Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 583
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DORA1020 napisał(a):
Kropka w dt.moze przebywac 2 tyg.tam bedzie pod opieka lekarza,az do wygojenia ranki.Tam nie moze byc sterylizacji,bo osoba,ktora w tej chwili opiekuje sie Kropka nie ma transportu.Dt.oplacony,o tym pozniej napisze funia.Tak sie zastanawiam czy moze ds.nie podjalby sie sterylki.Napisalam na pw.do meggi czy zrobilaby wizyte przedadopcyjna,ale nie odpisala,wiec nie wiem.Napisalam rowniez do negri w sprawie takiej samej wizyty w Warszawie,ale tez mi nie odpisala.

Moja Droga:) Jeżeli pisałas do mnie to ja nic nie dostałam a jestem parenaście razy dziennie na dogo. Także wyślij mi jeszcze raz ten adres - moze dam radę:)

Posted

Kropka nie może być w tej chwili sterylizowana.Jest przeziębiona,ma katar i trochę kaszle.Parę dni pobytu w cieple pod dobrą opieką i dojdzie do siebie.
Jej rana na szyji to typowa przetoka w tkance podskórnej po głębokiej ranie drążącej.Nie ropieje ,sączy się z niej surowicza wydzielina w niewielkiej ilości.Jej średnica to 5 mm,głębokość ok 1,5 cm.To nic strasznego ,wcześniej czy później zagoi się.Ale ze względu na przeziębienie i ranę sterylkę trzeba odłożyć.Dobrze byłoby uzgodnić sterylizcję już w nowym domu.
Kropka jest bardzo cierpliwa,nawet nie piśnie przy płukaniu przetoki,nie gryzie ,nie wyrywa się.

Posted

Kropka została zaakceptowana przez Miśka ,Muszkę i Sabę.Jest wielką pieszczochą,bardzo chce być blisko człowieka, cały czas chce być głaskana.Nie może nacieszyć się tym ,że ludzie zwracają na nią uwagę.
Kropka upodobała sobie Tereskę,drugą córkę p.Eli.Niestety wydaje się że nigdy nie przebywała w domu,kiedy widzi otwarte drzwi,próbuje wydostać się z zamkniętego pomieszczenie.Nie umie też sygnalizować swoich potrzeb,uwielbia sikać na dywany.

Kropka i Saba

Posted

Postaram się zrobić tę wizytę ale jeśli państwo mieszkają w bloku na 3 lub 4 piętrze a sunia nie sygnalizuje potrzeb, to może byc problem. Właściwie to nie wiem co powiedzieć o stanie suni a na pewno będą pytać.

Posted

czyli w sumie co dalej?
- dwa tygodnie sunia może być na DT - sterylka nie wchodzi w grę
- hotelik u Megi byłby od października, ale tam sunia może trafic juz po sterylce
- Kropeczka ma problemy z zachowaniem czystości więc kurcze mieszkanie w bloku na 3 czy 4 piętrze ?? byc może przyszłych właścicieli to nie zraża - daj Boże! / w sumie ja tez na 3 piętrze i moja Tolka tez ma takie problemy, no ale ja ...../
- ponawiam pytanie na jakie konto nalezy przesyłać pieniązki z bazarków, bo jeśli sunia trafi do hoteliku, to trzeba miec pieniązki w zanadżu,
- czy jakies deklaracje będą??
Trzeba to wszystko jakoś uporządkować i ogarnąć żeby wiedzieć na czym stoimy.

Posted

dziewczyny to ja uzgadniałam z Panią Elą termin 2tyg,bo myslałam ze to wystarczy ,ale jeśli sie przedłuży to się z nia dogadam jest fajną kobietą i bezproblemowa .Z tym sikaniem to kwestia czasu tak myślę bo sunia była z ulicy i jest zdezorientowana .Pani Ela wspaniale resocjalizuje psy i to kwestia czasu jak wszystko będzie OK .Aczkolwiek przyszły dom musi wiedzieć ,ze moze podsikiwać :roll:

Tylko trzeba działać ,zeby tam za długo nie była .No i co z ta sterylką ,moze dogadać się z przyszłym domkiem ?

Posted

tak tez myslałam żeby dogadać się z przyszłym domkiem. Monisia może Ty bys to poprowadziła, ja za cholere nie nadaje sie do finansów. W sumie na razie to tylko jest z bazarku kaska. Monisia dasz radę:loveu::loveu:

Posted

Basia1968 napisał(a):
tak tez myslałam żeby dogadać się z przyszłym domkiem. Monisia może Ty bys to poprowadziła, ja za cholere nie nadaje sie do finansów. W sumie na razie to tylko jest z bazarku kaska. Monisia dasz radę:loveu::loveu:

oj nie chce brac rozliczen drugiego psiaka bo sie pogubie..

Posted

Monisia będziemy Ci pomagać - obiecuję:loveu::loveu: w sumie ograniczy sie to do tego, że pieniązki na razie będa wpływac do Ciebie, a póxniej jak Kropeczka pójdzie do hoteliku to juz na hotelik - ale myslę, że Kropunia pójdzioe do domeczku:loveu::loveu:

Posted

Basia1968 napisał(a):
Monisia będziemy Ci pomagać - obiecuję:loveu::loveu: w sumie ograniczy sie to do tego, że pieniązki na razie będa wpływac do Ciebie, a póxniej jak Kropeczka pójdzie do hoteliku to juz na hotelik - ale myslę, że Kropunia pójdzioe do domeczku:loveu::loveu:

niech Ci bedzie...:mad:

prosze uzupelnic w pierwszym poscie:
monika florkiewicz
mbank
12 1140 2004 0000 3202 5721 0875

Posted

nie wiem czy dobrze pamiętam ale wydaje mi się,że ktos zaoferował sfinansowanie sterylki .Jeżeli tak, to główne koszty mamy załatwione. Opłata za obecny dt jest niewielka więc myslę,żeby może nie zbierać na razie kaski, sama nie wiem - może po prostu byc w gotowości do wpłaty w razie potrzeby.

Posted

ala123 napisał(a):
nie wiem czy dobrze pamiętam ale wydaje mi się,że ktos zaoferował sfinansowanie sterylki .Jeżeli tak, to główne koszty mamy załatwione. Opłata za obecny dt jest niewielka więc myslę,żeby może nie zbierać na razie kaski, sama nie wiem - może po prostu byc w gotowości do wpłaty w razie potrzeby.

ale mamy z bazarku juz troche kaski

Posted

[quote name='auraa']Czy jeśli dom zgodzi się na sterylkę to sam ma pokryć koszty? Co ja mm powiedzieć? Czy sunia w obecnym stanie jest adopcyjna?[/quote]
Prosze zapytaj czy podejma sie sterylki,czy sa w stanie sami oplacic czy chcieliby,zeby pokryc koszty.Sunia jest adopcyjna,jest troszke przeziebiona,ale jak teraz jest w domu,to pewnie szybko jej przejdzie.Czy jestes w stanie dzisiaj zrobic ta wizyte?

Posted

Bez paniki- ja mialam oplacic sterylke i podtrzymujé. Mozecie to wpisac w pierwszy post, tak jak i deklaracje za hotelik. Wtedy nie bédzie wátpliwosci.

Takze nie zrazajcie domu kosztami sterylki. Niech sie tylko zgodzá na opieké po operacji i w ogóle spelniá kryteria dobrego domu.