Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja to czasami mam normalnie wyrzuty sumienia jak idę z Jarim naszą stałą trasą i ktoś inny się na niej znajduje. Nie będę schodzić "bo tak" ale mam wrażenie, że jesteśmy bardzo niemile widziani. Najlepsze są babcie z wózkami, które idąc przed nami oglądają się za siebie, ale nie przeszkadza im to w pewnym momencie stanąć na samym środku wąskiego chodnika, tak, że muszę je mijać po trawniku. Czasem jak idzie trzecia osoba z naprzeciwka to ona idzie po trawie, a ja muszę uciekać chyba najlepiej na drzewo :diabloti:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Amber napisał(a):
Ja to czasami mam normalnie wyrzuty sumienia jak idę z Jarim naszą stałą trasą i ktoś inny się na niej znajduje. Nie będę schodzić "bo tak" ale mam wrażenie, że jesteśmy bardzo niemile widziani. Najlepsze są babcie z wózkami, które idąc przed nami oglądają się za siebie, ale nie przeszkadza im to w pewnym momencie stanąć na samym środku wąskiego chodnika, tak, że muszę je mijać po trawniku. Czasem jak idzie trzecia osoba z naprzeciwka to ona idzie po trawie, a ja muszę uciekać chyba najlepiej na drzewo :diabloti:

Mam wrażenie że ludzie przywykli do tego, że dla świętego spokoju zejdę im z drogi, ominę szerokim łukiem, zejdę na trawnik mijając jakiegoś pultającego się kundla. Nauczyli się, że to ja zawsze rozwiązuję konflikt, to ja reaguję, to ja cofam się, zmieniam kierunek, omijam itd. bo nie chcę afery i nie chcę żeby suka ćwiczyła się w durnych zachowaniach.

Na dowód tego, wczoraj wieczorem kiedy stałyśmy na środku trawnika (w celach higienicznych) szła na nas dziewczyna z bokserem. Suka ich zauważyła od razu i zaczęła ujadać, kiedy byli jakieś 3m od nas pytam czego na nas lezie? mało to miejsca wokoło ? To usłyszałam w odpowiedzi, że ona chce przejść i mam jej zrobić miejsce bo na razie to stoję i się patrzę! :roll: Litości! Mało to miejsca? wielki trawnik, wokół parking alejki, ale nie ona musi przejść akurat obok mnie i to jeszcze ja mam jej zrobić miejsce. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: No cyce opadają po prostu. Zawołałam sukę do nogi i odeszłam. Za stara jestem na pyskówki.