Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 476
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No więc już jestesmy po szczepieniu, tym razem Kenzo lepiej to znosi bo przynajmniej nie płacze ale i tak jest bardzo smutny :-( bo oprócz szczepienia miał obcinane pazurki i zrobiony był czymś na pchełki i kleszcze. Ale smutny jest bo przypomniało mi się u weta ,że Kenzo kiedyś cały dzień tak lekko łepkiem trzepał i wet zajrzał mu do ucholi... matko co on tam miał :placz:Żeby dostać się do ucholi musiał usunąć mu wszystkie włoski ze środka i Kenzo już przy tym płakał, a potem było płukanie i czyszczenie smarowanie itd . Okazało się,że Kenzo prawdopodobnie od jakiegoś kota załapał świerzbicę uszną :-(My mamy kota ale Kenzo nie ma z nim styczności więc prawdopodobnie załapał ją tam skąd go wzięłam:mad:Na szczęście wet powiedział ,że raczej uda się całkiem uchole wyleczyć:multi:Za tydzień z Kenzo mamy się stawić do kontroli :roll:
A i zapomniałabym :lol: zważyliśmy dokładnie Kenzo i 'maluszek' mój waży...2.20 kg i poza tymi ucholami okaz zdrowia :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

A boli go jak go podnosisz albo dotykasz??? Piszczy???

A co do ucholków to ja staram się Kati wyrywać te włoski;)
Co jakiś czas w malutkich ilościach i nie piszczy...
Jedynie co to jak poczuje że jej wyrwałam to się kręci:roll:
A więc przerywamy i wracamy do tego później;)
A pazurki też sama jej przycinam;)

Posted

Troszkę zaczyna popiskiwać:-( ale przynajmniej daje mi się dotknąć , poprzednim razem piszczał jak tylko byłam w pobliżu:shake:
Właśnie wciągnął jedzonko ale z tym Kenzo nie ma nigdy problemów:evil_lol: O obcinaniu pazurków przeze mnie nie ma mowy już codzienne czesanie to wyzwanie dla nas bo mała cholera ma chyba ADHD bo nie usiedzi na miejscu chociaż lubi czesanie :loveu:

Posted

JOYka napisał(a):
Troszkę zaczyna popiskiwać:-( ale przynajmniej daje mi się dotknąć , poprzednim razem piszczał jak tylko byłam w pobliżu:shake:
Właśnie wciągnął jedzonko ale z tym Kenzo nie ma nigdy problemów:evil_lol: O obcinaniu pazurków przeze mnie nie ma mowy już codzienne czesanie to wyzwanie dla nas bo mała cholera ma chyba ADHD bo nie usiedzi na miejscu chociaż lubi czesanie :loveu:

Biedaczek:-(
Sporo waży jak na swój wiek, masz co przytulać:loveu::loveu::loveu:
Weź go stawiaj np. na biurku albo na parapecie i tam czesz;)

Posted

JOYka napisał(a):
już codzienne czesanie to wyzwanie dla nas bo mała cholera ma chyba ADHD bo nie usiedzi na miejscu chociaż lubi czesanie :loveu:

Wiem coś o tym, moja mała cholera też się nie daje czesać - nie lubi tego dlatego czeszę go kiedy spi.
2.20 kg:crazyeye: mój mały waży 1kg

Posted

***Paulina*** napisał(a):
Biedaczek:-(
Sporo waży jak na swój wiek, masz co przytulać:loveu::loveu::loveu:
Weź go stawiaj np. na biurku albo na parapecie i tam czesz;)

Hihihi no sporo wazy, nawet wet się zdziwił bo Kenzo nie wygląda na tyle :lol: to taka mała włochata nabita kuleczka :loveu::loveu::loveu:

Posted

Yorkomanka napisał(a):
Wiem coś o tym, moja mała cholera też się nie daje czesać - nie lubi tego dlatego czeszę go kiedy spi.
2.20 kg:crazyeye: mój mały waży 1kg

Ale Kenzo lubi czesanie tylko ma problem z siedzeniem "bezczynnie" w jednym miejscu :lol::loveu: