Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kropeczka jedzie na razie do hoteliku do Murki gdyż musi mieć zrobiona sterylke, zgłosiły sie dwa chętne domki, ale do sprawdzenia. Sunia - jesli któryś z domeczków będzie super to pojedzie - jesli żaden to ma miejsce w hoteliku u megi1.

• Replies 583
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kropka chyba znalazla ds,na steryl.jedzie do Murki,a potem jak wszystko dobrze pojdzie ds.Dzwonila tez pani z Krakowa i pytala czy Kropka nie jest przypadkiem jej sunia,ktora jej zaginela.

Posted

Super dziewczyny działacie :eviltong::multi: Kropeczka :loveu:będzie wysterylizowana, a następnie trafi do DS :multi:

DORA, a wiesz może w jaki sposób te osoby, które do Ciebie trafiły dowiedziały się o Kropeczce?- robię taki mini ranking portali ogłoszeniowych :cool3:

Posted

DORA1020 napisał(a):
Kropka chyba znalazla ds,na steryl.jedzie do Murki,a potem jak wszystko dobrze pojdzie ds.Dzwonila tez pani z Krakowa i pytala czy Kropka nie jest przypadkiem jej sunia,ktora jej zaginela.

Rozumiem,że trzymasz rękę na pulsie i bedziesz nas informować na bieżąco w sprawie tego ds ?

Posted

tak sobie pomyślałam,że skoro deklaracje na hotelik zostały zebrane a sunka prawdopodobnie ma ds to może by tak - za zgodą oczywiście - deklarujących przeznaczyć te finanse na jakąś inną bidę ? Co szanowni daklarujący na to? Jest np. pod opieką również Dory1020 psia rodzina u człowieka, który nie powinien mieć zwierząt i z tego co pamiętam z wątku chyba nawet kiedyś powiedział aby sobie psa zabrać...
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wies-k-zamoscia-moim-zyciem-jest-ciagly-glod-pragnienie-145593/?highlight=

lub też oczywiście zamojskie schronisko
Tekla
http://www.dogomania.pl/forum/f28/malenka-spokojna-2-letnia-tekla-w-zamojskim-piekle-zbieramy-na-hotelik-141715/?highlight=

albo Gucio
http://www.dogomania.pl/forum/f28/zamojskie-psiaki-szukaja-domow-milosci-136450/index31.html

Posted

Witam,

przepraszam za Offa ale muszę...

UWAGA!!!!!!!!!

Boje się, że Dr K uśpi tą sunię..piekna, młoda...należy jej się domek...Nie udało jej sie wywieźc do Celestynowa...wiec dr K bedzie chcial sie jej pozbyc, bo inne psy czekają, a DR K jest nastawiony na pieniądze związane z nowymi psiakami...

UWAGA!!!!!! Jest DT ale brak deklaracji. Nie ma ani jednej :placz::placz::placz::placz:
A DT czeka tylko do niedzieli....

Sunia mix astka w czwartek do Celestynowa POMOCY PILNIE DT

POMOCY!!!

My jesteśmy z Wami, więc prosze Wy bądźcie również z nami...
Nie mozna pozwolic, aby sunia została uśpiona!!!

Posted

[quote name='DORA1020']Marinka,pytalam pania,w jaki sposob dowiedziala sie o Kropeczce,otoz z Metra.Czy ktos moze zrobic wizyte przedadopcyjna w Warszawie?Mam juz adres.

Napisz do Negri_2008 (jest wśród moich znajomych, i jest teraz obecna) ona jest z Warszawy.

A co do portalu - tak myślałam, że cafeanimal.pl zadziałał :cool3::multi:

Posted

jest problem - kurcze - wprawdzie Kropeczka już u Murki, ale pojawił sie problem - potrzeba pieniązków na pobyt suni w kllinice w lublinie: sterylkę i leczenie ranki. To jest sparaw troszke pogmatwana. Prosze o telefon do mnie PILNE - 500 649 910 - !!

Posted

Basia1968 napisał(a):
jest problem - kurcze - wprawdzie Kropeczka już u Murki, ale pojawił sie problem - potrzeba pieniązków na pobyt suni w kllinice w lublinie: sterylkę i leczenie ranki. To jest sparaw troszke pogmatwana. Prosze o telefon do mnie PILNE - 500 649 910 - !!

no to ja mam oplacic. w czym problem? jestem na chwilké teraz i wychodzé, ale powiedz ile to zaplacimy. zresztá w lublinie dziala mariee- jak jakies problemy, ona ma dobre kontakty w tej klinice. nie wierzé ze trzeba placic z góry. napisz do niej to pomoze jesli sá jakies klopoty z kliniká.

Posted

pojawił się problem tego typu, że sunia ma otwartą ranę, a Murka miała ostatnio miała prblemy zdrowotne z córeczką, więc trzeba zrozumieć, że to problem - bo Kropeczka miała być w domku. W tym wypadku nie może luźno chodzic po domu, bo to niestety stanowi potencjalne zagrożenie i jest propzycja, żeby zawieźć sunię do kliniki w lublinie na czas sterylki i wyleczenie tej rany. W sumie innego wyjścia i tak nie ma.

Posted

Kropka pojedzie jeszcze dzisiaj do tego samego tymczasu, gdzie przebywa Saba.

Żeby nie było niejasności, wyjaśniam sprawę.

My nie możemy się podjąć opieki nad sunią z kilku względów: Kropka miała do nas przyjechać gotowa do sterylizacji, w poniedziałek miała mieć zabieg i parę dni po wygojeniu się pojechać dalej. Za ok. tydzień wraca do nas Bona z kliniki i wówczas nie będzie już miejsca, więc akcja z Kropką miała być szybka. Kropka miała przez ten czas przebywać w domu, bo tu teraz mamy miejsce.

Wczoraj gdy Kropka przyjechała okazało się, że ma sączącą się otwartą ranę pod uchem, miała ją płukaną trzy tygodnie temu. Dwa tygodnie temu oglądał ją wet, stwierdził że wszystko ok. Od tamtej pory wet jej nie oglądał i nic z raną nie było robione...

W tym momencie odpada przebywanie suni w domu, jest to długotrwałe zakażenie i może tam być wszystko (mieliśmy już walkę z gronkowcem u naszej Hani i innych psów - kłania się sprawa kolaka Normana - i nie będziemy świadomie narażać zdrowia dziecka i innych psów hotelowych). Poza tym sunię trzeba wyleczyć przed sterylizacją, a to nie będzie kwestia paru dni.

Posted

Kropka w dt.moze przebywac 2 tyg.tam bedzie pod opieka lekarza,az do wygojenia ranki.Tam nie moze byc sterylizacji,bo osoba,ktora w tej chwili opiekuje sie Kropka nie ma transportu.Dt.oplacony,o tym pozniej napisze funia.Tak sie zastanawiam czy moze ds.nie podjalby sie sterylki.Napisalam na pw.do meggi czy zrobilaby wizyte przedadopcyjna,ale nie odpisala,wiec nie wiem.Napisalam rowniez do negri w sprawie takiej samej wizyty w Warszawie,ale tez mi nie odpisala.

Posted

Murko, absolutnie rozumiem Twoje obawy o sroké (Hanié :lol:). Nie takim kosztem to powinno sié odbywac. Nie znam szczególów, ale wspaniale ze udalo sié zalatwic ten zastépczy dt.

Co do wizyty- jest tu wielu dogomaniaków z Warszawy. Jesli Dorko zmienisz tytul ze szukamy dogomaniaków z wawy do wizyty przedadopcyjnej- jestem pewna ze znajdzie sié nie jedna chétna.
A propos- jaka to dzielnica? Mogé sama zapytac kilka osób, ale muszé wiedziec o jaká dzielnicé chodzi.