Migori Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Tengusia napisał(a):ja ostatnimi czasy czesto o 3 to dopiero sie klade spac :diabloti: Haha może faktycznie nie opłaca mi sie kłaść:) Quote
Tengusia Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Magda25 napisał(a):Haha może faktycznie nie opłaca mi sie kłaść:) zastanow sie nad tym :diabloti: jak cos sluze swoim towarzystwem na gadulcu :grins: Quote
Migori Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 Nikt mnie nie kocha, nikt o mnie nie pamieta, a mam fotki ze Słowacji... Nie pokażę :puppydog::obrazic: Quote
jonQuilla Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [FONT=Georgia]no nie bądź taka i pokazuj :eviltong::eviltong:[/FONT] :calus: Quote
QQk Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Magda25 napisał(a):Nikt mnie nie kocha, nikt o mnie nie pamieta, a mam fotki ze Słowacji... Nie pokażę :puppydog::obrazic: na 100% wszyscy kochają Magdę :) Quote
Migori Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 QQk napisał(a):na 100% wszyscy kochają Magdę :) Hahahaha Padłam :lol::lol::lol: Mój laptop to złom, nie można na nim nawet zmniejszyć zdjęć, a na nowy na razie nie mam funduszy. Zmniejsze foty w pracy, tam mam perszinga. Quote
jonQuilla Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [FONT=Georgia]to idx już do tej pracy :evil_lol:[/FONT] Quote
Migori Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 No jestem w pracy już nooo..... Słowacja Tatranskie Matliare przywitała nas fenomenalną pogodą. Było ciepło, słonecznie, pięknie. Góry były bardzo widoczne, zdjęcia nie oddają piękna tych gór. Dech zapierało, jak patrzyło się w dal. Quote
Migori Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Ogólnie fatalnie spaceruje się z ludźmi, których nie kręci fotografowanie. Przystawałam co jakiś czas, żeby zrobić zdjęcia, kilka ujęć, z różnymi nastawami, a oni szli sobie dalej, marudząc : "ileż można robić zdjęć jednej górce"... Masakra... Musiałam ich potem gonić po tych kamieniach, między potokami i strumyczkami... Ogólnie nie polecam... Proszą też, żeby zrobić im zdjęcia... Ja wyłażę z siebie, robię kilka ujęć, a potem słysze marudzenie "no starczy już...." Oglądają potem te zdjęcia i marudzą, że tu mają brzydką minę... a jak chciałam zrobić więcej ujęć to było stękanie...Boshhh Quote
Migori Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Niestety, to tyle zdjęć podczas pięknej słonecznej pogody. Następnego dnia przyszły brzydkie, szare deszczowe chmury i nie opuszczały nas aż do dnia wyjazdu. Góry schowały sie za chmurami, padał deszcz z malutkimi przerwami. Po górach niestety za wiele sobie nie pochodziłam, bo raz, że niebezpiecznie podczas takiego deszczu chodzić po szlakach (obsuwała się ziemia) dwa po 30min spacerku w ulewie, byłam cała morka - moja, jak myślałam, genialna kurtka nawet tego nie wytrzymała. Wyciągi były pozamykane ze względu na pogodę... Zdjęcia ze szlaku do Łomnicy Tatrzańskiej Piękny widok, urokliwy mosteczek, a pod nim płyną strumień. Genialna sprawa Kaczęce, tych kwiatków były całe zbocza gór. Quote
Migori Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Niestety, ale to już ostatnie zdjęcia robione podczas słonecznej pogody. Szkoda, bo liczyłam że zrobię ich więcej. p.s. Takie pytanie techniczne... Czy najpierw należy zmniejszyć zdjęcie a potem w razie konieczności np. zmienić poziomy, czy najpierw obrobić, a potem zmniejszyć ? Quote
gusia1972 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Ogólnie fatalnie spaceruje się z ludźmi, których nie kręci fotografowanie. Przystawałam co jakiś czas, żeby zrobić zdjęcia, kilka ujęć, z różnymi nastawami, a oni szli sobie dalej, marudząc : "ileż można robić zdjęć jednej górce"... Masakra... Musiałam ich potem gonić po tych kamieniach, między potokami i strumyczkami... Ogólnie nie polecam... hehe skąd ja to znam :) mieliśmy podobnie w Irlandii rok temu :) ale my gruboskórni i mamy tysiące zdjęć z Irlandii :) Quote
QQk Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Fajna wycieczka. Fakt, że jak ktoś nie lubi fotografować to lepiej puścić go przodem. http://lh4.ggpht.com/_98UVd7b66qs/TAYr8lsbelI/AAAAAAAABuM/9DLhqLTS7mA/DSC05023%20%5B640x480%5D.JPG - bardzo ciekawe ujęcie z długim czasem, jak Ty to utrzymałaś bez statywu? No i współczuję, o tej porze do pracy przed długim weekendem ;) Quote
jonQuilla Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [FONT=Georgia]Widoki na zdjęciach zachwycają a co dopiero na żywo...zazdraszczam. Czemu nie zabrałaś mnie ze sobą? :mad: Stałabym grzecznie niedaleko Ciebie i też fociła. Mam ten sam problem co Ty :) jeśli wybieram się na spacer z kimś i mam aparat to ciągle jestem ponaglana :roll: Jedynie moja przyjaciółka jest cierpliwa i daje nawet się ustawiać, włazi dokładnie tam gdzie chcę żeby wlazła :evil_lol: Byłam raz w życiu na górskim szlaku i to właśnie w deszcz :roll: Nie dość że on mnie zmoczył to jeszcze poślizgnęłam się na mokrym kamieniu i zjechałam na dupie do strumyka :splat: ale mimo to miło wspominam wypad, może będzie mi dane powtórzyć kiedyś tą wyprawę w lepszą pogodę bo widoki rewelacyjne.[/FONT] Quote
Migori Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 [quote name='gusia1972']hehe skąd ja to znam :) mieliśmy podobnie w Irlandii rok temu :) ale my gruboskórni i mamy tysiące zdjęć z Irlandii :) Niestety, tylko ja tam miałam aparat.Nikogo jakoś nie kręciło fotografowanie, a szkoda, bo można razem pobawić się ujęciami itd. Ogólnie tylko słyszałam marudzenie, więc przestałam ludzi fotografować i zajęłam sie górami. Poza tym widać, jakie są fotki na których ja jestem (robili je znajomi)... cóż... [quote name='QQk']Fajna wycieczka. Fakt, że jak ktoś nie lubi fotografować to lepiej puścić go przodem. http://lh4.ggpht.com/_98UVd7b66qs/TAYr8lsbelI/AAAAAAAABuM/9DLhqLTS7mA/DSC05023%20%5B640x480%5D.JPG - bardzo ciekawe ujęcie z długim czasem, jak Ty to utrzymałaś bez statywu? No i współczuję, o tej porze do pracy przed długim weekendem ;) Yhym i zasuwali do przodu a ja ich goniłam. Co do zdjęcia, to nie wiem jak ja to zrobiłam... Mam w sumie 4 te same ujęcia, a na szczęście jedno nie jest poruszone. Żałowałam, że nie mam statywu, ale gdzie ja bym go miała jeszcze wcisnąć do mojej walizy. Podróż zajęła nam dokładnie 12h... Pociągiem, pks, taksówka, wszędzie z tymi ciężkimi walizami. Coś okropnego. A ja już dziś zaczynam długi weekend... jutro mam wolne, w piątek też... Oby pogoda dopisała! Quote
Migori Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Widoki na zdjęciach zachwycają a co dopiero na żywo...zazdraszczam. Czemu nie zabrałaś mnie ze sobą? :mad: Stałabym grzecznie niedaleko Ciebie i też fociła. Mam ten sam problem co Ty :) jeśli wybieram się na spacer z kimś i mam aparat to ciągle jestem ponaglana :roll: Jedynie moja przyjaciółka jest cierpliwa i daje nawet się ustawiać, włazi dokładnie tam gdzie chcę żeby wlazła :evil_lol: Byłam raz w życiu na górskim szlaku i to właśnie w deszcz :roll: Nie dość że on mnie zmoczył to jeszcze poślizgnęłam się na mokrym kamieniu i zjechałam na dupie do strumyka :splat: ale mimo to miło wspominam wypad, może będzie mi dane powtórzyć kiedyś tą wyprawę w lepszą pogodę bo widoki rewelacyjne.[/FONT] Tiaaa.... Skąd ja to znam... "no szybciej" "długo jeszcze" "ileż można fotografować kwiatek" itd.... Szkoda, że Ciebie ze mną nie było, poszalałybyśmy tam nieźle... Wracając z Łomnicy, złapał nas deszcz. Wszystko nagle zrobiło sie na maxa śliskie, gliniaste podłoże namokło, zrobiła sie breja... Jeden krok nie tam gdzie trzeba i stoisz w błocie po kostki. Kamienie śliskie... Bałam sie też o aparat, bo dotarłam do pokoju cała mokra, do majtek hehe ale aparat miał sie świetnie. Ze szlaku nad Zielony Staw, do którego nie doszlismy, bo złapała nas ulewa. Quote
Migori Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Szum tego potoku był fenomenalny, kojący... Swietne wrażenie A to ja, ostatniego dnia, wdrapałysmy sie troszkę wyżej z kumpelą Okolica Widok z balkonu :roll: Quote
Migori Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Tutaj musiała przejść jakaś lawina, wszystkie drzewa były połomane, albo krótko pościnane Nieśmiało ukazał sie szczyt Łomnica A tak było przez większość naszego pobytu Quote
Migori Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 A tu gór nie ma, schowały sie znowu za chmurami :roll: Strumyczek Quote
Migori Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Nadchodziła znowu burza, wiałyśmy do pokoju Nasz pożal sie Boże Hotel :roll: Quote
Recommended Posts