Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

deer_1987 napisał(a):
Czesto ludzie co maja male psy kupuja flexi i nie ucza na zwyklej smyczy no i im wolnio wszystko wejsc do sklepu psu biegac jak chce a duze psy maja sie ladnie zachowywaac wg nich

Taaa co za problem wprowadzić yoraska do sklepu spożywczego, albo o zgrozo do apteki. Yorasek to nie pies przecież!
Nie raz mam ochotę odpiąć Borze smycz i powiedzieć żeby sie pobawiła. Ciekawe jak wtedy ludzie zareagują? Tak samo wyrozumiale jak w przypadku yorkasków ? :angryy: wątpię!
Nie rozumiem dlaczego yorkaski mogą po mnie skakać, brudzić mi spodnie, szczekać na mnie, obwiązywać mnie linką flexi ? A jak Bora tak sie zachowa to już wielka afera i krzyk.

Wiecie co mnie ostatnio dobiło? Słowa pani od yoraska
" A co Bora umie? umie podać łapę, siadać, leżeć ?"
Ja: "Oczywiście"
Pani: "A no tak, bo ona musi, jest duża. Mój to tylko umie prosić, ale on nie musi więcej umieć, bo jest taki malutki" :splat::niewiem::mdleje:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No dokladnie... jakos NIC sie nie wymaga od yorkow itp.. tez mnie to wkurza bo potem spuszczone leca gdzie chca do innych psow i ja musze bronic moje - nie takie duze wcale. sherry jest mala bo jamnik a umie siad zostan do mnie itp i potem pelna geba ze jak ja robie pozowane zdjecia i odchodze a pies siedzi przeciez tak sie nie da nauczyc, york nie musi.. widzial ktos yorka na NIE flexi? ja nigdy..

Posted

deer_1987 napisał(a):
york nie musi.. widzial ktos yorka na NIE flexi? ja nigdy..

Myślę, że te pieski nie są złe same z siebie. Tylko wreszcie trzeba je traktować jak psy a nie ludzi. Bo chyba w tym jest problem...:mad:

Posted

Magda25 napisał(a):
Myślę, że te pieski nie są złe same z siebie. Tylko wreszcie trzeba je traktować jak psy a nie ludzi. Bo chyba w tym jest problem...:mad:

Nie same w sobie nie sa, ale ludzie robia je na uposledzone.. nie mowie ze maja isc przy nodze ale 2m smycz starcza a nie ze flexi sie placze jak dwa sa i czlowiem sie wkurza.. mowilam ze ja bym 2 flexi nie miala

Posted

Stąd się wzięła moda na yorki i jakby "moda" na nieprzepadanie za nimi ;). Ja do samej rasy nic nie mam, ale również denerwujące jest zachowanie wielu właścicieli yorków, jak i psów w typie tej rasy.
Rozmawiałam któregoś dnia z moją koleżanką o psach, jakoś zeszło na temat spacerów, wspomniałam coś o spuszczaniu Tośki, oczywiście w bezpiecznych miejscach itd., a moja koleżanka, która ma yorka powiedziała, że jej na spacerach w ogóle nie spuszcza, tylko w ogródku :crazyeye:.
Jak byłam z sucz na wakacjach u dziadków to mijałyśmy parę z yorkiem, pies był na flexi, Tośka na zwykłej smyczy, ładnie szła, nie rwała się do tego psa, a jego pani od razu wzięła go na rączki, no przecież Tosia by go zagryzła albo jeszcze jakiegoś świerzba na niego przeniosła :roll:.
Yorki w CH to normalka...

Posted

zawsze mnie śmieszy jak idę z Kalą po ulicy i przechodzimy koło yorka - Kala 0 zainteresowania, a york zazwyczaj aż się pieni :lol: jestem dumna wtedy z mojego psa, że taki mądry i "olewa" nerwusa :razz:

mój sąsiad ma 2 yorki sukę i jej syna - oboje już wiekowi i ... agresywni ... potrafią się rzucić na idącego obok psa i go za ucho złapać, my mamy szczęście, jakimś cudem Kala jest jedynym dużym psem w naszej kamienicy którego tolerują :) a Kala uwielbia tego sąsiada, zawsze wylewnie się z nim wita zupełnie się yorkami nie przejmując :)

Posted

Ja mam automatyczna dla mojej małej, ale w miejscach publicznych, czy jak idziemy i inne psy idą obok to jej skrócam i niech się czuje jak na zwykłej 1,2 :evil_lol:

Posted

Magda25 napisał(a):

Druga sprawa... szczekanie na balkonie!
Co za sens jest wypuszczać pokręconego owczarka na balkon i pozwalać mu drzeć japę o 6 rano w sobotę ? :angryy:

[FONT=Georgia]to Ty mi powiedz jaki jest sens wypuszczać sukę malamuta o 5/6 rano na taras żeby sobie wyła? :mdleje:
sąsiadka tak robi...tzn już teraz Sara rzadko wyje, ale jeszcze z dwa lata temu codziennie rano dawała koncert (a suka ma z 8 lat) :roll:

a co do psów w lecznicy to też mi czasami ręce opadają
kiedyś Salsa nadepnęła (chciała się pobawić) jamnika baby, która też trzymała go na flexi i pies robił co chciał, pisną jak go Salsa przydeptała...jaką awanturę rozpętała, na całą poczekalnię że z takim groźnym psem powinnam na zewnątrz czekać....muszę podkreślić że Salsa miała wtedy kaganiec (zawsze ma) ale wygląda na to że muszę jej także łapy wiązać
[/FONT]

Posted

deer_1987 napisał(a):
przydadza sie linki ode mnie dot. krolisia?

Przeczytałam, ale nic z królikiem nie mam zamiaru już robić. On ma 7lat i sie nie zmieni, a przy problemowym psie praca z psycholkowatym królikiem jakoś mi sie nie uśmiecha :p Wystarczy mi atrakcji jakie dostarcza mi Bora, nie chce być pogryziona przez tego uchola.

Posted

[quote name='Tengusia']no to dla rownowagi pomacham lapka z domku :hand:

pamietaj ze ja pamietam o fotce ktora jestes mi winna :diabloti:[/QUOTE]
Ceść ciocia ceść :loveu::multi:

Fiem fiem szefowa, Rozkaz

[quote name='Tengusia']a gdzie ty sie podziewasz jak cie nie ma cio :mad:[/QUOTE]

w placy :placz::placz::placz:
Mam takie urwanie głowy że ło matko :placz:
Niech mnie ktoś przytuli :wallbash:

Posted

[quote name='Magda25']Ceść ciocia ceść :loveu::multi:

Fiem fiem szefowa, Rozkaz

w placy :placz::placz::placz:
Mam takie urwanie głowy że ło matko :placz:
Niech mnie ktoś przytuli :wallbash:[/QUOTE]

oc przytule ciem :calus::calus::calus::calus:

Posted

[quote name='Magda25']Hahahahaha
Dzięki... Ty wiesz jak człowieka rozśmieszyć.

Dziewczynki jesteście boskie normalnie :loveu:

:diabloti: [FONT=Georgia]a Ty nie mówiłaś coś o siedzeniu w papierach?

Ty też jesteś boska ;) :loveu:
[/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla']:diabloti: [FONT=Georgia]a Ty nie mówiłaś coś o siedzeniu w papierach?

Ty też jesteś boska ;) :loveu:
[/FONT]

A już mi sie nie kce :eviltong: Od rana w robocie posiedze, potem musze jechać zawieść te papieprzyska na drugi koniec Poznania

Wreszcie udało mi sie odbyć rozmowę z Magdą Urban :multi: Po 3 miesiącach umawiania itp. wreszcie porozmawiałyśmy na temat agresji mojej suczy. Bedę pracować z nią całkiem inaczej niż pracowałam dotychczas. Wreszcie wiem co robię źle i wiem jak zachowywać sie właściwie, jak reagować, co robić :multi:
Bombowo, aż chce sie z psem pracować, jak Ci wreszcie ktoś powie co żeś nawaliła :lol:

No to od jutra działamy. Trzymajcie kciuki, żeby moja sucz wreszcie przestała być taką agresywną bestią.

Kto idzie na Housa na TVP 2 ? Zaraz bedzie leciał kolejny odcinek :cool3:

Posted

[FONT=Georgia]taaa wszyscy mnie tu zostawcie i idźcie sobie na tego całego doktorka :obrazic:

powodzenia, mam nadzieję że nowe metody przyniosą zadowalający skutek :) :razz:
[/FONT]

Posted

No ba :eviltong: A żeby przyjemniej sie oglądało to sobie tosta z serkiem zrobiłam :loveu:
Oł jeee:loveu: Ide sobie spać :p Jutro czeka mnie przepychanie sie w korkach. Jak jak to kocham :loveu:

Branoc kobitki