Jasza Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 No i jak my Cię mamy do domku zaprowadzić Iskierko, jak my nawet nie wiemy gdzie jesteś, czy żyjesz, jak wyglądasz, jaka jesteś?:shake: Natussiaa, rozpoznasz ją? Byłaś może w schronisku? Quote
__Lara Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Jasza napisał(a):No i jak my Cię mamy do domku zaprowadzić Iskierko, jak my nawet nie wiemy gdzie jesteś, czy żyjesz, jak wyglądasz, jaka jesteś?:shake: Natussiaa, rozpoznasz ją? Byłaś może w schronisku? A mamy dt dla Iskierki - Jaszo, kontakt z Wiewiórką. Quote
Wiewiórka Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Ja już się pogubiłam w tych Iskierkach:shake: Ale jedno wiem na pewno, jeśli ją znajdziecie to mam dla niej domek. Quote
Wiewiórka Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 niestety tylko tymczasowy, ale dobre i to;) Quote
fiorsteinbock Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 :multi: teraz tylko wieści o Iskierce! Quote
Jasza Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Właśnie do mnie pisała Wiewiórka, wczoraj przed samym moim wyjazdem na wesele!:multi: Wiewiorko, jeżeli będziesz dzisiaj na Dogo, to napisz proszę co to za domek, czy są tam inne psy, ja moge pojechać do schroniska i zabrać Iskierkę w jakikolwiek dzień w tym tygodniu, bo za tydzień wyjeżdżamy na wczasy. Może być nawet w poniedziałek! I dam np. 30 PLN na wizytę u weta. Po prostu pojadę i poproszę że zabieram do DT suczkę o numerze 770305 i już. Nie chcę oglądać dwóch psich bidulek i musieć wybierać między nimi. A wy co myślicie? Ja teraz jadeę po mojego futrzaka, będę na Dogo wieczorem. Pewnie kolo 20.00 Quote
Jasza Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Aż mi się nie chce wierzyć...:multi: Jak przyjadę z wczasów to wystawię piękny, wypasiony bazarek dla Iskierki!!! Quote
Jasza Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 No i nie wiem , doradżcie mi coś dziewczyny... Która to Iskierka i którą zabrać? Quote
Jasza Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Teraz jeszcze przeczytałam, że schronisko w chorzowie jest czynne w tygodniu do 16.00 Raczej nie zdążę, nawet gdybym jechała prosto z pracy. Myślę, że moglabym tam być najwcześniej na 16.30. Więc już sama nie wiem. Może w sobotę.. Teraz właśnie rozmawiałam z Wiewiorką. Dziewczyny, jej propozycja jest aktualna. Szkoda, żeby Iskierka czekała do soboty. Czy ktoś z Was mógłby ja jutro lub w jakikolwiek dzień w tym tygodniu odebrać i poczekać chociażby pod schroniskiem na mnie? Ja bym ja wzięła na spacer i potem zawiozła do Wiewiórki. Pomóżcie!! Quote
Jasza Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Maciaszku, a może jest szansa żeby w schronisku mi ją wydali po godzinach? Jak myślisz? Ty znasz realia schroniskowe... Ja bym mogla jechać po nia jutro, tylko że nie zdążę.. Quote
maciaszek Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 To zależy od schroniska i ludzi w nim pracujących. Pogadaj z amikat. Ona zna kierowniczkę, może uda jej się załatwić przetrzymanie psa "po godzinach". Quote
Jasza Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 No właśnie też na to wpadłam. Zadzwoniłam do Amikat, jutro rano będę wiedziała czy mogę jechać po małą. Wiewiórka będzie czekać jutro na mój telefon, to się umówimy około godziny 18.00 lub 19.00. Albo we wtorek, to zależy co uda się załatwić Amikat. Pytanie tylko którą suczkę mi wydadzą..:oops: Quote
iwona213 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 wiem że to mało prawdopodobne, ale może wiewiórka mogłaby zabrać 2 sunie na dt :oops: skoro już tak wyszło trezba wyciągnąć i jedną i drugą... nawet jak się nie uda id razu, to najpierw domek znajdziemy pierwszej a potem wyciągniemy drugą... ja czekam na informacje jaka sunia jest i od razu wrzucam do gazety... Quote
maciaszek Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Wiewiórka ma w tej chwili na dt już jedną sunię. i to z kaszlem kenelowym... Quote
Wiewiórka Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 DT jest w porządku, u mojej Olki, mieszka w bloku, spacerek 3-4 razy dziennie, będzie dostawać purine, jeśli okaże się zdrowa to codzienne bieganie po łąkach z Pati (chyba że będzie leniuszkiem to chodzenie a nie bieganie;) Codziennie zdawała bym relacje z tego jak się sprawuje i będę robić fotki oczywiście. Może być? Quote
Jasza Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Super Wiewiórko!!:multi: :loveu: :multi: :loveu: :lol: Ja teraz jestem w pracy i czekam na telefon od Amikat, czy przetrzymają sunię dla mnie troszkę po godzinach. Jeśli tak, to jadę tam prosto z pracy i zabieram Iskierkę. 770305. Jak tylko coś będę wiedziała od Amikat to zaraz się umawiam z Wiewiórką. Mam na wszelki wypadek w torebce stare szelki od mojego Reksia, mam aparat i pieniądze dla Oli. Dam 30 PLN mam nadzieję, że wystarczy.. A drugiej suni musimy imię wymyślić, może nowy wątek? A może na tym samym się nią zająć? Szkoda, że nie ma Natussii, mogłaby nam rozjaśnić sytuację i rozpoznać małą, ale poradzimy sobie. Jak będę w schronisku, to postaram się wypytać jak najwięcej. Quote
__Lara Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Jasza napisał(a):Super Wiewiórko!!:multi: :loveu: :multi: :loveu: :lol: Ja teraz jestem w pracy i czekam na telefon od Amikat, czy przetrzymają sunię dla mnie troszkę po godzinach. Jeśli tak, to jadę tam prosto z pracy i zabieram Iskierkę. 770305. Jak tylko coś będę wiedziała od Amikat to zaraz się umawiam z Wiewiórką. Mam na wszelki wypadek w torebce stare szelki od mojego Reksia, mam aparat i pieniądze dla Oli. Dam 30 PLN mam nadzieję, że wystarczy.. A drugiej suni musimy imię wymyślić, może nowy wątek? A może na tym samym się nią zająć? Szkoda, że nie ma Natussii, mogłaby nam rozjaśnić sytuację i rozpoznać małą, ale poradzimy sobie. Jak będę w schronisku, to postaram się wypytać jak najwięcej. Jaszo, to zabierasz tą sunię ze strony schroniska co była podobna do Iskierki? Quote
Jasza Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Już teraz dzwoniłam czwarty raz do schroniska, znowu nic nie wiedzą, czekam na telefon od tego chlopaka, który miał mi powiedzieć czy Iskierkę będę mogla zabrać po szesnastej, czy będzie wyłapana z wybiegu... nie wiem czy mam jechać w ciemno... A z Wiewiorką jestem umówiona... Tak, jak uda mi się zabrać jakąkolwiek, to będzie to suczka 770305. Quote
Jasza Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Więc tak: Na chwile obecną jest tak, że dzwoniłam kolejny raz do schroniska, już mnie tam rozpoznają po głosie :diabloti: Iskierka podobno naszykowana w boksie czeka.. Jadę tam zaraz. To znaczy za pół godziny. Najpierw do Katowic, potem do Chorzowa, mam nadzieję, że trafię, tym bardziej, że czas mnie goni. Potem jadę z Małą do Katowic, tam będą czekały dziewczyny - Wiewiórka i jej koleżanka Ola. Rozmawiałam też przed chwileczką z Amikat. Gdyby cos nie wyszło, to Ona może odebrać Iskierkę w środę i ją podrzucić do mnie. I ja bym ja potem zawiozła. No ale trzymajcie kciuki, żeby dzisiaj się udało!! Aha, ale nie dostanę książeczki... Będzie dopiero od jutra wypisana... Quote
Recommended Posts