdyby mial mozliwosc izolacji w przypadku spiec miedzy futrami itp

Najistotniejsza pomoc w chwili obecnej to wlasnie DT i wsparcie fnansowe.

Mam ndzieje ze Zofija nie bedziesz miec mi za zle ze sie tak tu "rzadze" ale wiem ze zapracowana jestes i masz malo czasu zeby siedziec i odpowiadac na bierzaco na pytania ;)

Posted

ossa98 napisał(a):
Dziewczyny, jeśli mogę się wtrącić (pozwolę sobie na to ze względu na dobro Sonieczki) to...
Przejrzałam kilka ogłoszeń i przeczytałam cały wątek. Niewiele pisze się tak naprawdę o samej suni i - jaka ona jest w rzeczywistości? Czy przejawia jakiekolwiek agresywne zachowania w stosunku do ludzi, zwierząt? czy lubi dzieci? czy potrafi chodzić na smyczy? czy jest posłuszna, chętna do nauki, zabawy? czy zna podstawowe komendy? czy jest zrównoważona albo bojaźliwa, wycofana?
Z treści ogłoszenia potencjalny, przyszły właściciel dowiaduje się jedynie, że suczka jest łagodna ale czasami warczy na inne psy, że jest w złym stanie. Tylko co to oznacza? Czy aktualnie jej stan zdrowia pozwala na adopcję? Samo użycie słowa "zły" w tytule ogłoszenia może odstraszać zainteresowanych, nie sądzicie?

Może warto byłoby się bardziej skupić na pozytywach. Pokazać jej przemianę, metamorfozę? Ludzie boją się psiaków po przejściach. Obawiają się po prostu zdrowotnych i wychowawczych niespodzianek.

Inna kwestia dotyczy domu tymczasowego. Czy macie jakieś określone wymagania wobec takowego np. dom z ogrodem, doświadczeni miłośnicy rasy.? Czy wystarczą dobre chęci? Czy mogą być to osoby pracujące, posiadające dzieci, kochające przy tym zwierzęta i chcące pomóc? Jak wygląda sprawa utrzymania psa i jego ewentualnego, dalszego leczenia? czy można liczyć w tym zakresie na jakieś wsparcie finansowe?

Wszystko o czym piszesz się zgadza i dobrze o tym wiem, ale jest to nie do sprawdzenia w warunkach schroniskowych, dlatego potrzebny Hotel lub DT . Mój znajomy,który maHotel w Zaamrskach ma kilkunastoletnie doświadczenie w prowadzeniu psów więc jak Sonia będzie w Hotelu to wszystko mi powie, ale teraaz nie wiem. DLATEGO TAK WAŻNE SĄ DLA PSÓW TYMCZASY

Posted

A najbardziej teraz potrzebne są deklaracje na Hotel. Jak sunia będzie w Hotelu to to wszystko będziemy wiedzieć i będziemy mogli takie info zawrzeć w ogłoszeniach

Posted

Nie moge przestac palic - jak przestane palic to bede miala kase na pszport (moj sie skonczyl w ub roku), na bilet do Polski i co wtedy?

Polece, pourywam lby paru "wlascicielom" psow ktore laduja na dogo i pojde siedziec....

Nie, nie przestaje palic....

Sonia do gory sliczna...

Posted

Bidula, mam nadzieje ze jakos to zniesie.

Zofija, podaj linki do Twoich psiakow tych ktore sa w hotelach, pomoge z ogloszeniami, im szybciej ktorys znajdzie dom tym szybciej bedzie mozna Sonke wyciagnac.