Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sonia w kojcu jest grzeczna - to koleżanka non stop kopie - porządki w kojcu i całe ogrodzenie posesji pewnie zmieni się w ciągu miesiąca. jak na razie niby jest słonko, ale temperatury ledwie powyżej zera...
Co do blokowania na FB - ktoś zgłosił moje konto jako fałszywe - co z pewnością miało związek z Piekłem p. Cz. - ale się nie udało i konto wróciło. Zresztą tu także dziwnie zniknęła sygnatura... - przykre, że coraz więcej (jak w necie widać) czerpiących na krzywdzie zwierząt ( i ogólnie nie tylko... RAJ) korzyści. Ostatnio było o podpalonym Kubie... Mam nadzieję, że wszyscy kiedyś będą mieli oddane - tylko szkoda zwierzaków w tych wszystkich przekrętach :(

Posted

Dziwne, że nie robią porządku z tymi, którzy działają na szkodę zwierząt i je maltretują, a ścigają tych, którzy czynią dla nich dobro.
Ten świat schodzi na ...nie, nie napiszę na "psy", bo to by było dla nich obraźliwe,

Posted

Mam taką wpłatę Ewa W. (data zlecenia przelewu 10 marca, na moim koncie zaksięgowane 12 marca). Kwota 10 zł, Tytuł : środki pieniężne.

Rozliczam kilka piesków i nie wiem któremu to dopisać. Jeśli Sonii, to mogę prosić o pw z informacją w tej sprawie?

Posted

Dopisuję 10 zł od Moniki S. dla Sonii (data przelewu 5 marzec 2012). Dziękuję bardzo :)

Dziś wpłynęło też od Lazy 20 zł dla Sonii. Dziękuję :) :)

Posted (edited)

Redpit napisał(a):
Sonia w kojcu jest grzeczna - to koleżanka non stop kopie - porządki w kojcu i całe ogrodzenie posesji pewnie zmieni się w ciągu miesiąca. jak na razie niby jest słonko, ale temperatury ledwie powyżej zera...
Co do blokowania na FB - ktoś zgłosił moje konto jako fałszywe - co z pewnością miało związek z Piekłem p. Cz. - ale się nie udało i konto wróciło. Zresztą tu także dziwnie zniknęła sygnatura... - przykre, że coraz więcej (jak w necie widać) czerpiących na krzywdzie zwierząt ( i ogólnie nie tylko... RAJ) korzyści. Ostatnio było o podpalonym Kubie... Mam nadzieję, że wszyscy kiedyś będą mieli oddane - tylko szkoda zwierzaków w tych wszystkich przekrętach :(

Byłam osobiście, nie sama, ( więc fatamorgana odpada) u Cz. i ja nie wiem, czy Ty widziałes Redpit piekło, ale ja widziałam-mam psa z piekła-patrz banerek.
I piekła ani mordowni tam nie ma. NIE MA. Są budy. Psy nie spały na betonach. Ale niech bedzie. Niech tłum krzyczy swoje.

BYŁAM JA I OSOBA POSTRONNA , nie z dogo. Działam w Fundacji jeżdżę na interwencję i widziałam trochę.
Łatwo jest opluwać. Plują inni , splunę i ja. zniszczyć.
Szczególnie jak się nie było i nie widziało to co ja widziałam. Kocham zwierzęta, ale ludzi też. I nie jestem za ratowaniem zwierząt a niszczeniem ludzi. Koniec kropka.

Edited by Zofija
Posted

A podpis masz usunięty - bo patrz regulamin. I lepiej przenieś te dyskusje na odpowiedni wątek , który ma już chyba z 200o stron, ale ludzie chyba nie pracują, nie śpią, nie wiem kiedy pomagają, tylko klepią i zieją jadem. 21 wiek, a dalej osądza się ot tak. Stosy płoną bo ludzie to uwielbiają. A na dogo jest wielu ...... Jak to powiedziała moja koleżanka psycholożka-budujących swojego ego-we wszelakich instytucjach niosących pomoc. A teraz trza dalej klepać na Hospicjum u Cz. za chwilę będzie 1000 stron, a gdzie w tym psy? Nieważne

Posted

I mam już to gdzieś włącznie z dogo, wszelakie maniactwa, mściwość, radykalizm,żądza zemsty-działają , ze się obracam i idę dalej. Niech sobie dogo żyje dalej do następnej afery. Znowu będzie stos.

Posted

WOW, Zofija, ale się poirytowałaś...ale rozumiem Cię i w pełni popieram. Wielu ludzi odchodzi z Dogo z powodu atmosfery zawiści i niezrozumienia. Ludzie niepotrzebnie tracą czas i energię na pomówienia i epatowanie złością.

Posted (edited)

ossa98 napisał(a):
WOW, Zofija, ale się poirytowałaś...ale rozumiem Cię i w pełni popieram. Wielu ludzi odchodzi z Dogo z powodu atmosfery zawiści i niezrozumienia. Ludzie niepotrzebnie tracą czas i energię na pomówienia i epatowanie złością.

tak, bo dokładnie to miałam na myśli co napisałaś. Ujęłaś moje uczucia w słowa. Ja w takiej atmosferze ginę, tracę energię. Wolę się wycofać. Po prostu.

Edited by Zofija
Posted

Wolę się wycofać. Po prostu.
.
Zofija, wiem, że jest ciężko, ale jest jeszcze wielu, tu na Dogo, którzy rozumieją istotę sprawy, dla których zwierzęta są najważniejsze. Nie dajmy sobą manipulować i róbmy to co do nas należy.

Posted

ossa98 napisał(a):
.
Zofija, wiem, że jest ciężko, ale jest jeszcze wielu, tu na Dogo, którzy rozumieją istotę sprawy, dla których zwierzęta są najważniejsze. Nie dajmy sobą manipulować i róbmy to co do nas należy.

Spox, wchodzę tyle co muszę, już tak nie przesiaduję:). A ponadto mam prace w terenie-interwencje i inne. Ostatnio byłam-mały piesek jamnikowaty, łańcuch ani pół metra, bez wody, bez książeczki, buda-4 deski-i tak cały boży rok. Bez wypuszczania. A Pani mi mówi- Pani przejedz się Pani po całej wsi-w co drugim domu znajdziesz Pani jeszce gorzej. I wiem, ze mówi prawdę. Czasem psy po kilka dni nie jedzą nie piją- bo to atrapa szczekająca... Dlatego mam dystans. I wolę energię skierować gdzie indziej. A polskie wsie to taki beton , ze wrrrrrrrr

Posted

A kończąc tę dyskuję, nie na temat Soni, bez wzgęldu na różnicę w poglądów. TO DZIĘKUJĘ REPITOWI, ZE WTEDUY JAk UMIERAŁA SAMBA WYCIĄGNAŁ DO MNIE RĘKE I MI POMÓGŁ WZIĄŁ SONIĘ. I opiekuje się niż z oddaniem. I tyle. I tego nie zapomnę

• 2 weeks later...
Posted

Wcieło kwietniowe wątki:( więc przypominam: SONIA ZOSTAJE NA STAŁE U REDPITA:)))

REDPIT-DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKO!!!!!

PYTANIE-CZY PIENIĄŻKI, KTÓRE ZOSTAŁY NA JEJ KONCIE MOGĘ WYSŁAĆ REDPITOWI-NA KARMĘ/BADANIA SONI?

Odpiszczie bo chcę ją do końca tygodnia rozliczyć:)
Wysłałam pw do ossa, israel i lazy-ale nie wiem, czy dotarły....

Posted (edited)

Widzę, że i tu "wcięło" ostatnie wpłaty dla Sonii - od 14 marca br. Wg rozliczeń jest 30 zł a tak naprawdę w zeszycie mam 60 zł. Plus te ww. 20 zł od Lazy. Zaraz uzupełnię wpłaty.

Edited by asl
Posted

Ja pisałąm do wszystkich, ze Sonia zostałą adoptowana. Jeszcze raz pytam, czy mogę pieniążki, które zostały przelać Redpitowi na badania/karmę Soni?

Posted

Zosiu, powinnas zapytac tych darczyncow, ktorych pieniadze wpłyneły ostatnio, czyli te, ktore pozostały.
Moge wypowiedzic sie w imieniu swojej corki ( Moniki S.), ktora decyzje pozostawia Tobie.

Posted

bela51 napisał(a):
Zosiu, powinnas zapytac tych darczyncow, ktorych pieniadze wpłyneły ostatnio, czyli te, ktore pozostały.
Moge wypowiedzic sie w imieniu swojej corki ( Moniki S.), ktora decyzje pozostawia Tobie.

Belu pisałąm na pw. Nikt mi nie odpisał.

Posted

Ja nic nie wiedzialam!!! Cieszę się jak głupia! Redpit dziekuję Ci za tak wspaniałą opiekę nad dziewczynką i za dom dla niej. Moje pieniążki oczywiscie mogą zostać przekazane dla Soni. Bardzo się cieszę!