bela51 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Witaj Marsiku, w ten świąteczny poranek.:lol: Quote
Lu_Gosiak Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Bounty podaj mi na pw konto przeleje na Marsa 50zł Quote
Aleksandra Bytom Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 a ja tak sobie tylko podglądam i się zastanawiam ile ludzi z dogo spotykam na ulicy a o tym nie wiem bo też jestem z bytomia,szkoda że moje psisko taki dzik bo chętnie spotkałabym się na jakimś psim spacerku,póki co nie mam odwagi dopuścić Dantera do kontaktu z innym psem bo już z daleka reakcja nie jest najlepsza :loveu: Quote
maciaszek Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Nie było mnie przez chwilę, ale już jestem :). Quote
bela51 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Jak się miewa Mars? Dalej kłopoty żołądkowe? Quote
BoUnTy Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Aleksandra Bytom napisał(a):a ja tak sobie tylko podglądam i się zastanawiam ile ludzi z dogo spotykam na ulicy a o tym nie wiem bo też jestem z bytomia,szkoda że moje psisko taki dzik bo chętnie spotkałabym się na jakimś psim spacerku,póki co nie mam odwagi dopuścić Dantera do kontaktu z innym psem bo już z daleka reakcja nie jest najlepsza :loveu: To spraszam na spacer bez piesków ;] Chętnie poznam nowe osoby, mozemy sie umówić na Pw - może jakiś Bytomski zlosik, bo jest nas tutaj dobre 10 osób (ja, Ola La, wikuwiku, AleksandraJ, Naamaschild, Ania Bytomia, bella51, Daria od Tory i jeszcze pewnie ktoś by się znalazł);] Tak, Mars jednak nadal ma problemy żołądkowy - biegunki, Nifuroksazyd już niec nie daje, na szczęscie nie cuchną już tak mocno i nie są zielone... Quote
__Lara Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Jestem u Marciusza, ledwo żywa, po wstałam dziś o 4.00 (trzeba było do domu wrócić :cool1:). Quote
bela51 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='BoUnTy'] Piękny Mars o bursztynowych oczach czeka na swoja szansę. Quote
BoUnTy Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 I miejmy nadziję, że ją dostanie... Pojawia się światelko w tunelu? Quote
__Lara Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 BoUnTy napisał(a):I miejmy nadziję, że ją dostanie... Pojawia się światelko w tunelu? Jakie światełko? poinformujcie mnie ciotki? Quote
BoUnTy Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Zobaczymy, może coś zaświeci... Narazie nikle co najwyżej iskrzy... Quote
bela51 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Zanim światełko na dobre rozbłyśnie, to myślę, że trzeba tego uciekiniera koniecznie wykastrować.:razz: Pomóżmy Bounty, cioteczki.:modla: Quote
BoUnTy Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Dzisiaj MASAKRA! Wstałam o 6 rano bo obudzili mnie rodzice, wychodze 'na pokoje' - wszytskie dywany, WSZYSTKO 'zażygane i obsrane' (przepraszam za kolokwializm, ale inaczej tego okręslić nie mogę) - bagno totalne, dywany do prania i dezynfekowania, reszta psów tez podłapała - trzeba leczyć... Najgorzej maluch 4 tygodnowy bo jest najbardziej narażony (SZUKAM DLA NIEGO NA CITO TYMCZASU!!!). Wszędzie kałuże siuuu i koo i po porstu człowieka szlag trafia, mam robote do końca dnia :/ Dałam psiurom Nikuoksazyd w końcskiej dawce (na szczęście zawsze takowy mam), nie mam Smecty. Do tego Mars dostał NO-SPE bo brzuszek boli, a ja przygotowuje się do prania dywanów i wietrze mieszkanie... Z 5 pokoi, którymi dysponuje 4 były zapaskudzone i to w ilosciach niemal hurtowych - ni wiem gdzie i kiedy one to wyprodukowały. Rodzice wk*rw totalny! Po prostu WŚCIEKLIZNA! KLOPS! Quote
BoUnTy Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 [quote name='bela51']Zanim światełko na dobre rozbłyśnie, to myślę, że trzeba tego uciekiniera koniecznie wykastrować.:razz: Pomóżmy Bounty, cioteczki.:modla: Poieniazki można juz zbierac (150 zł.)Naraie w tej sytuacji kastracja odpada - musi wydobrzeć... Quote
bela51 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Pomóżmy Bounty finansowo, nie ma kasy na leczenie psów.:-( Quote
__Lara Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Słuchajcie, trzeba tu więcej ciotek do pomocy ściągnąć... Quote
BoUnTy Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 __Lara napisał(a):Słuchajcie, trzeba tu więcej ciotek do pomocy ściągnąć... Trzeba... ale ja już nie daje rady - od 6 rana reanimuje dywany, a wypralam dopiero 2... :( Quote
Lu_Gosiak Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 dzis przelalam na Marsa 50zł;) - zdrówka psiaku Quote
BoUnTy Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):dzis przelalam na Marsa 50zł;) - zdrówka psiaku Dostałam... Quote
BoUnTy Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Dziękuję Lu_Gosiak za wpłatę, od razu dzisiaj poszłam do weterynarza z tymi zmianami skónymi. Marsik został wygologny na tyłku - przez najbliższy czas dostaje antybiotyk w zastrzykach no i neomecyne w sprayu domiejscowo... :/ Wydałam róne 50 zl. (25 neomecyna + 25 wizyta z zastrzykami). Potem zrobie zdjecia tej zmiany, bo teraz jak wygolony to ladnie widać... Nie wzięłam niestety rachunku za wizytę. Na nemecynie mam cenę więc też wkleje... Będe prowadzić rozliczenia: Wpłaty: - 20zl. - bela51 - 50 zl. - Lu_Gosiak Wyplaty: - 20 zł. - wykupienie ze schroniska - 50 zl. - weterynarz - 1200 zl. - tymczas 4 m-ce (x300 zł.) ------------------ Saldo KOŃCOWE: - 1200 zł. Będe wysatwiać bazarki na Marsa, czy bedziecie pomagać podrzucac i kupować? Będą to głownie kosmetyki AVONu ;] Musze załatać tą dziurę w budżecie i udobruchac rodziców pomóc wplacając długi... Quote
__Lara Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Bounty, napewno nie zostawimy Cię z tym samej! Quote
Recommended Posts