ab-agnieszka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Mi rowniez mowila o psie z powstania. Uwazam ze Iskierka sie do niej nie nadaje poniewaz jest za mloda. Ta kobieta sama sie mnie zapytala co bedzie jesli ona umrze co wtedy z psem? Jesli chcecie dac jej psa to tylko jakiegos wiekowego. Quote
Jasza Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 :placz: A ja się już tak cieszyłam! Mimo wszystko dziekuję Agnieszko, że pojechałaś i sprawdziłaś dom! Ksiaraf, to Twoja propozycja spotkania sie z Wiewiorka i zrobienia nowej sesji zdjeciowej iskierce jest aktualna? Jeśli tak, to przekażę jej, żeby się z Tobą skontaktowała, dobrze? Dziewczyny, jeśli to jest ta sama Pani o której pisze Iwona, to wydaje mi się, że skoro jej córka się w tą sprawę włączyła i prosiła, żeby jej psa nie dawać, to chyba nie powinnyśmy robić nic na siłę... Bo nawet jeżeli chciałybyśmy jej dac wiekowego psa, to przecież on potrzebuje tym bardziej opieki... Kurcze, szkoda mi tej Pani... Jak ona rzeczywiście kocha psy i całe życie miała je i sie nimi opiekowała, to straszne, że teraz tak bardzo chce pomóc jakiemuś zwierzakowi a nie może... Ja się boję takiej starości, boję się pustego domu, bez ogonów, bez szczekania, bez sierści fruwajacej wszędzie... Iskierko, musisz jeszcze troszke poczekać.... Laro, poproszę instrukcje wysyłania ogloszenia do telegazety! Iwonko, czy Iskierka może liczyć kiedyś jeszcze na jakieś ogłoszenia w gazecie, jak to wygląda? Czy możemy zrobić Iskierce super-wyróżnone Allegro i koszty pokryć z tego co sie uzbierało z bazarku? Laro, zrobilabyś? Mamanabank przelałaby Ci pieniadze? Ja jej zrobie kolejne 20 ogloszeń na innych portalach, na ktorych jeszze nie robilam. No i telegazetę. Quote
Kisiaraf Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Przykro mi że tak to wyszło :( ale czasami tak bywa. Ja jestem wyznawcą zasady "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło". Poporostu gdzieś czeka domek Iskieki ten wyśniony ale jszcze się nie oszukali. Propozycja sesji jak najbardziej aktualna!!! Pamiętaj Jaszo przy ogłoszeniach, że te portale które ogłaszałam na początku są wznowione. Quote
Jasza Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Ok! Ksiaraf dzięki że jesteś! Szukamy dalej i nie poddajemy się! Quote
iwona213 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='Jasza']:placz: Iwonko, czy Iskierka może liczyć kiedyś jeszcze na jakieś ogłoszenia w gazecie, jak to wygląda? oczywiście zamieszcze ją w nowinach gliwickich, jednak tam ogłoszenia wychodzą mi jak jest miejsce więc czasem czekam nawet miesiąc. W najblizszym terminie pójdzie Iskierka, tylko proszę o nowy tekst dla niej. Quote
Jasza Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Postaram się oczywiście o fajny tekst. Podpowiedz mi tylko czy tekst wzruszajacy, żeby ludzie przeczytali o tym co przeszła, czy taki bardziej pozytywny? Jak myślisz? Quote
iwona213 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 najlepiej wzuszający, ale nie pisz że była gryziona i nie dochodziła do miski, bo potem dzwonią ludzie do gliwickiego schronu i mają pretensje, a ja nie chce żeby potem nasze schronisko miało problemy. Bo niby jak ogłoszenie wychodzi w Gliwicach to oczywiste ze chodzi o gliwickie schronisko - tak twierdzą ludzie. Ewentualnie trzeba zaznaczyć że pies znajdował sie w Chorzowie, żeby nie było niejasności, tylko czy potem do nich nie będa dzwonić i ich opierniczać... żeby się to potem nie odbiło na schronisku... Quote
Jasza Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Napiszę kilka: Wybierz któryś, dobrze? Pierwszy: [FONT=Times New Roman]Iskierka nie zgasła w schronisku…[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wśród wielu innych psich nieszczęść, w błocie, wśród tysięcy odcieni szarości, beznadziei i wszechogarniającego smutku…Iskierka nie zgasła…[/FONT] [FONT=Times New Roman]Głodna, wystraszona, wbrew wszystkim i wszystkiemu – nie zgasła….[/FONT] [FONT=Times New Roman]Może to jej wielka nadzieja na przyjaźń człowieka sprawiła, że Iskierka dostała swoja szansę: [/FONT][FONT=Times New Roman]zaopiekowała się nią wolontariuszka i niepozorna, wystraszona suczka zmieniła się w [/FONT][FONT=Times New Roman]radosną, piękną, [/FONT] [FONT=Times New Roman]kochającą ludzi i świat ISKIERKĘ z iskrą w oku![/FONT] [FONT=Times New Roman]Teraz do pełni szczęścia brakuje jej tylko najlepszego na świecie domu i człowieka, który zakocha się w jej miodowych, błyszczących oczach![/FONT] [FONT=Times New Roman]Iskierka jest pięcioletnią, piękną suczką, wzrostem sięgającą pod kolanko.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Uwielbia dzieci i jest przyjazna w stosunku do innych psów.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Jest wysterylizowana, zaszczepiona i zaczipowana.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Chcesz ją poznać?[/FONT] Quote
iwona213 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Jaszo do nowin odrobine krótszy tekst ;) Quote
Jasza Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]"Za siedmioma górami, za siedmioma lasami, w krainie tysiąca odcieni szarości, w morzu wszechogarniającego smutku, w miejscu gdzie nie słychać szumu wiatru i nie czuć zapachu trawy ogrzanej słońcem, pojawiła się mała Iskierka. [/FONT] [FONT=Times New Roman]W jej bursztynowych oczach tlił się promyk nadziei…nadziei na ciepły dom i kochającego człowieka. Pięć lat czekała z utęsknieniem wypatrując swojego szczęścia…i udało się![/FONT] [FONT=Times New Roman]Iskierka trafiła do domu wolontariuszki, i powoli zapomina o tym jak wyglądało jej życie kiedyś.Teraz czeka na Przyjaciela, który ciągle jeszcze nie może jej znaleźć…Iskierka jest wysterylizowana, zaszczepiona i zaczipowana, kocha ludzi i przyjaźnie traktuje inne psy![/FONT] [FONT=Times New Roman]Może Ciebie wypatruje?"[/FONT] Quote
Jasza Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Jak jeszcze za długi to pisz... Pomyślę... Quote
iwona213 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 może być jeszcze ciut krótszy, bo potem i tak sami mi skracają... juz wiem do kogo uderzac o teksty teraz, nie opedzisz sie ode mnie :eviltong: Quote
Jasza Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 To myślę dalej.. Te powyżej to ewentualnie można wykorzystać do innych ogłoszeń. Quote
iwona213 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Jasza napisał(a):To myślę dalej.. Te powyżej to ewentualnie można wykorzystać do innych ogłoszeń. właśnie miałam o to pytać, dzieki ;) Quote
Jasza Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 [FONT=Times New Roman]"Iskiereczka, Iskierka….imię jak z bajki, prawda?[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ale pięć lat, które ta niewielka suczka spędziła wśród ludzi, bajką nie były..[/FONT][FONT=Times New Roman]Szare dni, podobne jeden do drugiego, głód i strach, były jej codziennością..[/FONT] [FONT=Times New Roman]Coś jednak sprawiło, że Iskierka się nie poddała! Pomimo wszystko, pozostała psem, który kocha człowieka! Który całym swoim psim serduszkiem tęskni i czeka na prawdziwy DOM. [/FONT] [FONT=Times New Roman]A może Ty napiszesz dla niej nową, szczęśliwą bajkę?[/FONT] [FONT=Times New Roman]Iskierka jest zaszczepiona, wysterylizowana i zaczipowana. Świetnie dogaduje się z innymi psami i kotami."[/FONT] Quote
__Lara Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='Jasza']:placz: A ja się już tak cieszyłam! Mimo wszystko dziekuję Agnieszko, że pojechałaś i sprawdziłaś dom! Ksiaraf, to Twoja propozycja spotkania sie z Wiewiorka i zrobienia nowej sesji zdjeciowej iskierce jest aktualna? Jeśli tak, to przekażę jej, żeby się z Tobą skontaktowała, dobrze? Dziewczyny, jeśli to jest ta sama Pani o której pisze Iwona, to wydaje mi się, że skoro jej córka się w tą sprawę włączyła i prosiła, żeby jej psa nie dawać, to chyba nie powinnyśmy robić nic na siłę... Bo nawet jeżeli chciałybyśmy jej dac wiekowego psa, to przecież on potrzebuje tym bardziej opieki... Kurcze, szkoda mi tej Pani... Jak ona rzeczywiście kocha psy i całe życie miała je i sie nimi opiekowała, to straszne, że teraz tak bardzo chce pomóc jakiemuś zwierzakowi a nie może... Ja się boję takiej starości, boję się pustego domu, bez ogonów, bez szczekania, bez sierści fruwajacej wszędzie... Iskierko, musisz jeszcze troszke poczekać.... Laro, poproszę instrukcje wysyłania ogloszenia do telegazety! Iwonko, czy Iskierka może liczyć kiedyś jeszcze na jakieś ogłoszenia w gazecie, jak to wygląda? Czy możemy zrobić Iskierce super-wyróżnone Allegro i koszty pokryć z tego co sie uzbierało z bazarku? Laro, zrobilabyś? Mamanabank przelałaby Ci pieniadze? Ja jej zrobie kolejne 20 ogloszeń na innych portalach, na ktorych jeszze nie robilam. No i telegazetę. Instrukcja co do telegazety: :cool1: Sms o treści "TGH ogłoszenie psiaka, bla bla bla, na końcu numer telefonu" na nr 7550; sms musi mieścić się w rozmiarach jednego smsa = 160 znaków. Koszt ok. 6.00zł. Ogłaszane 7 dni w tygodniu. Co do allegro to jasne, że zrobię :) tylko proszę o przelew za nie :cool1: Quote
Jasza Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Dzięki Laro! Jutro wyślę! A co do Allegro, to jak Mamanabank się pojawi to jej napiszę żeby Ci przelała i wtedy Cie poproszę. Quote
mamanabank Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 a ja jestem, jestem, jakieś dyspozycje dla osobistego bankiera Iskierki są? Quote
Jasza Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Mzđl, e mona pryela dla Larz pienidye na Allegro dla Iskierki, ale moje Allegro jesycye 6 dni bedyie, to moe potem, ebz sie nie ydublowaz_ Quote
__Lara Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Jasza napisał(a):Mzđl, e mona pryela dla Larz pienidye na Allegro dla Iskierki, ale moje Allegro jesycye 6 dni bedyie, to moe potem, ebz sie nie ydublowaz_ Jaszo :evil_lol: ważne, że wiadomo o co chodzi :eviltong: Quote
mamanabank Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Tak, jasne, nieźle się uśmiałam, wszystko rozumiem :lol: To teraz jak mi powiesz, ze już mam wpłacić to wpłacę, jestem do niedzieli w południe do dyspozycji. Aha i ile mam ewentualnie przelać, wszystko? Quote
__Lara Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 maciaszek napisał(a):Jasza... :roflt::roflt::roflt: Jasza w wydaniu czeskim :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti: Quote
Recommended Posts