Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Jak było kiedyś, kiedy byłam maleńką Iskierką – nie pamiętam.
Nie pamiętam czy był przy mnie człowiek.
Nie pamiętam dotyku jego dłoni, nie pamiętam jego głosu…
Nie wiem, co stało się z moją mamą….
Jedyne co pamiętam, to strach i głód.
Ciasną klatkę w schronisku.
Brud i inne duże psy, które chyba mnie nie lubiły, bo
jak tylko próbowałam zbliżyć się do miseczki z jedzeniem,
gryzły mnie i odpędzały..
Nie wiem, jak długo to trwało,
rany na mojej głowie zaczęły się już goić,
więc chyba minęło dużo czasu…
I nagle, zupełnie przypadkiem,
Pewnego słonecznego dnia, ktoś wyciągnął mnie z klatki!
Założył czerwoną obróżkę i zabrał ze sobą…
Dalej się bałam, ale tak bardzo się cieszyłam,
że zostawiam za sobą to straszne miejsce!
Teraz leżę na miękkim kocyku i nie wiem,
czy to wszystko mi się czasem nie śni?
Czy ktoś mnie jeszcze pokocha?
Już prawie mi się udało..już prawie…."

Może być przecież ten świetny tekst Jaszy prawda? I fotki też przecież są. Może nie ma smutnych oczków ale zdjęcia ładne.

• Replies 827
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ten tekst jest chyba za długi. Iwona podała tu, wcześniej, wzór ogłoszenia. Poza tym dobrze by było, żeby w ogłoszeniu pojawiło się jakieś konkretne info o Iskierce (charakter, wiek, itp.).

Posted

To trzeba go tylko skrócić, a konkrety:
Iskierka to średniej wielkości wysterylizowana suczka przyjazna względem ludzi i innych psów, w wieku ok 6 lat, z których długi czas spędziła w schronisku. Teraz nabiera pewności siebie i zaufania do człowieka. Bardzo grzeczna, nie niszczy i nie brudzi w domu, lubi dzieci, umie zostawać sama w domu.
Chodzi ładnie bez smyczy przy nodze, lubi się bawić piłeczką i aportować.

Coś takiego?

Posted

postaram sie puscic ten tekst bo jest naprawde fajny, ale jak sie nie uda to ten krótszy, jednak z tym pierwszym ma wieksze szanse...

Jak było kiedyś, kiedy byłam maleńką Iskierką – nie pamiętam.Nie pamiętam czy był przy mnie człowiek.Nie pamiętam dotyku jego dłoni, nie pamiętam jego głosu....Jedyne co pamiętam, to strach i głód.Ciasną klatkę w schronisku.Brud i inne duże psy, które chyba mnie nie lubiły, bo jak tylko próbowałam zbliżyć się do miseczki z jedzeniem, gryzły mnie i odpędzały. Nie wiem, jak długo to trwało,rany na mojej głowie zaczęły się już goić, więc chyba minęło dużo czasu…I nagle, zupełnie przypadkiem, Pewnego słonecznego dnia, ktoś wyciągnął mnie z klatki!Założył czerwoną obróżkę i zabrał ze sobą…Dalej się bałam, ale tak bardzo się cieszyłam, że zostawiam za sobą to straszne miejsce!Teraz leżę na miękkim kocyku i nie wiem, czy to wszystko mi się czasem nie śni? Czy ktoś mnie jeszcze pokocha?Już prawie mi się udało.. już prawie…."
Iskierka przebywa w domu tymczasowym, ma ok. 5 lat, utrzymuje czystość w domu, nie niszczy, jest bardzo grzeczna.
kontakt w sprawie adopcji
?????????

Posted

Ale "Wy", tzn. kto? Nie widzę na wątku chętnych...
Na razie ja się pytam jaką karmę chcecie jej kupować, wtedy zastanowię się ile moge dołożyć.
I gdzie mam dołożyć, bo na wątek raczej nie wkleję
Buźka

Posted

Nie wiem, ile kosztuje worek pedigree? Teraz kończy się purina ale moja mama jeszcze wypłaty nie dostała więc puriny jej niefundne.
Nie wiem, możesz wysłać pocztą albo dać do ręki np w centrum Sosnowca.