Lavi Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Witam. Dzisiaj chcąc zabrać mojego owczarka na spacer, zobaczyłam na jego przedniej nodze coś, jakby otarcie. Najpierw skojarzyły mi się pęciny ocierane u koni, ale jak tego dotknęłam, to nie jest wcale twarde, tylko miękkie. Nie rośnie na tym sierść. Wygląda tak: Może na zdjęciu nie widać tego zbyt dokładnie. Co to właściwie jest? Wczoraj tego nie widziałam, a dziś rano już to miał. Dziś nie mam jak jechać z nim do weta, dopiero jutro. I dlatego pytam was o radę. Może znacie odpowiedź co to właściwie jest.. Quote
marta23t Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 radze Ci iść natychmiast do weta. moja psinka miała coś takiego na paluszku / myślałam, że otarcie od szaleństw na ogrodzie/. potem zrobiła się z tego ropiejąca, otwarta niegojąca się rana - dawaliśmy 2 tyg. antybiotyk i nic. palec amputowano. wczoraj przyszły wyniki badań: nowotwór czerniak złośliwy- bardzo zaawansowany....:shake: nie mówię, że to to samo ale warto takie rzeczy jak najszybciej kontrolować. u mnie tak niewinnie się zaczęło:-( Quote
Martens Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Dla mnie wygląda to jak blizna po ranie, ale trudno wyrokować po samym zdjęciu. Quote
Lavi Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Martens tylko on tam nie miał żadnej rany, bo nawet ostatnio przy czesaniu oglądałam go dokładnie czy kleszcza żadnego nie ma i bym na pewno to zobaczyła. To mu sie zrobiło z dnia na dzień i jest miękkie. Tak, jakby krwiak? Nie boli go to, bo naciskałam leciutko obok tego, ruszałam łapą, bo ma to na zgięciu i nic.. Jutro pojadę do weterynarza.. Quote
marta23t Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 a może miał w tym miejscu kleszcza- kleszcz opił się odpadł a na skórze został odczyn? czasem można kleszcza przeoczyć / wiem coś o tym:oops:/ Quote
marvet Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 A jaka to okolica przedniej łapy bo to dosyć istotne???łokieć,staw skokowy z boku ,od strony przysrodkowej?zdjęcie ładne ale nie wiem gdzie to jest? Quote
Recommended Posts