Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 827
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zadnego maila w sprawie Iskierki, żadnego telefonu...
A na karmę postaram sie może jeszcze jutro wpłacić dodatkowe 10 PLN bo marnie mi to wygląda...
Nikt nawet nie zagląda...

Posted

Cioteczka DarkWater poprosiła mnie o skserowanie jednej książki. I przesłanie jej. Przelała mi więcej, a resztę mogę przeznaczyć na jakieś bidy :loveu: za co jej bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Ile brakuje do zakupu karmy?

[quote name='Jasza']Do kundelka zajrzałam. Boże...

Kontaktów pilnuję. Czekam na odpowiedzi.

Laro, jak tam potencjalne pieniądze od ciotki DarkWater, i któż to jest? Zdradzisz mi?:cool1:[/quote]

Posted

Mamy na dzień dzisiejszy na koncie 61zł, dziewczyny nie chcą karmić Iskry byle czym, co popieram w 100%, cena 15kg puriny dog chow przekracza 95zł. Szperałam dzisiaj po internecie, szukałam (przejmuję się Iskierką, naprawdę ale mam też jużaki, którym obiecałam pomoc i swoje cztery mordy do karmienia) znalazłam 7,5kg purinę dla małych ras za 79zł, ale pewnie i transport trzeba doliczyć, przestaje się opłacać... POtrzebujemy prawie 100zł na karmę dla Iskierki i dzielnej dziewczyny, która postanowiła jej pomóc i dać DT.

Posted

[quote name='mamanabank']Mamy na dzień dzisiejszy na koncie 61zł, dziewczyny nie chcą karmić Iskry byle czym, co popieram w 100%, cena 15kg puriny dog chow przekracza 95zł. Szperałam dzisiaj po internecie, szukałam (przejmuję się Iskierką, naprawdę ale mam też jużaki, którym obiecałam pomoc i swoje cztery mordy do karmienia) znalazłam 7,5kg purinę dla małych ras za 79zł, ale pewnie i transport trzeba doliczyć, przestaje się opłacać... POtrzebujemy prawie 100zł na karmę dla Iskierki i dzielnej dziewczyny, która postanowiła jej pomóc i dać DT.[/quote]

Ciotki, ja myślę, że z tych pieniędzy co wpłaciła ciotka DarkWater zostanie ze 100zł, więc dołożę brakującą resztę do karmy z tych pieniążków :loveu:

Posted

Kochane!
[SIZE=3]Wieczorem późno, Wiewiórka napisała mi, że dostała od fajnej Pani ( chyba ta od Rotki! Muszę jej napisać PW i podziękować!!!) dwa worki Puriny, przyszły pocztą!!!:multi:[/SIZE]

Wiewiorka zapytala czy w związku z tym mogłaby prosić o nową [B][U]smycz[/U][/B] i może jakieś legowisko albo koc, albo matę...

Smycz by sie na pewno przydala, ja jej dałam wtedy swoją starą smycz, która jest bardzo krótka i ma zacinający sie karabińczyk.:oops:

Fajną smycz z taśmy o szerokości 2cm. z dwoma karabińczykami do regulacji, można już kupić za 15 PLN..
Co do legowiska, to myślę, że też możnaby kupić za to co zostanie..
iskierka zjadla legowisko Pat z wikliny...

Teraz dobra wiadomość - Iskierka uwielbia dzieci!!
Najmlodsza siostrzyczka Wiewiórki to jej oczko w głowie!
Mozna to uwzględniać w ogłoszeniach!

Proszę, wypowiedzcie się, czy kupujemy smycz i legowisko, no i jakie?
ja jakby co moge przelać dzisiaj jeszcze 10 PLN.

Posted

Czy te worki, które dostała wiewiórka są na pewno 15kg? Strasznie dużo niedomówień jest, jeśli chodzi o Iskierkę i informacje zmieniają się w szybkim tempie. Nie ukrywam, ze jest to zniechęcające. Jeśli już będzie ustalone, co tak naprawdę jest potrzebne to chętnie pomogę, ale wyszukiwania już się nie podejmuję, nie wiem nawet ile Iskierka waży, jakiej wielkości ma być legowisko, z jakiego materiału, itp. I obawiam się, że za chwilę się okaże, że legowisko już nie jest potrzebne... Litości...

Posted

Ja tylko przekazuję, to czego się dowiem od Wiewiórki.
Dostałam wczoraj sms-a o 22.25..
Odczytałam go dopiero rano, dzisiaj...
Ja mogę wyszukać w internecie i smycz i legowisko, ale nie chcę dysponować pieniędzmi, ktore nie sa tylko moje...
Sama nie wiem co myśleć...

Posted

Ja myślę, że to nie jest w porządku. Wszystkie mamy jakieś psy pod opieką, które potrzebują jedzenia. Jeśli ktoś na rozpaczliwy apel, ze karma musi być za tydzień, wpłaca nawet 5zł może się poczuć zrobiony w bambuko i następnym razem dla Iskierki nie wpłaci nic. Ja deklarowałam 20zł NA KARMĘ, jeśli karma nie jest potrzebna Iskierce przeznaczę te pieniądze na innego psa, Jasza nie mam pretensji do Ciebie, bo jesteś w niełatwej roli pośrednika, sama musisz zdecydować, co z Twoimi pieniędzmi z bazarku i maciaszek też powinna się wypowiedzieć. Smyczy moim zdaniem nie ma sensu kupowac przez internet, bo będzię kosztować 15zł, ale za transport dopłacisz 11zł. Można się przejść do zoologicznego i porozmawiać z właścicielem sklepu, ja wczoraj dostałam w ten sposób za darmo smycz i obrożę dla jużaka. Kombinujcie co dalej.

Posted

Ok. To może zróbmy tak, że pieniądze dla Iskierki zostawimy, jeśli się zgodzisz, na Twoim koncie, przynajmniej te bazarkowe 36.00 PLN, przydają się może na szczepienia, jeśli Iskierka do tego czasu ( koniec października) nie znajdzie domu.

Maciaszek niech sie wypowie.

A smycz kupię i wyślę Wiewiórce poleconym dzisiaj lub w poniedziałek, zależy jak zdążę na pocztę.

Gubię się już w tym wszystkim...

Posted

ok, pieniądze mogą czekać (weterynarzowi tez pewnie można zapłacić przelewem), albo mogą być przeznaczone na legowisko. Czekam na decyzję, ale obawiam się, ze grosza więcej już nikt nie wpłaci (poza bazarkiem), obym się myliła!

Posted

Dałam mojej mamie dzisiaj pieniądze i kupi Iskierce długą, porządną smycz, do regulacji.
Wyśle ją dzisiaj Wiewiórce listem poleconym.

Posted

[quote name='Kisiaraf']Goście poszli i od razu lece do Iskierki. Tak więc jeszcze kilka Iskierek na dobranoc:

Śliczne te zdjęcia ale myśle że pannie przydałyby się jeszcze jakieś nowe fotki , czy dałoby rade je zrobić? Dziewczyny jakbym nie miała w domu kolejnej suczki to na pewno bym Iskierke przygarnęła bo jest tak bardzo podobna do mojej Figi , ale Figa zaginęła 26 Lipca 2008 roku wiec dziewczyny mówia że to na pewno nie ona bo daty sie nie zgadzają, a szkoda bo na Figusie wciąż czekam

Posted

Dodałam Iskierkę na:

e-zwierzak
katowiczak.pl
nasipupile.pl
pupil.fr.pl
ogloszenia.wp.pl
olx.pl
pineska
neeon.pl
dwukropek.pl
kupsprzedaj