Marta_Ares Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 krol olch jest swietny;) Sliczne fotki nie bede cytowac, wszytskie super radze Ci pilnowac tego Twojego bydlaczka bo kiesy sie po niego przejade, jest piekny:loveu: :loveu: Quote
ewelinabuck Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 piekny jest ten wiersz Marta ty cos sugerejszyn???????????:razz: :razz: :razz: :razz: ja ci go oddam na dwa tygodnie to po 3 dniach mi juz spowrotem go oddasz:eviltong: :eviltong: :eviltong: Quote
eria Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 bardzo lubię ten wiersz, ale generalnie najbardziej lubię wiersze Herberta, zwłaszcza "Przesłanie Pana Cogito" i "Pan od przyrody" ;) Quote
g_o_n_i_a Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Piękny wiersz :loveu: Eria, "Przesłanie Pana Cogito" jest super :multi: Ewelinko, ja biore owce!! :D Quote
ewelinabuck Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Nad grobem Renana - Stanisław Korab-Brzozowski U twojej trumny stanąłem posępny, I myśli rojem opadły mię czarne... Może odlecą gdy przy tobie klęknę, Modląc się z wiarą za prochy cmentarne? Ale daremnie chcę ugiąć kolana, Darmo się z piersi modlitwa wyrywa: Tu wiara moja, jakby sczarowana, Umrzeć nie może, choć już nie jest żywa. Tęsknota jakaś i rozpacz się łamią W mej piersi ludzkiej, w niwecz mię druzgoczą; Zda się, że serce i rozum tu kłamią, I bój zacięty, bez zwycięstwa, toczą! Widzę cię! Stąpasz posępny i blady; Przed tobą stoi z białym skrzydłem Wiara: Zbliżasz się do niej... lecz zwątpienia gady Pierś ci oplotły, sycząc, że to mara! I widzę w tobie walkę Laokoona: Zwątpienie więzi ciebie swymi sploty - I patrzyć musisz jako Wiara kona, A z nią znikają archanielskie cnoty! Wpadasz w zadumę i łzy płyną z oczu Za tą umarłą, co cicho odlata... Lecz wnet ją widzisz w duszy twej przezroczu - I znów na nią podnosisz krwawą rękę kata! Quote
ewelinabuck Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 akysz zabierajcie ode mnie psy a ja bede wolnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:multi: :multi: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Usia juz powiedziala ze bedzie mnie straszyc po nocach;) Quote
ewelinabuck Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Krzysztof Kamil Baczyński - Elegia o... (chłopcu polskim) Oddzielili cię, syneczku, od snów, co jak motyl drżą, haftowali ci, syneczku, smutne oczy rudą krwią, malowali krajobrazy w żółte ściegi pożóg, wyszywali wisielcami drzew płynące morze. Wyuczyli cię, syneczku, ziemi twej na pamięć, gdyś jej ścieżki powycinał żelaznymi łzami. Odchowali cię w ciemnościach, odkarmili bochnem trwóg, przemierzyłeś po omacku najwstydliwsze z ludzkich dróg. I wyszedłeś, jasny synku, z czarną bronią w noc, i poczułeś, jak się jeży w dźwięku minut - zło. Zanim padłeś, jeszcze ziemię przeżegnałeś ręką. Czy to była kula, synku, czy to serce pękło? ZAPOMNIANA (Mieczysław Jastrun) Uciekasz. Z twarzy twojej rysy Starło powietrze. W wodę zanurzasz się irysem, Więdniesz na wietrze. W sól się roztapiasz, w gorycz morza, Z której powstałaś, Lecz ślad twym stopom w białych złożach Odjęła skała. O świcie budzę cię, bez źrenic, Niebem przewianą, Jak gdybym pytać chciał zieleni: Czy to już rano? Wyżarła czasu biała soda Oczu twych bławat, Lecz śni o cieniu twoim woda, Drży po nim trawa. Jesteś figurą z morskiej soli, Małżonką Lota, Dłoń kładzie na twym czole Wspomnienie złota. Pociągasz mnie za sobą w przepaść, Na wspólne łoże, Aby nas sól pożarła ślepa, Wypiło morze. Quote
g_o_n_i_a Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 ewelinabuck napisał(a):akysz zabierajcie ode mnie psy a ja bede wolnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:multi: :multi: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Usia juz powiedziala ze bedzie mnie straszyc po nocach;) Łowca moja, łowca moja! :loveu: Rozumiem, ze z tego szałasu? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Piękne wiersze. Quote
ewelinabuck Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Usia juz od dzis mnie zaczyna straszyc a ja sie chyba zaczne moczyc mamooooooooooo,......:scared:co ja jej takiego zrobilam.......to ze trutke do jedzenia chcialam dodac????????Usia ma do mnie przyjechac wiec ja jej chcialam tylko dac troszke likierku z arszenikiem Quote
g_o_n_i_a Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 ewelinabuck napisał(a):Usia juz od dzis mnie zaczyna straszyc a ja sie chyba zaczne moczyc mamooooooooooo,......:scared:co ja jej takiego zrobilam.......to ze trutke do jedzenia chcialam dodac????????Usia ma do mnie przyjechac wiec ja jej chcialam tylko dac troszke likierku z arszenikiem :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: Quote
ewelinabuck Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 ty sie nie smiej bo to jest tragiczne "zly dotyk boli przez cale zycie" Quote
g_o_n_i_a Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 [quote name='ewelinabuck']ty sie nie smiej bo to jest tragiczne "zly dotyk boli przez cale zycie" No już dobrze, dobrze :calus: :calus: :calus: Quote
ewelinabuck Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 dobra zmykam z piesem ide sie odprezyc :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
g_o_n_i_a Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 ewelinabuck napisał(a):dobra zmykam z piesem ide sie odprezyc :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Mykaj :evil_lol: Quote
ewelinabuck Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 wrocilam cieczycie sie???????:evil_lol: Quote
ewelinabuck Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 a taki miala dla mnie prezencik pudlomaniaczka Kooikerka dziekuje:loveu: Quote
ewelinabuck Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Eria jak smiesz ty poscielówo jedna :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
eria Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 ewelinabuck napisał(a):Eria jak smiesz ty poscielówo jedna :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: SPAĆ A NIE GADAC GŁUPOTY !!!!!:diabloti: Quote
ewelinabuck Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 A JA TAKIE "MONDRE" I "GRZESZNE" DZIECKO JESTEM:diabloti: :diabloti: :diabloti: Quote
Usia Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 SPAĆ A NIE GADAC GŁUPOTY !!!!!:diabloti: ona spac nie idzie, dzisiaj pije ze mna :cool3: Ewel co to za dyskusje bezemnie o mnie :mad: PS: lece z bydlakami jak wróce to sie rozkreci zabawa bo ja musze dzisiaj jeszcze 3-y zeszyty przepisac :angryy: Quote
Usia Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 PS: bo nie chce mi sie edytowac <- nie wiem czemu Wiersze Baczynskiego sa najlepsze (chociaz trudne do zrozumienia niektóre) uwielbiam je :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Król Olch i Baczynski bije wszystko na głowe :p Jak znajde gdzies swój tomik to ci napisze moje ulubione baczynskiego ;) Quote
ewelinabuck Posted May 13, 2007 Author Posted May 13, 2007 i nie pilysmy :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: bo ja sem sprawe olala i polazla spac:mad: :mad: :mad: :mad: ale za to dzis nocy bede siedziala i kto chetny zapraszam:diabloti: Quote
Recommended Posts