pycia Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Witamy i pozdrawiamy cieplutko:multi:Wpadajcie do nas:p Quote
dysia-u Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 wpadłam na nowe fotki ale niiii maaaa :-( pozdrawiamy czwartkowo:lol: Quote
suzi74 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='JOYka']No więc już jestesmy po szczepieniu, tym razem Kenzo lepiej to znosi bo przynajmniej nie płacze ale i tak jest bardzo smutny :-( bo oprócz szczepienia miał obcinane pazurki i zrobiony był czymś na pchełki i kleszcze. Ale smutny jest bo przypomniało mi się u weta ,że Kenzo kiedyś cały dzień tak lekko łepkiem trzepał i wet zajrzał mu do ucholi... matko co on tam miał :placz:Żeby dostać się do ucholi musiał usunąć mu wszystkie włoski ze środka i Kenzo już przy tym płakał, a potem było płukanie i czyszczenie smarowanie itd . Okazało się,że Kenzo prawdopodobnie od jakiegoś kota załapał świerzbicę uszną :-(My mamy kota ale Kenzo nie ma z nim styczności więc prawdopodobnie załapał ją tam skąd go wzięłam:mad:Na szczęście wet powiedział ,że raczej uda się całkiem uchole wyleczyć:multi:Za tydzień z Kenzo mamy się stawić do kontroli :roll: A i zapomniałabym :lol: zważyliśmy dokładnie Kenzo i 'maluszek' mój waży...2.20 kg i poza tymi ucholami okaz zdrowia :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: to dziwne że nie wiedziałaś że te włoski sie wyrywa. A moją suzi to nie boli jak jej wrywam bo wyrywam jej te "martwe" włoski jak sie złapie palcami za odpowiednie włoski to nic nie boli (najlepiej sie czyści uszy jak pies śpi wtedy jest spokojniejszy:razz: Quote
***Paulina*** Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 suzi74 napisał(a): A moją suzi to nie boli jak jej wrywam bo wyrywam jej te "martwe" włoski jak sie złapie palcami za odpowiednie włoski to nic nie boli (najlepiej sie czyści uszy jak pies śpi wtedy jest spokojniejszy:razz: Ja Kati bym nie wyrwała jak śpi bo to by nic nie dało... I tak by się obudziła... Wyrywamy normalnie, kładę ją sobie na kolanach i wyrywam troszkę. A jak odróżnić te "martwe" włoski od normalnych??? Quote
Yoko2009 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 dawno nas tu nie było, witamy weekendowo słodkiego Kenzo:) Quote
Nati28 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Witamy :lol: przesylamy mizianko :loveu: Quote
eve86 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Witamy witamy. Uściski na dobranoc przesyłamy :) Quote
Princess_York Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 całuski dla Kenza niech już nie płacze :-(:loveu: Quote
pycia Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Witamy piątkowo-wieczorowo i pozdrawiamy:D Quote
tofikyork Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Witamy sobotnio Kurcze biedny Kenzo:( Troszkę mnie przestraszyłaś bo mój toffik ma tak że strasznie go swędzą uszy i jak się długo drapie to piszczy:placz: Toffik cały czas na coś choruje...Jestem załamana bo on jest taki malutki i tak źle znosi te wszystkie jego choroby:-( Buziaczki dla dzielnego Kenzusia Quote
***Paulina*** Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Wpadłyśmy się przywitać i lecimy dalej:multi: Quote
suzi74 Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 ***Paulina*** napisał(a):Ja Kati bym nie wyrwała jak śpi bo to by nic nie dało... I tak by się obudziła... Wyrywamy normalnie, kładę ją sobie na kolanach i wyrywam troszkę. A jak odróżnić te "martwe" włoski od normalnych??? te martwe włoski wychodza same i są w środku uszka. Dlatego włoski z uszka wyrywa sie palcami a nie żadnymi pęsetami bo nawet jak palcami złapiemy te "żywe" włoski to one się wyślizgną a wyjda tylko te martwe;) Quote
eve86 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Cześć Wam przesyłamy popołudniowe pozdrowienia dla małego Kenzo i jego Pańci :loveu: Quote
JOYka Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Cześć wszystkim ehhh w końcu udało nam się tu dotrzeć, mielismy małe problemy ale już wracamy do normy :multi: Bylismy z Kenzo u weta z tymi ucholkami w czwartek i już jest tam prawie czysto :multi:Kenzo dostał znowu porcyjkę maści i jak w następny czwartek pojedziemy na szczepienie p. wściekliźnie to tylko wet tam zajrzy tak na wszelki wypadek:multi: Nie mam szczurkowych ftek z kąpieli bo tak w sumie to ja prawie kąpałam się razem z Kenzo:lol:i nie dało rady pstrykać nic, ale mam pare innych zaraz je pozmiejszam i wrzucę a potem udaję się w odwiedziny do Waszych galerii:loveu: Dziękujemy wszystkim za odwiedzinki podczas naszej nieobecności!:loveu::loveu::loveu: Quote
JOYka Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 [quote name='suzi74']to dziwne że nie wiedziałaś że te włoski sie wyrywa. A moją suzi to nie boli jak jej wrywam bo wyrywam jej te "martwe" włoski jak sie złapie palcami za odpowiednie włoski to nic nie boli (najlepiej sie czyści uszy jak pies śpi wtedy jest spokojniejszy:razz: [quote name='suzi74']te martwe włoski wychodza same i są w środku uszka. Dlatego włoski z uszka wyrywa sie palcami a nie żadnymi pęsetami bo nawet jak palcami złapiemy te "żywe" włoski to one się wyślizgną a wyjda tylko te martwe;) Hmmm a ja nie napisałam,że nie wiedziałam że te włoski się wyrywa;) ale wiedzieć a robić to tak jak trzeba to dwie różne sprawy. I właśnie jesli chodzi o ucholki Kenzo to wet musiał wyrwać dokładnie wszystkie włoski nie tylko te martwe tak jak Ty piszesz, żeby móc dotrzeć do robali:cool1: [quote name='tofikyork']Witamy sobotnio Kurcze biedny Kenzo:( Troszkę mnie przestraszyłaś bo mój toffik ma tak że strasznie go swędzą uszy i jak się długo drapie to piszczy:placz: Toffik cały czas na coś choruje...Jestem załamana bo on jest taki malutki i tak źle znosi te wszystkie jego choroby:-( Buziaczki dla dzielnego Kenzusia Kenzo też własnie piszczałjak tak się drapał:-( idź z Tofficzkiem bo tak w sumie to było tylko porządne czyszczenie, potem krople i smarowanie maścią i to nic nie bolało a pomogło :) (bolało wyrywanie włosków ^^) Quote
Recommended Posts