Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 827
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj rozmawialam z rodzicami i nie powiedzieli nie, ale też nie było entuzjazmu z ich strony:mad: Dobrze, aby bylo cokolwiek wiadomo o zachowaniu iskierki, zebym miala jakieś argumenty:roll: Najgorsze jest to, ze mimo, że 18 lat skonczylam dawno temu, to jednak muszę się liczyć ze wszystkimi domownikami w tej sprawie:angryy:

Posted

Billie ja też nie mam osiemnastu lat i mieszkam " na swoim", ale zawsze muszę się liczyć ze zdaniem mojego TZ-ta..
Tak to już jest...

Mam nadzieję, że Iskierka się odnajdzie, że Natussiaa dowie sie o niej czegoś i wtedy zobaczymy...
Nie zrażaj się, może po akcji w Silesii coś się zmieni w nastawieniu Twoich rodziców, ale nic na siłę...
Trzymam kciuki.

Posted

Jasza napisał(a):
Billie ja też nie mam osiemnastu lat i mieszkam " na swoim", ale zawsze muszę się liczyć ze zdaniem mojego TZ-ta..
Tak to już jest...

Mam nadzieję, że Iskierka się odnajdzie, że Natussiaa dowie sie o niej czegoś i wtedy zobaczymy...
Nie zrażaj się, może po akcji w Silesii coś się zmieni w nastawieniu Twoich rodziców, ale nic na siłę...
Trzymam kciuki.

Widze, że już sie zmienia, bo po odjeściu Czarusia za każdym razem było "Nie będziemy mieć już zadnego psa" a argumentem było to, że tak strasznie ciężko się rozstać z nim, gdy nadchodzi pora...Jakbym mieszkała z TZ-tem to już wogole nie mogłoby być mowy o psie w domu, choć i tak wytrwale walczę z tym. Wczoraj mama powiedziala, że ona się boi, że jesli wezmiemy psa ze schroniska to on może okazać się agresywny ze względu na przeszłość...Powiedzcie mi, z doswiadczenia, jak to jest.

Posted

Ja mam psa ze schroniska, ale jak go zabieraliśmy to miał dwa miesiące i w schronisku spędzil tylko jedna noc.
Jest mały, rozpiesciliśmy go troszkę, poza tym może na jego zachownie miało wpływ to, że był dwa razy pogryziony przez duże psy jako bąbel niespełna półroczny...no i teraz mamy takiego Czarusia o jakim Ty pisałaś :diabloti:

A na przyklad taka Frania, tyle czasu w schronisku, i chodząca łagodność...Lubi koty, dzieci, inne psy...nie ma z nią żadnego problemu..

Myślę, że nie ma reguły...
Pies zrschroniska może być tak samo problemowy jak pies z renomowanej hodowli.

Posted

Amikat była w schronisku w poniedziałek!!!!
Dzisiaj na Dogo z doskoku, bo ma urlop.
Zresztą Stefek jest chory, Ona ma tyle na glowie, chyba cuda czyni, że jeszcze znalazla czas żeby się Malutką zająć...
Podeśle mi zdjęcia i to czego się dowiedziała w schronisku na maila!!!
mam nadzieję, że to dobre wiadomości!!!

Guest aniaak
Posted

Witam, dopiero dzisiaj przeczytałam wiadomość o Iskierce,byliśmy na wsi, bez internetu. Oczywiście zastanawiam sie juz co mogłabym zrobić. Musze pomyśleć na spokojnie , jakie mam możliwości.
Jesli możecie napiszcie co więcej o Suni.
Jesli chodzi o Zuzie to podaje nowinki na wątku Zuzi:) Pozdrawiam serdecznie!

Posted

Dzięki, że zajrzałaś Aniaak!
Może jak już się o Iskierce dowiemy czegoś, to znaczy ja Natussiaa się dowie, albo Amikat odezwie, to napiszą, ..

Posted

Szkoda, że nic nie wiemy, szkoda, że nie wiemy nawet czy naprawdę ona żyje...
Czy dalej tak się boi..
Jeżeli to ta suczka 38/56 to dalej jest na tym samym wybiegu..

A tak, jakbyśmy coś wiedziały to można by ogłoszenia zrobić...