Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fajny Gekon !! :)

Nie wiem jak w Anglii , ale w IRL jest o tyle dobrze, że ludzie do zwierząt są przychylnie nastawieni, nawet tych z listy psów ras niebezpiecznych, raz mi się zdarzyło spotkać kolesia kretyna, ale to bardziej ja jako polka mu nie odpowiadałam, a nie mój pies... no ale cóż... w PL pewnie miałabym gorzej z swoim psem ;)

jeśli pies potrafi capnąć to kaganiec nieunikniony ;) głupie przykłady, dzieci tutaj mogą dosłownie wszystko :/ powoli zaczynam je nienawidzić, w jednym dniu spotkałam trzy okropne male dziewczynki które zaczepiają zwierzęta, a rodzice? przecież to tylko dziecko i sama zastanawiam się nad kagańcem dla swojej suki bo mimo że nie gryzie to nie wiem w jakim stopniu jest opanowana ;) bo ja w wielu sytuacjach bym pogryzła ;)

chcecie z malamutem i pudlem wynająć mieszkanie?? prędzej dom... u mnie w miejscowości to w ogóle porażka, ludzie zacofani psy na zewnątrz trzymają i ja nie mam pojęcia jak w maju znajde dom dla siebie i psa... :D w wielu ogłoszeniach jest zakaz trzymania DZIECI i ZWIERZĄT... :o ale trzymam za was kciuki ;)

czekam na wiecej fotek :P

• Replies 13.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ogólnie wszystko zależy od landlorda ;) widziałam że i właściciel zgodził się na dwa stafiki z mieszkaniu bez ogródka ale to rzadkość, my mamy trzy pokoje plus salon, na dwoch pietrach, ale landlord nic o psie nie wie, i pytajac o takie domki, mieszkania wszedzie odchodze z kwitkiem jak tylko wspomne ze mam psa :/

co do gekona to nie wiem, nie znam sie na gadach, ale wydaje mi sie ze musi miec jakis certyfikat? zreszta jak w PL chyba, nie? gady, płazy i papugi chyba też musza posiadać jakes papiery ze nie zostaly schwytane na wolności? ale ja tak do końca to się tym nie interesuje ;)