megi1 Posted April 16, 2005 Posted April 16, 2005 CZY JEST W SPRZEDAZY KARMA EUKANUBA LUB ROYAL CANIN, ALE NA WAGE ??? ( NIE W OPAKOWANIACH !!! ) A JEZELI JEST I TA I TA NA WAGE TO KTÓRA JEST LEPSZA ???????? Quote
coztego Posted April 16, 2005 Posted April 16, 2005 megi1 napisał(a):CZY JEST W SPRZEDAZY KARMA EUKANUBA LUB ROYAL CANIN, ALE NA WAGE ??? Oj bardzo rzadko, najdroższe karmy wolę nie ryzykowac takiej sprzedaży, ale można trafić w niektórych sklepach. Aczkolwiek, ja stanowczo odradzam kupowanie karm na wagę! Nigdy nie wiesz jak długo ta karma stoi otwarta (pewnie im droższa tym dłużej schodzi), ani w jakich warunkach jest przechowywana, ani nawet nie masz pewności czy to co jest w worze RC czy Eukanuby na pewno jest tą karmą... :evilbat: A co do tego, która jest lepsza: każdy pies ma swój gust i każdemu co innego służy. Spróbuj jednej i drugiej (mają małe opakowania, po 1 kg, można kupić na próbę) i zobacz, którą Twój piesek będzie lepiej tolerował. Pamiętaj też, ze na rynku jest jeszcze wiele innych karm, nie musisz ograniczać się do wyboru pomiędzy tymi dwoma 8) Quote
Gosia_z_Luką Posted April 16, 2005 Posted April 16, 2005 W Gdańsku niemal w każdym sklepie zool. mozna kupić eukanubę i RC na wagę. Coztego - wątpię, żeby podkładali jakieś inne karmy - jednak trudno byłoby znaleźć tanią karmę do podmiany, o takim samym kształcie, jak eukanuba, czy RC :roll: Jedyne, o co bym się obawiała, to świeżość tych karm - szczególnie jesli sklep ma w zwyczaju wrzucać np. 15kg karmy do otwartego non stop pojemnika :-? Taka karma momentalnie wietrzeje. Ale jeśli jest popakowana na przykład w półkilowe, szczelnie zawiązane woreczki foliowe, to raczej nie powinno być problemów ze świeżością karmy. Quote
julita104 Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 coztego napisał(a): A co do tego, która jest lepsza: każdy pies ma swój gust i każdemu co innego służy. Spróbuj jednej i drugiej (mają małe opakowania, po 1 kg, można kupić na próbę) i zobacz, którą Twój piesek będzie lepiej tolerował. ) w niektorych sklepach daja probki my tez dostalismy u nas na osiedlu pare razy probki royala i eukanuby zeby nasz hrabia wybral sobie co raczy jesc. :-) dla malego psa taka probka to 2 dni jedzenia wiec w tym czasie okresli sie czy mu smakuje czy nie a i wystarczy by ewentualne zoładkowe reakcje zaobserwowac Quote
megi1 Posted April 17, 2005 Author Posted April 17, 2005 a te próbki to w zoologicznym rozdawajom czy jak ?? bo u mnie w tychach to jeszcze o tym nie sByszalam zeby rozdawali karme eukanyba i royal canin Quote
kinia_w Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 Otóż wyobraź sobie, że rozdajĄ, pod warunkiem, że wie się gdzie :) Sklep na nowym targu, zaraz przy wejściu na halę (ale jeszcze na zewnątrz)- dostałam kiedyś próbkę Eukanuby dla psiaka. W niedalekim sklepie ('Dobrym sklepie zoologicznym') można poprosić o próbkę Royala. Oczywiscie, jeśli sklepy akurat mają :) No i zawsze można napisać do dystybutora - mi przysłali próbki, książkę i ulotki. Quote
Guest papillonek Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 coztego niekoniecznie jest tak jak mówisz.Zawsze jak wchodze do naszego zoologa to jest bardzo duży ruch,kolejka,jakby dawali za darmo.Royal ma również największe branie razem z chappi i pedigree i nie wiem ,czy worek stoi tam dłużej niż tydzień :)ja również wątpię,żeby ktoś podkładał inną karmę :)kupuje w różnych sklepach i wszędzie to samo ,nawet w paczkach ,więc mam pewnośc co kupuję ,a co dowyboru ja bym Eukanuby NIGDY nie brała :http://www.dogomania.pl/threads/106395-Dlaczego-nigdy-nie-kupie-psu-Eukanuby. a ja royalem karmię od początku i zero alergii,łupieży itp.nigdy żadnych problemów żoladkowych :) co prawda nie jestem tu po to żeby reklamowac karmę,ale dzielę się z tobą moim doświadczeniem. pozdrawiam Quote
Autodiagnostyka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Moj Eukanumy tez wlasnie nie trawil jakos .RC puki co mu sluzy wspaniale. Quote
iskra_wroc Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 NIE KUPUJCIE KARM "NA WAGĘ"!!! Z doświadczenia odradzam. Podmiany karm na tańsze raczej się nie zdarzaja, ale nagminne jest sprzedawanie karm po terminie przydatności, przy czym trzymanie gdzieś na boku pustego wora z aktualną datą w razie kontroli. Karma wietrzeje,a w sklepach nie ma sterylnych warunków(prusaki, myszy etc - nawet jeśli Wam się wydaje że to ekskluzywna galeria to one tam i tak są!). Tańsze nie znaczy lepsze. Quote
szd51 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 iskra_wroc napisał(a):NIE KUPUJCIE KARM "NA WAGĘ"!!! Z doświadczenia odradzam. Podmiany karm na tańsze raczej się nie zdarzaja, ale nagminne jest sprzedawanie karm po terminie przydatności, przy czym trzymanie gdzieś na boku pustego wora z aktualną datą w razie kontroli. Karma wietrzeje,a w sklepach nie ma sterylnych warunków(prusaki, myszy etc - nawet jeśli Wam się wydaje że to ekskluzywna galeria to one tam i tak są!). Tańsze nie znaczy lepsze. Podpisuję się pod tym obiema rękami i wszystkimi 16 łapami moich zwierzaków. Raz zaryzykowałam zakup karmy na wagę. O mało nie otrułam moich kotów a to co zaoszczędziłam wydałam na weta i nową karmę i to ze sporą nawiązką... Lepiej zapłacić więcej za fabrycznie zapakowane żarełko i mieć pewność, że jest świeże i nie przeterminowane. Quote
nerka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Ja na pewno nie zdecydowałabym się na zkup takiej karmy na wagę. To tylko pozorna oszczędność, nie ma się tak naprawdę pewności co jest w środku. Wolę kupić w oryginalnym opakoqaniu nawet jesli przychodzi mi za to zapłaciś więcej. W niektórych miejscach np na krakvet.pl można kupić royala taniej. Quote
Recommended Posts