Wiewiórka Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 "Jak było kiedyś, kiedy byłam maleńką Iskierką – nie pamiętam. Nie pamiętam czy był przy mnie człowiek. Nie pamiętam dotyku jego dłoni, nie pamiętam jego głosu… Nie wiem, co stało się z moją mamą…. Jedyne co pamiętam, to strach i głód. Ciasną klatkę w schronisku. Brud i inne duże psy, które chyba mnie nie lubiły, bo jak tylko próbowałam zbliżyć się do miseczki z jedzeniem, gryzły mnie i odpędzały.. Nie wiem, jak długo to trwało, rany na mojej głowie zaczęły się już goić, więc chyba minęło dużo czasu… I nagle, zupełnie przypadkiem, Pewnego słonecznego dnia, ktoś wyciągnął mnie z klatki! Założył czerwoną obróżkę i zabrał ze sobą… Dalej się bałam, ale tak bardzo się cieszyłam, że zostawiam za sobą to straszne miejsce! Teraz leżę na miękkim kocyku i nie wiem, czy to wszystko mi się czasem nie śni? Czy ktoś mnie jeszcze pokocha? Już prawie mi się udało..już prawie…." Może być przecież ten świetny tekst Jaszy prawda? I fotki też przecież są. Może nie ma smutnych oczków ale zdjęcia ładne. Quote
maciaszek Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Ten tekst jest chyba za długi. Iwona podała tu, wcześniej, wzór ogłoszenia. Poza tym dobrze by było, żeby w ogłoszeniu pojawiło się jakieś konkretne info o Iskierce (charakter, wiek, itp.). Quote
Wiewiórka Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 To trzeba go tylko skrócić, a konkrety: Iskierka to średniej wielkości wysterylizowana suczka przyjazna względem ludzi i innych psów, w wieku ok 6 lat, z których długi czas spędziła w schronisku. Teraz nabiera pewności siebie i zaufania do człowieka. Bardzo grzeczna, nie niszczy i nie brudzi w domu, lubi dzieci, umie zostawać sama w domu. Chodzi ładnie bez smyczy przy nodze, lubi się bawić piłeczką i aportować. Coś takiego? Quote
maciaszek Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Wiewiórka napisał(a): Coś takiego?Iwona nam powie :). Quote
iwona213 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 postaram sie puscic ten tekst bo jest naprawde fajny, ale jak sie nie uda to ten krótszy, jednak z tym pierwszym ma wieksze szanse... Jak było kiedyś, kiedy byłam maleńką Iskierką – nie pamiętam.Nie pamiętam czy był przy mnie człowiek.Nie pamiętam dotyku jego dłoni, nie pamiętam jego głosu....Jedyne co pamiętam, to strach i głód.Ciasną klatkę w schronisku.Brud i inne duże psy, które chyba mnie nie lubiły, bo jak tylko próbowałam zbliżyć się do miseczki z jedzeniem, gryzły mnie i odpędzały. Nie wiem, jak długo to trwało,rany na mojej głowie zaczęły się już goić, więc chyba minęło dużo czasu…I nagle, zupełnie przypadkiem, Pewnego słonecznego dnia, ktoś wyciągnął mnie z klatki!Założył czerwoną obróżkę i zabrał ze sobą…Dalej się bałam, ale tak bardzo się cieszyłam, że zostawiam za sobą to straszne miejsce!Teraz leżę na miękkim kocyku i nie wiem, czy to wszystko mi się czasem nie śni? Czy ktoś mnie jeszcze pokocha?Już prawie mi się udało.. już prawie…." Iskierka przebywa w domu tymczasowym, ma ok. 5 lat, utrzymuje czystość w domu, nie niszczy, jest bardzo grzeczna. kontakt w sprawie adopcji ????????? Quote
maciaszek Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Hmmm. Albo na Wiewiórkę/jej koleżankę albo na Jaszę (tylko Jasza teraz na urlopie). Wiewiórko? Quote
maciaszek Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Może poślij swój numer Iwonie na PW. Quote
iwona213 Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 za późno ogloszenie puszczałam rano o 8 podałam namiar na Jasze, Iskierka ukaże się w środe w gazecie gliwickiej Quote
maciaszek Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 A Jasza wie o tym, że podałaś jej numer i że może ludzie będą do niej dzwonić? Lepiej ją uprzedzić, w końcu jest na urlopie. Quote
iwona213 Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 to ze dałam do gazety zapewne nie wie, wzielam namiar z allegro które robilam Iskierce Quote
maciaszek Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 To wyślij jej sms (numer wszak masz ;)), żeby wiedziała. Quote
rotek_ Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 jak mozna was wspomóc???? coś jest pilnie potrzebne? Quote
Wiewiórka Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 No właśnie ja mam taką prośbe o pieniążki na karmę dla Iskierki. Już pisałam do Jaszy ale nie odpisała. Quote
maciaszek Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Jasza jest na urlopie, może dlatego nie odpisała. Quote
__Lara Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Wiewiórka napisał(a):Już jest ok, odpisała;) Mi też napisała. Prosimy o pieniążki na karmę!!! Quote
mamanabank Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 a jaką karmę chcecie jej kupować i gdzie zostawiać tę kasę? Quote
Wiewiórka Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Wy zdecydujcie jaką karmę jej kupić;) Quote
mamanabank Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Ale "Wy", tzn. kto? Nie widzę na wątku chętnych... Na razie ja się pytam jaką karmę chcecie jej kupować, wtedy zastanowię się ile moge dołożyć. I gdzie mam dołożyć, bo na wątek raczej nie wkleję Buźka Quote
Wiewiórka Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Nie wiem, ile kosztuje worek pedigree? Teraz kończy się purina ale moja mama jeszcze wypłaty nie dostała więc puriny jej niefundne. Nie wiem, możesz wysłać pocztą albo dać do ręki np w centrum Sosnowca. Quote
Recommended Posts