Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Magda25 napisał(a):
Aż z ciekawosci sprawdziłam na onecie i faktycznie!! Deszcz i 23 stopnie. To byłoby genialnie.
A w ogóle... Starzy jadą sobie nad morze na weekend, do mojej siostry i szwagra. Szczyt po prostu ! Jadą w piątek popołudniu... a ja? phi! zostaje z dziadkiem! za jakie grzechy sie pytam

[FONT=Georgia]u mnie jest tak samo....wszyscy się rozjeżdżają a ja zostaję z dziadkiem i zwierzyną :roll:
u Ciebie deszcz? SZCZĘŚCIARA !!! :evil_lol:
[/FONT]

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, bez sensu, za kare czy jak ? Ze stadem mogę zostać, ale dziadek to już przegięcie. Jeszcze kurczę jak na złość nie chce pojechać do swojej Wandy... Nie ma litości nade mną.

Posrana jestem przed jutrzejszą konsultacją... endoskopia we wtorek.

odpaliłam sobie na seriale online archiwum X :evil_lol: Pierwsza seria.... ale oni śmiesznie sie ubierali :evil_lol:

Posted

[FONT=Georgia]Mój dziadek ostatnio mnie do sklepu co chwile wysyła :angryy: zamiast powiedzieć od razu co potrzebuje to nie bo przecież Kasia może latać w tą i z powrotem. Jak słyszę z drugiego końca mieszkania wołanie Kaaasiaaaa to mnie skręca.
Będzie dobrze, będę mocno trzymać kciuki :kciuki: nie denerwuj się bo Borze sie udzieli Twoje poddenerwowanie :)

Archiwum X nigdy nie oglądałam ale jakiś rok temu zaczęli w tv znów puszczać Beverly Hills 90210 od początku...ależ miałyśmy z kuzynką polewkę z ich ciuchów, fryzur itd. Porażka totalna :evil_lol:
[/FONT]

Posted

Hahaha no wiesz, znajduje Ci zajęcie, bo pewnie sie nudzisz!
Mnie dziś poprosił żebym skleiła szufelkę :D Nawet super glue kupił ! Wynajduje mi co chwilkę jakieś zajęcia, bo na bank potrzebuję troszkę ruchu, żeby sie rozgrzać w ten chłodny letni dzień.

Nooo też mam ubaw, te auta, płaszcze, paskudne workowate ciuchy, fryzury hehehe odlot jednym słowem.

Posted

[FONT=Georgia]Sklejanie szufelki to bardzo odpowiedzialne zadanie...czuj się zaszczycona że zlecił to właśnie Tobie a nie komuś innemu :evil_lol:[/FONT]

[FONT=Georgia]Byłam przed chwilą w sklepie dla mojego staruszka bo prosił w południe, kupiłam przy okazji sobie piwko i z odpoczynku w wannie nici póki co :evil_lol:[/FONT]

Posted

Przypomniało mi się, że ja mam FOTObloga hehe
Więc umieszczę tutaj kilka przecudownych zdjęć, robionych przez wybitnego fotografa, czyli MŁA...

Takie sobie małe słodkie stworzonko, które nie jest ganiane przez szalonego psa

Zabrakło jedzonka, spojrzenie mówi samo za siebie

Posted

ZUOOOOO przyszło do ZUAAAAAA.
Ale fajny króliś i jakiś taki nie podgryzany.
Też kiedyś miałem srebrnego Lewka.Tylko tak mu się do 3kg dorosło :P ale 8lat przeżył :)
A jaką miał fajną śmierć puknął samiczke ,ktorą przyniosłem ze szkoły i tak pukał aż umarł.A potem urodziło się 6małych rudych Puszko-Pusi.xD

Posted

O hejo... Tak sie kamufluję a i tak zostałam znaleziona. Niedopszzzzz....:knuje:

Ten gnojek ma 8 lat i przeżywa jełop drugą młodość... Na starość mu chyba coś z głową sie stało i wykazuje zainteresowanie ludziem (czyli mną), biega za moimi nogami, jada z ręki. To chyba przez tą narkozę, niedotlenienie :hmmmm:

a i mam tego takie cuś ...
Zgaduj zgadula gdzie futrzasta kula

Takie biedne futrzaste zwierzątko zagonione przez psa myśliwskiego, że ledwo dycho

Posted

Gdyby jej pozwolić to na pewno "pobawiłaby" się z szylą czy królikiem, ale koryguję każde zbytnie zainteresowanie i ekscytacje zwierzakiem. Już ładnie reaguje, ale oczywiście muszę być zawsze w pomieszczeniu, bo licho nie śpi i o tragedię nietrudno.

Posted

Duffel też już się tak nie ekscytuje jak na początku, już przywykł do królików i jak są w klatkach, na rękach czy biegają po łóżku albo kanapie to je ignoruje, ale na podłodze obok niego jednak obawiałabym się je puścić.

Ale jej ładnie w tej obroży :)

Posted

Marta_Ares napisał(a):
czemu sprzedałaś??

slicznie jej w nim było :)

Wiem, też mi szalenie podobał, ale to był półzacisk i jakoś mi nie pasował, źle sie układał, denerwował mnie.

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Eryk milusiński się zrobił :multi: to go teraz mocno ode mnie wycałuj i wygłaszcz :evil_lol:
zarąbista poza :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
http://lh4.ggpht.com/_98UVd7b66qs/TFCB5V7qH8I/AAAAAAAACBI/GKcq3OjSN4U/s640/DSC05782.jpg

a właściwie to o co chodzi z tym gonieniem królika przez psa bo jestem coś do tyłu i nie do końca wiem co jest grane
[/FONT]
No, Eryk zrobił się lekko jełopkowaty. Stracił ten cały swój urok wściekłego zwierza, co sie na widłach karmi. Przyłazi do mnie i włazi mi na kolana. Całować go jeszcze nie próbowałam, nie chcę żeby mi twarzyczkę pokiereszował swoimi kieloszkami.

A co do gonienia królika... Deer zamieściła u siebie w galerii film, jak to Sherry "bawi się" z królikiem. Jednak to na zabawę nie wyglądało, po moim poście, w którym jasno mówię jej, że pies nieeleganko sie wobec królika zachowuje, zostałam wyzwana, a film w niewyjaśnionych okolicznościach zniknął. Normalnie nic na tym forum powiedzieć nie można, jak nie przyklaskuję na słitaśne fotecki tyłków psów Deer to jestem złaaa i sie nie znam. Deer jest nietykalna, uwagi jej zwrócić nie można.
Tyle :)
Zawiodłam sie na tej osobie

Posted

[quote name='Magda25']No, Eryk zrobił się lekko jełopkowaty. Stracił ten cały swój urok wściekłego zwierza, co sie na widłach karmi. Przyłazi do mnie i włazi mi na kolana. Całować go jeszcze nie próbowałam, nie chcę żeby mi twarzyczkę pokiereszował swoimi kieloszkami.

[FONT=Georgia]E to nie narzekaj :) mi tam się podoba że Teodor jest taki miziasty...choć teraz jak mnie kilka dni nie było to trzyma się na dystans :)[/FONT]

A co do gonienia królika... Deer zamieściła u siebie w galerii film, jak to Sherry "bawi się" z królikiem. Jednak to na zabawę nie wyglądało, po moim poście, w którym jasno mówię jej, że pies nieeleganko sie wobec królika zachowuje, zostałam wyzwana, a film w niewyjaśnionych okolicznościach zniknął. Normalnie nic na tym forum powiedzieć nie można, jak nie przyklaskuję na słitaśne fotecki tyłków psów Deer to jestem złaaa i sie nie znam. Deer jest nietykalna, uwagi jej zwrócić nie można.
Tyle :)
Zawiodłam sie na tej osobie

[FONT=Georgia]ale że tak serio Cię zwyzywano? :-o
są jeszcze te wszystkie posty czy też zostały usunięte? z ciekawości bym sobie poczytała wszystko
[/FONT]

Posted

Wypraszam to sobie nie zwymyslalam cie... znowu klamiesz... napisalam ci tylko ze nie bede sie takiej zaklamanej osobie jak ty tlumaczyc. wlascicielka krolika wiedziala ze mamy dwa psy i wiedziala ze psy uczestnicza w zyciu krolika i jak sie do niego zachowuja - wylizuja. ale sorry wg ciebie to sherry zjadla juz peppara, stampe, valtera, niunie i thea :roll::roll::roll::roll:

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]ale że tak serio Cię zwyzywano? :-o
są jeszcze te wszystkie posty czy też zostały usunięte? z ciekawości bym sobie poczytała wszystko
[/FONT]
Przeczytaj, są w galerii deer.
Zresztą widzisz, że słowa nie można powiedzieć. Niestety filmu nie zobaczysz, bo został usunięty.
[quote name='deer_1987']Wypraszam to sobie nie zwymyslalam cie... znowu klamiesz... napisalam ci tylko ze nie bede sie takiej zaklamanej osobie jak ty tlumaczyc. wlascicielka krolika wiedziala ze mamy dwa psy i wiedziala ze psy uczestnicza w zyciu krolika i jak sie do niego zachowuja - wylizuja. ale sorry wg ciebie to sherry zjadla juz peppara, stampe, valtera, niunie i thea :roll::roll::roll::roll:
Dziecko zastanów się co piszesz. Nie wkładaj do moich ust słów, których nie powiedziałam, bo tracisz na wiarygodności i ośmieszasz się (nie pierwszy raz). Rozmowę z Tobą uważam za zakończoną. Mam wrażenie, że masz podwójną osobowość, a od takich ludzi stronię.

Posted

Kinia napisał(a):
Hejo!
Fajna szynszyla, jestem ciekawa co eMoś zrobiłby z takim stworzeniem:lol:
A jak łapki Bory? ok?

Hej Kinia.
Szyl jest bardzo kontaktowy, ale wiadomo - delikatny, jeden ruch łapą i Bora może go niechcący zabić. Muszę bardzo uważać.

Łapki gorzej troszkę, biodro znowu dokucza, ale teraz walczymy z jelitami. Jest chyba światełko w tunelu.

Posted

Magda25 napisał(a):
Hej Kinia.
Szyl jest bardzo kontaktowy, ale wiadomo - delikatny, jeden ruch łapą i Bora może go niechcący zabić. Muszę bardzo uważać.

Łapki gorzej troszkę, biodro znowu dokucza, ale teraz walczymy z jelitami. Jest chyba światełko w tunelu.

Ale jest dla niego delikatna, czy zdarza się, że trzeba interweniować?

Trzymam kciuki żeby wszystko wróciło do normy;)

Posted

[quote name='deer_1987']Wypraszam to sobie nie zwymyslalam cie... znowu klamiesz... napisalam ci tylko ze nie bede sie takiej zaklamanej osobie jak ty tlumaczyc. wlascicielka krolika wiedziala ze mamy dwa psy i wiedziala ze psy uczestnicza w zyciu krolika i jak sie do niego zachowuja - wylizuja. ale sorry wg ciebie to sherry zjadla juz peppara, stampe, valtera, niunie i thea :roll::roll::roll::roll:

[FONT=Georgia]Deer sory ale właśnie przeczytałam posty Magdy u Ciebie na wątku i w żadnej swojej wypowiedzi nie użyła słowa ZAGRYŹĆ ani ZJEŚĆ. Sądzę że celowo używasz tych słów przy każdej możliwej okazji żeby rozdmuchać sprawę i aby uzyskać nieco sztucznej dramaturgii....jest to w moim odczuciu nieco żałosne.
Szczerze żałuję że nie widziałam tego filmiku aczkolwiek skoro go usunęłaś to coś w tym co Magda napisała musi być. Twoja znajoma na pewno doskonale zdawała sobie sprawę z tego że masz dwa psy ale jeśli było tak jak opisała to Magda to na pewno nie zgodziłaby się na to żeby pies zaganiał
[/FONT][FONT=Georgia](bawić w Twoim mniemaniu) [/FONT][FONT=Georgia]królika, który nie jest przyzwyczajony do życia wśród psów.
Gdybym powierzyła swojego królika komuś i ten ktoś pozwoliłby go zaganiać psu to bym się nie na żarty wkurzyła pomimo że królik wychowany jest z psem i z Salsy sobie guzik robi nawet jak wykonuje jakieś gwałtowne ruchy to wiem że w "starciu" z obcym psem by dostał zawału albo rozwalił łeb o ścianę.
[/FONT]

Posted

[quote name='Kinia']Ale jest dla niego delikatna, czy zdarza się, że trzeba interweniować?

Trzymam kciuki żeby wszystko wróciło do normy;)
Stara sie być delikatna, bo już zakapowała, że jak leży i sie nie rusza to on do niej przyjdzie i bedzie mogła go wąchać i mymlać.

Zdarza się, że nakręci sie zbytnio, bo szyl porusza sie błyskawicznie, odbija się od ścian jak piłka, wtedy muszę ryknąć "waruj"!!! . Jej łapa jest taka jak jego głowa, jak go nadepnie, może mu złamać kości.

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Deer sory ale właśnie przeczytałam posty Magdy u Ciebie na wątku i w żadnej swojej wypowiedzi nie użyła słowa ZAGRYŹĆ ani ZJEŚĆ. Sądzę że celowo używasz tych słów przy każdej możliwej okazji żeby rozdmuchać sprawę i aby uzyskać nieco sztucznej dramaturgii....jest to w moim odczuciu nieco żałosne.
Szczerze żałuję że nie widziałam tego filmiku aczkolwiek skoro go usunęłaś to coś w tym co Magda napisała musi być. Twoja znajoma na pewno doskonale zdawała sobie sprawę z tego że masz dwa psy ale jeśli było tak jak opisała to Magda to na pewno nie zgodziłaby się na to żeby pies zaganiał
[/FONT][FONT=Georgia](bawić w Twoim mniemaniu) [/FONT][FONT=Georgia]królika, który nie jest przyzwyczajony do życia wśród psów.
Gdybym powierzyła swojego królika komuś i ten ktoś pozwoliłby go zaganiać psu to bym się nie na żarty wkurzyła pomimo że królik wychowany jest z psem i z Salsy sobie guzik robi nawet jak wykonuje jakieś gwałtowne ruchy to wiem że w "starciu" z obcym psem by dostał zawału albo rozwalił łeb o ścianę.
[/FONT]
To miałam na myśli, jednak każdy rozumie słowo pisane tak jak chce rozumieć, albo nie rozumie wcale. Nie wiem czy to brak kontaktu z ojczystym językiem czy po prostu chęć rozdmuchania sprawy, zrobienia awantury i bycia w centrum uwagi.
Znam takich ludzi osobiście, ludzi którzy nie potrafią żyć w spokoju, zawsze coś musi sie dziać, muszą drążyć, szukać dziury w całym, robić afery - żeby coś sie działo wokół ich osoby, żeby inni im współczuli, żeby obrali jakieś stanowisko w sprawie, żeby padł reflektor na nich. Wtedy czują sie spełnieni, mogą oddychać pełną piersią, bo znów o nich ktoś mówi. W myśl zasady "mówić źle byle mówić".