Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tengusia napisał(a):
ps czemu mi na smsa nie odpisalas :obrazic:

O rety. Pisałaś do mnie??? Wybacz, mam gówniany tel... Avile.... Odłącza mnie z sieci nie informując mnie o tym łaskawie... Ja myślę że wszystko jest oki, a ludzie dodzwonić sie nie mogą bo jestem "poza zasięgiem". Dziś już mam mamowy tel a avila idzie do serwisu, bo tak nie może być... Pisz maila, bo z mną ostatnio kontaktu komórkowego ni mo.

Posted

Magda25 napisał(a):
O rety. Pisałaś do mnie??? Wybacz, mam gówniany tel... Avile.... Odłącza mnie z sieci nie informując mnie o tym łaskawie... Ja myślę że wszystko jest oki, a ludzie dodzwonić sie nie mogą bo jestem "poza zasięgiem". Dziś już mam mamowy tel a avila idzie do serwisu, bo tak nie może być... Pisz maila, bo z mną ostatnio kontaktu komórkowego ni mo.

no dopsz bo juz zaczelam sie denerwowac :diabloti: ... cosik ci skrobne ale potem bo teraz jestem zmeczona i glodna ;)

Posted

Tengusia napisał(a):
no dopsz bo juz zaczelam sie denerwowac :diabloti: ... cosik ci skrobne ale potem bo teraz jestem zmeczona i glodna ;)

Oki oki :) Ja wróciłam z konferencji więc marzę o kolacyjce, kąpieli i podusi. Nóg nie czuję

Posted

Jestem szalenie cięta na yorkaski i ich pańcie, a jak jeszcze drą jape na mojego psa no to sobie wyobraź jakie emocje mną targają. Pańcia z yorkakiem potrafi wejść do apteki mojej mamy. Piesiulo gania na flexi, plącze wszystko i wszystkich, ujada po całej aptece! No mózg staje po prostu. A Paniusia tylko "Puszek, obyś sie nie spocił".

Posted

Magda25 napisał(a):
Jestem szalenie cięta na yorkaski i ich pańcie, a jak jeszcze drą jape na mojego psa no to sobie wyobraź jakie emocje mną targają. Pańcia z yorkakiem potrafi wejść do apteki mojej mamy. Piesiulo gania na flexi, plącze wszystko i wszystkich, ujada po całej aptece! No mózg staje po prostu. A Paniusia tylko "Puszek, obyś sie nie spocił".

a ja coraz bardziej lubie yorki ;p
jak tylko widza mnie z suka na smycza szybko hyc psiura na rece i problemu niema z mijaniem itp
czasami cos na nas naszczeka ale moja na takie male cos nie zwraca uwagi nawet
mamy w klatce pietro nizej sasiadow z yorkiem Lolek sie zwie i moja sucz sie z nim bawi! tzn zabawa polega na tym ze ona stoi lub lezy raz na 4 min klapie paszcza i walnie lapa a on po niej skacze gryzie i sie cieszy
roznica wagi to dobre 15kg jak nie wiecej

teraz coraz mniej yoraskow na rozowych smyczkach z dziewczynami w rozu
da sie spotkac tez normlanych ludzi :)

Posted

[quote name='gusia1972']ciekawe czy jak jej york zrobi kupę w tych pięknych kwiatkach to posprząta :angryy:
A gdzie!!! Zapomnij. Yoraski robią takie małe kupeczki, że są wręcz niewidoczne. Nie to co kupa mojego psa...
Tyle że kupa to kupa, nie ?

[quote name='gops']teraz coraz mniej yoraskow na rozowych smyczkach z dziewczynami w rozu
da sie spotkac tez normlanych ludzi :)

Ja ogólnie nie przepadam za małymi psami, dolatują do kostek, drą japę przerażliwie i pretensje potem że moja sucz sie z nimi odpowiednio obejdzie, bo duża, na pewno agresywna i to wszystko jej wina, że słitaśny yorasek zapisnął...
Dobija mnie jednak to, że yorki nie są traktowane jak psy, a to przecież teriery pełną gębą!
[quote name='QQk']Bry!
http://lh4.ggpht.com/_98UVd7b66qs/S7mKOd4JR_I/AAAAAAAABbA/QUkaglASGqY/s512/DSC04288.JPG - pięknie złapany :)

Cześć :) Miło Cie widzieć...

Wczoraj na vod.onet.pl oglądałam odcinki "Ja albo mój pies". Z niedowierzaniem patrzyłam na te nieznośne, zestresowane i lekko stuknięte psy. Jeden wniosek nasunął mi sie od razu... że to wszystko wina ludzi, że nie zapewniają psy tego, czego najbardziej potrzebuje : ruchu i wyznaczonych granic, które dają mu poczucie bezpieczeństwa. Problemem był jedynie brak wychowania i pozostawienie psa samego sobie... No bo przecież to nie do pomyślenia, żeby wielki malamut skakał po parapetach i stole... Granice gdzieś są, a żadne z tych psów, pokazanych na filmie nie wiedziała co to komenda "nie wolno". Szok.
Pierwszą komendą jaką nauczyłam moją sukę to "nie rusz", bez tego nie dało sie normalnie funkcjonować.

Więc jak jeszcze raz bedę narzekac na moja sukę, to proszę mi sprzedać niezłego łupnia.

Posted

Biedronka super :)
A u Bory znowu nowy nabytek widzę :D
Teraz w skórę inwestujesz ? ;) Ja jakoś nie przepadam za skórzanymi obrożami, każda, jaką miałam, po zamoczeniu farbowała...

Posted

Tak, mam fazę na skórę hehe
Kobieto, skóry sie nie moczy, no jak to tak ? Do kąpieli błotno/wodnych zakłada się jakiegoś szmaciaka.

Znowu coś kupiłam... ale ciiii

Posted

[quote name='Magda25']Tak, mam fazę na skórę hehe
Kobieto, skóry sie nie moczy, no jak to tak ? Do kąpieli błotno/wodnych zakłada się jakiegoś szmaciaka.

Znowu coś kupiłam... ale ciiii
Haha, łatwo powiedzieć, to nie przy moim psie ;)
W taką pogodę to on z każdego spaceru wraca mokry :evil_lol:
Pokaż :eviltong:

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Haha, łatwo powiedzieć, to nie przy moim psie ;)
W taką pogodę to on z każdego spaceru wraca mokry :evil_lol:
Pokaż :eviltong:
To fakt. Kiedy Bora ma skórzaną obrożę, nie chodzę z nią koło zbiorników wodnych hehe

Nie pokażę, wstydzem siem:oops::lol!:

Posted

Magda25 napisał(a):
To fakt. Kiedy Bora ma skórzaną obrożę, nie chodzę z nią koło zbiorników wodnych hehe

Nie pokażę, wstydzem siem:oops::lol!:

zdjecia swietne!
obroza fajna,
Bozre bardzo ladnie w niej!

pokaz;p

Posted

[quote name='Onomato-Peja']http://lh6.ggpht.com/_98UVd7b66qs/S82cbxjlYgI/AAAAAAAABe8/hxuoCkFJZEA/DSC04414.JPG - ślicznie jej w tej obroży ; ) A w sumie to pięknym we wszystkim pięknie :D
Dziękuję. Bardzo podobają mi sie takie tradycyjne obroże. Ojciec mówi, że psu pasek od spodni zakładam hahaha

[quote name='Tengusia']szczeka mi z leksza opadla jak zobaczylam to ....
http://lh6.ggpht.com/_98UVd7b66qs/S82cfz0NknI/AAAAAAAABfo/SSRaMwFhbIY/DSC04463.JPG
Eee no co Ty... Widziałam lepsze zdjęcia.

Bawiłam się też w fotografowanie kwiatków.Szkoda, że zdjęcia nie pachną tak jak te kwiaty. Boski zapach