dolores181 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='BoUnTy']Ja nie polecam tej karmy, moim zdaniem najgorsza z bosha - moje wszystkie psy miały po niej biegunke (suczka krwawą) i ma strasznie duże granulki. Podobnie cenowo stoi PURINA dog chow i jest wiele opcji do wyboru...[/quote] Acha, czyli to jedna z gorszych, ja do tej pory jej dawałam karmę dla szczeniąt Eukanube lub Purine Pro plan bo to chyba dobre karmy? Też kupywałam na allegro Quote
BoUnTy Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='dolores181']Acha, czyli to jedna z gorszych, ja do tej pory jej dawałam karmę dla szczeniąt Eukanube lub Purine Pro plan bo to chyba dobre karmy? Też kupywałam na allegro[/quote] Tak,to sa w sumie jedne z lepszych na polskim rynku. Jest jeszcze Royal Canin, ktory sie ostatnio pogorszył... Dobre też sa karmy (moim zdaniem)z Acany, i nie dorgie nawet... Quote
leni356 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='BoUnTy']Tak,to sa w sumie jedne z lepszych na polskim rynku. Jest jeszcze Royal Canin, ktory sie ostatnio pogorszył... Dobre też sa karmy (moim zdaniem)z Acany, i nie dorgie nawet...[/quote] Mój ma okropną alergię po Royal Canin i jak konsultowałam z wetem alergologiem to mówiła że RC jest bardzo uczulający, nie wiem co tam dodają za konserwant :shake: Acana jest ok, mało uczulająca jest też Purina Pro Plan Quote
mamanabank Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 purina dog chow to karma premium, purina pro plan superpremium. Znam obydwie. Dog chow jest mniej kaloryczna (chodzi o zawartośc mięsa) i kupuję ją czasami mojej grubawej suczce (mam właśnie worek w domu ale jedzie do jużaków), dla małych chudzielców kupiłam ostatnio pro plan dla aktywnych, dlatego pytałam w jakiej formie jest teraz Iskierka. Obie karmy są dobre, pro plan lepsza i droższa. Kasy mamy tyle ile mamy, więc albo kupimy mniejszą ilośc, albo czekamy... Quote
leni356 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='mamanabank']purina dog chow to karma premium, purina pro plan superpremium. Znam obydwie. Dog chow jest mniej kaloryczna (chodzi o zawartośc mięsa) i kupuję ją czasami mojej grubawej suczce (mam właśnie worek w domu ale jedzie do jużaków), dla małych chudzielców kupiłam ostatnio pro plan dla aktywnych, dlatego pytałam w jakiej formie jest teraz Iskierka. Obie karmy są dobre, pro plan lepsza i droższa. Kasy mamy tyle ile mamy, więc albo kupimy mniejszą ilośc, albo czekamy...[/quote] purina dog chow też jest dobra Quote
mgie Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [B]:oops::oops::oops: Potrzebna pomoc dla gwałconej Gwiazdy z Boguszyc!!Mamy kilka dni na zebranie pieniędzy na hotel. [/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/potrzebna-pomoc-dla-gwalconej-gwiazdy-mamy-kilka-dni-nowe-zdjecia-strona-22-23-a-130005/"]Potrzebna pomoc dla gwałconej Gwiazdy!! Mamy kilka dni!! NOWE ZDJĘCIA STRONA 22 i 23[/URL] Quote
Jasza Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 [B][U]Dziewczyny, za tydzień karma MUSI być u Iskierki[/U][/B]. Czy raczej u Wiewiórki. Zobaczymy ile będziemy mieć pieniędzy. Ale nie możemy kupić najdroższej karmy, w małych ilościach, bo za chwileę będziemy museili kupić nową....A chętnych do dołożenia się nie widać... Nie możemy też kupić chłamu, z tym się zgadzam oczywiście... Iskierka je Purinę, więc może Purina? Quote
Jasza Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 Dodam, że nie znam się kompletnie na suchych karmach, mój Reksio je gotowane jedzenie ( mięso z warzywami, makaronem lub ryżem, a najczęściej samo mięso z warzywami. Do tego co jakiś czas kupuję mu Gamollen na zdrową sierść. Raz lub dwa razy w miesiącu dostaje podroby, a raz na tydzień gotowane kości wołowe ) Suchy RC kupuję mu w malutkich opakowaniach i dostaje czasem parę "groszków" na spacerze, w formie nagrody... Nie chciałabym kupować dla Iskierki byle jakiego jedzenia, ale mamy tyle pieniędzy ile mamy i co z tym fantem zrobić....?? Quote
Jasza Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 Dostałam maila od Pani, ktora pyta o ratlerka-suczkę z mojego ogłoszenia. Domyślam się , że chodzi o Iskiekę... Opisalam jej sunię troszkę, posłałam zdjęcia. Pani pytala głównie o możliwość dowozu... Dziwnie nieco, ale zobaczymy. Ja już jestem tak sceptycznie nastawiona, ale może trzymajmy kciuki na wszelki wypadek... Quote
mamanabank Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Sprawdzić warto. Wpłynęło 5zł od maciaszek + 36zł z bazarku + 5zł Jasza + 20zł moje. Mamy 66zł, nadal mało. Najtańsza purina kosztuje ok. 96zł z kurierem gratis Quote
Jasza Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 Jak się skończy bazarek to będzie jeszcze moje 5PLN, będzie kilka złotych od Ludwy, bo licytuje przywieszkę, no i czekamy na przelew od Halbiny... Wysłałam jej PW, ale cos jej nie widać... 30.09. to środa. Jak będzie brakowało to może dorzucę coś jeszcze... Ale mam ciężko teraz z kasą... Quote
mamanabank Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Jasza, proszę prześllij mi adres wiewiórki Quote
__Lara Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Jasza']Jak się skończy bazarek to będzie jeszcze moje 5PLN, będzie kilka złotych od Ludwy, bo licytuje przywieszkę, no i czekamy na przelew od Halbiny... Wysłałam jej PW, ale cos jej nie widać... 30.09. to środa. Jak będzie brakowało to może dorzucę coś jeszcze... Ale mam ciężko teraz z kasą...[/quote] Jaszo, ja może coś dorzucę do karmy, a raczej ciotka DarkWater :cool1: Quote
Jasza Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 A któż to jest ciotka DarkWater??? Quote
Jasza Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 Mamanabank, adres W. masz na PW. Quote
Jasza Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 Dostałam takiego maila dzisiaj: Dzień dobry, Chciałabym pomóc przynajmniej jednemu pieskowi skazanemu na życie w schronisku, w związku z czym jestem zainteresowana adopcją pieska. Szukam spokojnego małego pieska/ suczki, dlatego zainteresowała mnie właśnie Państwa aukcja. Ze względu na to, że w domu mam już kota i dużego psa (doga de bodreaux), a także 2-miesięczne dziecko, nie jest mi łatwo znaleść pieska, który akceptuje dzieci, koty oraz inne psy. Mój pies jest przyjaźnie nastawiony do innych psów, z kotem dogaduje się doskonale. Czy w Państwa schronisku przebywa piesek/suczka, która Państwa zdaniem dobrze czułaby się w moim domu, bowiem nie chcę narażać pieska/suczki na niepotrzebny stres w przypadku gdy np.boi się on dzieci czy innych psów. Będę wdzięczna za odpowiedź. Z poważaniem Wyslałam Pani zdjecia Iskierki i opisałam jej historię. Czekam na odpowiedź A Pani która pytała wcześniej o ratlerkowata sunię, odpisała także. Napisała, że chce ja przygarnąć i możemy ją przywieźć, tylko pytala, czy mogą ją odebrać jej córki, bo jej jutro nie ma w domu...:crazyeye: Odpisalam jej, napisałam o wizycie przedadopcyjnej i poprosiolam o telefon i adres jęzeli dalej bedzie zainteresowana. I tez czekam... Quote
Jasza Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 Przepraszam za literówki, ale się spieszę... Quote
maciaszek Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Hehe, przywieźć i to jeszcze na jutro... Quote
leni356 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 A co jej się tak spieszy..? Choć spotkałam się już z tym że ludzie nie mogli się doczekać na pieska i niecierpliwili, a domek okazał się fajny. Zajrzyjcie do tego biedaka, cudny jest i na ulicy :shake: Może jakiś dt by się znalazł? Jaka szkoda że Ola okazała się tak nieodpowiedzialna [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1166/terierkowaty-miziak-mieszka-na-ulicy-szuka-dt-147243/[/url] Quote
mamanabank Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Jasza pilnuj tych kontaktów, bo może się okaże, że przy okazji jakaś inna psina się załapie. Quote
__Lara Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='maciaszek']Hehe, przywieźć i to jeszcze na jutro...[/quote] Taaaa... ja już też takie teksty dostawałam :mad: nawet mi jeden facet adres podał :mad: pod który przywieź psa, od tak... Wejdźcie tu, może coś wymyślicie :( [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1160/blagamy-o-dt-maly-chory-kundelek-z-interwencji-my-nie-mamy-dla-niego-miejsca-147248/#post13023558[/URL] Quote
Jasza Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 Do kundelka zajrzałam. Boże... Kontaktów pilnuję. Czekam na odpowiedzi. Laro, jak tam potencjalne pieniądze od ciotki DarkWater, i któż to jest? Zdradzisz mi?:cool1: Quote
Jasza Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 Pani od doga de bordeaux odpisała, że zauroczyla ją Fizia od Misieek... Ma jednak pewne obawy jak przyjmą nowego psa jej zwierzaki. Nie wiem... Czekam na jej decyzję. Pani od "expresowego przywiezienia Iskierki" - nie odpisała na razie... Quote
Recommended Posts