Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 292
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja tak sobie tylko podglądam i się zastanawiam ile ludzi z dogo spotykam na ulicy a o tym nie wiem bo też jestem z bytomia,szkoda że moje psisko taki dzik bo chętnie spotkałabym się na jakimś psim spacerku,póki co nie mam odwagi dopuścić Dantera do kontaktu z innym psem bo już z daleka reakcja nie jest najlepsza :loveu:

Posted

Aleksandra Bytom napisał(a):
a ja tak sobie tylko podglądam i się zastanawiam ile ludzi z dogo spotykam na ulicy a o tym nie wiem bo też jestem z bytomia,szkoda że moje psisko taki dzik bo chętnie spotkałabym się na jakimś psim spacerku,póki co nie mam odwagi dopuścić Dantera do kontaktu z innym psem bo już z daleka reakcja nie jest najlepsza :loveu:

To spraszam na spacer bez piesków ;] Chętnie poznam nowe osoby, mozemy sie umówić na Pw - może jakiś Bytomski zlosik, bo jest nas tutaj dobre 10 osób (ja, Ola La, wikuwiku, AleksandraJ, Naamaschild, Ania Bytomia, bella51, Daria od Tory i jeszcze pewnie ktoś by się znalazł);]

Tak, Mars jednak nadal ma problemy żołądkowy - biegunki, Nifuroksazyd już niec nie daje, na szczęscie nie cuchną już tak mocno i nie są zielone...

Posted

Dzisiaj MASAKRA!
Wstałam o 6 rano bo obudzili mnie rodzice, wychodze 'na pokoje' - wszytskie dywany, WSZYSTKO 'zażygane i obsrane' (przepraszam za kolokwializm, ale inaczej tego okręslić nie mogę) - bagno totalne, dywany do prania i dezynfekowania, reszta psów tez podłapała - trzeba leczyć...
Najgorzej maluch 4 tygodnowy bo jest najbardziej narażony (SZUKAM DLA NIEGO NA CITO TYMCZASU!!!).
Wszędzie kałuże siuuu i koo i po porstu człowieka szlag trafia, mam robote do końca dnia :/
Dałam psiurom Nikuoksazyd w końcskiej dawce (na szczęście zawsze takowy mam), nie mam Smecty. Do tego Mars dostał NO-SPE bo brzuszek boli, a ja przygotowuje się do prania dywanów i wietrze mieszkanie... Z 5 pokoi, którymi dysponuje 4 były zapaskudzone i to w ilosciach niemal hurtowych - ni wiem gdzie i kiedy one to wyprodukowały.

Rodzice wk*rw totalny! Po prostu WŚCIEKLIZNA! KLOPS!

Posted

[quote name='bela51']Zanim światełko na dobre rozbłyśnie, to myślę, że trzeba tego uciekiniera koniecznie wykastrować.:razz:
Pomóżmy Bounty, cioteczki.:modla:

Poieniazki można juz zbierac (150 zł.)Naraie w tej sytuacji kastracja odpada - musi wydobrzeć...

Posted

__Lara napisał(a):
Słuchajcie, trzeba tu więcej ciotek do pomocy ściągnąć...

Trzeba... ale ja już nie daje rady - od 6 rana reanimuje dywany, a wypralam dopiero 2... :(

Posted

Dziękuję Lu_Gosiak za wpłatę, od razu dzisiaj poszłam do weterynarza z tymi zmianami skónymi. Marsik został wygologny na tyłku - przez najbliższy czas dostaje antybiotyk w zastrzykach no i neomecyne w sprayu domiejscowo... :/ Wydałam róne 50 zl. (25 neomecyna + 25 wizyta z zastrzykami).

Potem zrobie zdjecia tej zmiany, bo teraz jak wygolony to ladnie widać... Nie wzięłam niestety rachunku za wizytę. Na nemecynie mam cenę więc też wkleje...

Będe prowadzić rozliczenia:

Wpłaty:
- 20zl. - bela51
- 50 zl. - Lu_Gosiak

Wyplaty:
- 20 zł. - wykupienie ze schroniska
- 50 zl. - weterynarz
- 1200 zl. - tymczas 4 m-ce (x300 zł.)

------------------
Saldo KOŃCOWE: - 1200 zł.

Będe wysatwiać bazarki na Marsa, czy bedziecie pomagać podrzucac i kupować? Będą to głownie kosmetyki AVONu ;] Musze załatać tą dziurę w budżecie i udobruchac rodziców pomóc wplacając długi...