Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 827
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='maciaszek']I jakie wieści ???!!!!

Sunia już w dt :multi::loveu: w czasie odbioru organizowaliśmy jeszcze transport, bo sunia okazała się tak zalękniona, że nie chciała iść! Bała się aut, całego miejskiego hałasu! A ciotka Jasza nie była w stanie jej nieść, okazała się dwa razy większa. Ale udało się, za co jestem przeogromnie wdzięczna cioteczce ihabe, bo wsiadła do auta i pojechała :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Po pierwsze:
Iskierka jest raczej Iskrą...
Po drugie , jest przekochana, po trzecie, bardziej przerażonego psa nie miałam okazji prowadzić na smyczy ( wybaczcie, ja nie mam takiego doświadczenia!) po czwarte, dziękuję Wiewiórce i jej koleżance OLI :calus:
po piąte, dziękuję Larze za pomoc i ekspresowe działanie, po szóste i ostatnie, dziękuję IHABE i jej mężowi Piotrkowi :loveu:za to że do nas przyjechali i pomogli w kryzysowej sytuacji!

I Jomie też dziekuję, za wsparcie i telefony!!

Iskierka jest średniej wielkości psiakiem, tak do kolana.
Bardzo przerażona gwarem, ruchem ulicznym...
Dwa razy wywinęła mi się z obróżki ( szelki które zabrałam okazały się za małe), potem niosłam ją na rękach, samochody zwalniały, ale żaden się nie zatrzymał, a wyglądałam, jakbym niosła psa po wypadku...
W zasadzie przez 40 minut przeszłyśmy jakieś 300 metrów.
Z czego większość czasu siedziałyśmy w krzakach na poboczu..
Dziękuję jeszcze raz Larze i Jomie, za pomoc i sprowadzenie Ihabe z mężem!
Przepraszam wszystkich za zamieszanie.
To przerosło moje możliwości.
Inaczej było z Franką i Zuzią.

Dałam Oli 40 PLN na porządna obrożę i wizytę kontrolną u weterynarza.
Po powrocie z wczasów wystawię bazarek dla Iskierki, to pieniędzy będzie więcej.
Jeśli ktoś chciałby pomóc, to będziemy wdezięczni.
Iskierka ma duże ślady po pogryzieniach na głowie.
Mam nadzieję, że się to będzie goiło, bo ślady wyglądaja na stare, zresztą w schronisku powiedziano mi, że miała większe.

Książeczkę ze szczepieniem Pan Dawid ze schroniska wyśle mi jutro pocztą.
Przekażę Oli jak najszybciej.
Nie udało mi się jej dzisiaj dostać.
Było juz po godzinach i nie mogła zostać wydana bez podpisów.

Posted

A więc jestem. Nie jest tak kolorowa jak z Franią czy Perełką ale nie będziemy się poddawać! Otuż sunia jest bardzo bojaźliwa, ciągnie na smyczy i kaszle (oby to nie było to o czym myślę) ale nie w tym rzecz, poszłyśmy z nią do Plejady kupić obróżkę (tam do 20.00 zoologiczny jest) idziemy chodnikiem pełno ludzi a tu z za krzaków wylatuje doberman z łańcuchem przy szyi (musiał się zerwać;/) I do Iskierki podleciał... ta zaczęła się żucać strasznie a ten pies był naprawdę rozwścieczony, Olka trzymała Iskierke i ta ją ugryzła, a ja za ten łańcuch i odciągam to bydle (był naprawde wielki) Całe szczęście wyszłyśmy z tego cało, ale mało brakowało. Doberman mi się wyrwał i uciekł, omało go auto nie potrąciło a ja chciałam go odprowadzić do właściciela, niestety nie dałam rady go utrzymać. Po tym wszystkim Iskiereczka była strasznie wystraszona i n a widok jakiego kolwiek psa za wszelką cene prubowała się wyrwać i gryść. Trzeba będzie nad psinką popracować, ale damy rade! Kupiłyśmy wkońcu ładną skurzaną czerwoną obrużke za 16,00zł A i oczywiście nie dziwie się Iskierce że ma uraz, wkońcu ma blizny po ugryzieniach;( A z tym dobermanem to naprawde ludzie nie mają wyobraźni:mad: Mam kilka fotek, mogę wysłać.

Posted

Matko święta!!
Dobrze, że tak się to skończyło!
Zdjęcia możesz wysłać na mójego maila agafaj@onet.eu
Dziękuję Wam dziewczyny!
Boże, ile Iskierka musiała przejść...
Wsparcie finansowe będzie po moim powrocie, obiecuję!

Posted

Ok już wysyłam. Ciężko było, z reguły nie boje się psów, ale tym razem byłam przerażona bo on tak nagle podleciał, gdyby nie to że o Iskierkę bałam się bardziej niż o siebie to uciekła bym gdzie pieprz rośnie;p A właśnie rzeczywiście Iskierka okazała się Iskrą;) Mnie jutro cały dzień nie będzie, więc Olka idzie najpierw z Perełką do weta a później ją odprowadzić i z Iskierką.

Posted

Super , że się Iskierce udało znalesc DT. Pierwszy dzien, a tu juz takie przeżycia:mad: Myslę, że troszkę czasu musi upłynąć zanim ona zrozumie, że nie wszędzie czyha na nią niebiezpieczenstwo i że nie musi się bronić atakiem:shake:

Posted

Super, że Iskierka ... a raczej Iskra :evil_lol: jest już w DT!!!!
Ale miałyście przeżycia :-o ... dobrze, że wszystko dobrze się skończyło ...
Trzymam kciuki za Iskierkę - teraz pewnie czuje bardzo niepewnie - nowe otoczenie, nowi ludzie ...
A czy macie jakieś wieści na temat Iskierki "2"?

Posted

Całą noc śniło mi się że biegam za jakimiś psami po lesie...
(Psy były podobne do Iskierki tylko większe- jeszcze większe :razz: )

Mam zdjęcia od Wiewiórki, w przerwie śniadaniowej wstawię.

Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej.
Piszcie dziewczyny, czy nie potrzeba pieniędzy, coś się zorganizuje.

Teraz już będzie tylko lepiej!!

Posted

Zdjęcia dostałam od Wiewiorki.

Dziękuję dziewczyny!
Zróbcie pannie sesję na trawie, jak już będzie wykąpana i pachnąca i zabieramy się za ogłoszenia!!

Posted

Myślę, że to ta sunia ze zdjęcia...
Popatrzcie na jej jasne policzki, jasna sierść z boku pyszczka zawija się tak do góry jak u Iskierki na banerku...
Zresztą nieważne, ważne że suczka w dobrych rękach, już nikt jej nie będzie gryzl...:shake: