obraczus87 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 DORA1020 napisał(a):Kropka ma dom:multi:,dzwonila pani z Chorzowa,jej piesek odszedl 5 lat temu,dlugo nie mogla sie pozbierac,a teraz zdecydowala sie na Kropke.Nie wiem tylko co z transportem do Chorzowa.Dzwonila jeszcze pani z W-wy,mieszka w centrum,no ale juz wczesniej obiecalam pani z Chorzowa. SUPER!!!! :loveu: Ja miałam przewieźć Kropkę do Serocka- jestem z Warszawy. Ale niestety do Chorzowa nie dam rady :roll: Quote
Basia1968 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 a kto sprawdzi domek??? sory - ale już niejedno widziałam - najpierw trzeba sprawdzić.... Oby ten domek się sprawdził i Kropeczka pojechała do domeczku. Jesli Kropcia pojedzie do domku to ja mam juz kolejne psie nieszczęście do hoteliku u Megi1 też takie maleńkie. Quote
obraczus87 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Basia1968 napisał(a):a kto sprawdzi domek??? sory - ale już niejedno widziałam - najpierw trzeba sprawdzić.... Dokładnie :-( Może by wejść na forum, gdzie ogłaszają się ludzioe z Chorzowa?? Może oni pomogą... chociaz najlepiej by było samemu ;./ Quote
RIVER Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 DORA masz dziewczyny ze Śląska na tym drugim swoim wątku, trzeba szukać na mapie dogo ludzi z Chorzowa do sprawdzenia domu Quote
Marinka Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='Basia1968']a kto sprawdzi domek??? sory - ale już niejedno widziałam - najpierw trzeba sprawdzić.... Oby ten domek się sprawdził i Kropeczka pojechała do domeczku. Jesli Kropcia pojedzie do domku to ja mam juz kolejne psie nieszczęście do hoteliku u Megi1 też takie maleńkie. Ja również jestem zdecydowanie za sprawdzeniem domku...nawet obu...najwyżej jeden odrzucisz, a może jakaś inna bidka skorzysta na tym jeszcze- jesli oba okazą się dobre :eviltong: ... nie zawsze kto pierwszy ten lepszy Tu masz link do Mapy Pomocy Dogomaniaków: Mapa Pomocy Dogomaniakow Quote
obraczus87 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Dokładnie tak... Dziewczyny zwróćcie uwage na te dwa wątki : może Wam przyjdzie cos do głowy, może macie kogoś kto akurat miałby DS dla tych psiaków: http://www.dogomania.pl/forum/f1161/pokochaj-mnie-malutka-gabi-czeka-na-dom-145966/ http://www.dogomania.pl/forum/f28/musze-umierac-miesiacami-w-cierpieniu-twoje-pieniadze-moga-zmienic-137116/ Quote
Marinka Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 I jeszcze jedno pytanie - a co ze sterylką...? Quote
DORA1020 Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 No wlasnie,tez pomyslalam,moze pojechalaby do Murki na sterylizacje,a za dwa tygodnie do tej pani,przeciez by poczekala,a w tym czasie ktos sprawdziby domek.Co o tym myslicie?Pani czeka na odpowiedz.A do W-wy moze pojechalaby inna biedna sunia,jezeli ta pani wyrazilaby zgode. Quote
DORA1020 Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 No i przeciez transport,to jednak daleko. Quote
Marinka Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 No to ja proponuję taki plan: 1. sterylizacja Kropeczki - w między czasie sprawdzenie domków- obu 2. wybór domku i zorganizowanie transportu...(można by zapytać o transport Murkę, wiem, że jej TZ często podróżuje http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=1®ion=3 woj. śląskie: http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=1®ion=12 zawsze można zorganizować transport łączony...myślę, że cioteczki, które deklarowały wpłaty na hotelik zechca przekazać te pieniążki na transport do DS Quote
emilia2280 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='Marinka']No to ja proponuję taki plan: 1. sterylizacja Kropeczki - w między czasie sprawdzenie domków- obu 2. wybór domku i zorganizowanie transportu...(można by zapytać o transport Murkę, wiem, że jej TZ często podróżuje Mapa Pomocy Dogomaniakow woj. śląskie: Mapa Pomocy Dogomaniakow zawsze można zorganizować transport łączony...myślę, że cioteczki, które deklarowały wpłaty na hotelik zechca przekazać te pieniążki na transport do DS myslé ze taki plan ma sens. nie ma zadnego pospiechu. najwazniejsze ze sytuacja jest opanowana, nie mamy noza na gardle i domy mogá zostac dobrze sprawdzone. nie wiem jak daleko do chorzowa ma Halbina czy Maggie1971? One z Zabrza. Moze pojedzie któras za zwrotem kosztów? Quote
maggie1971 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Jeśli chodzi o wizytę przedadopcyjną to mogę ją zrobić w Chorzowie, ale dopiero w przyszłym tygodniu, bo teraz jestem chora. Ale z tego co widzę to się nie spieszy za bardzo. Quote
Basia1968 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 megi jest teraz dostępna na forum więc napisz PW Quote
lucySxy Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Ja ,oczywiście zgadzam sie przekaćswoje pieniazki na transport. Sytuacja rozwinęla sie fantastycznie!!! Quote
DORA1020 Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Tylko,ze ja tej pani z W-wy obiecalam dac odpowiedz najpozniej do soboty,ona powiedziala,ze jak nie Kropka to poszuka innej suni,moze by zaproponowac jej Gabi malutka suczke obraczus,ta pani chce wiedziec jak najszybciej czy Kropka do niej trafi,a sprawdzanie domku w Chorzowie w nastepnym tygogniu,wiec to troche potrwa,wiec ja nie wiem czy ta pani z W-wy bedzie czekac,a szkoda zmarnowac miejsca,byc moze dobrego. Quote
obraczus87 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 DORA1020 napisał(a):Tylko,ze ja tej pani z W-wy obiecalam dac odpowiedz najpozniej do soboty,ona powiedziala,ze jak nie Kropka to poszuka innej suni,moze by zaproponowac jej Gabi malutka suczke obraczus,ta pani chce wiedziec jak najszybciej czy Kropka do niej trafi,a sprawdzanie domku w Chorzowie w nastepnym tygogniu,wiec to troche potrwa,wiec ja nie wiem czy ta pani z W-wy bedzie czekac,a szkoda zmarnowac miejsca,byc moze dobrego. To jak juz chcecie. Nie chcę wiesz wpychac sie z Gabi przed Kropką, bo obie wpadły do mojego serducha. Tylko nie chce też stracic szansy na DS dla Gabi, ktora jest w Wolominie koło Wawy. Więc pomyślcie prosze co robimy. Bo dwoch srok za ogon nie złapiemy, a boje się ze może sie okazja DS w Wawie tak szybko nie trafic... Quote
emilia2280 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Dorka, pospiech nigdy nie jest dobry. Zwlaszcza w adopcjach. Jesli pani kocha to poczeka, jesli nie- to moze i lepiej :cool1: Na pospiechu niestety zerujá i oszusci. Trzeba byc podejrzliwym, zbyt wielu "dziadów" lapy wyciága po psy w zlych zamiarach... Quote
DORA1020 Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Pewnie masz racje:pno to powiem tym paniom,ze czeka ich wizyta przedadopcyjna,poprosze o adresy i niech panie czekaja,tak? Quote
obraczus87 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Też racja niestety... wiec ja czekam na Wasza decyzję. Uważam, ze mozna byc z Pania z Wawy szczerym i powiedziec co i jak wyglada. Mozna powiedziec Jej ze jak wypali Chorzów, to wtedy do Niej by trafila Gabi, gdyby oczywiscie chciala :) Quote
emilia2280 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Tak Dorko. Dobre domy czekajá. Wiedzá ze to nie hop-siup. Ta zasada sié akurat sprawdza. Quote
obraczus87 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Przepraszam, ja jeszcze czasami mysle jak narwaniec :oops: Quote
lucySxy Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Zgadzam sie z Wami.Dobry domek zawsze cierpliwie czeka, zgadza sie na wizyty przed-i poadopcyjne,a jak ktos zaczyna od pospiechu ,albo od stawiania warunkow-to lepiej od razu go skreslic. przewaznie piesek potem wraca:shake: Quote
RIVER Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Po sterylce taka malizna będzie miała dużo większe szanse na dom, na dobry dom. Nie martw się DORA na transport uzbieramy, a może domek przyjedzie po Kropkę :eviltong: ZBIERAMY NA HOTELOWANIE U MURKI? Quote
Basia1968 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Kropeczka ma mieć przekazane fundusze z pobytu Muszki u Murki, ale niech może w tej kwestii wypowiedzą się Tola, Torusia lub Funia. Na pewno jesli cos się nazbiera, to będzie na inna bidulkę np. na Karo czy sunię ze szczeniakami. Z bazarków cos tam parę groszy będzie. DAMY RADE!! Quote
Onaa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Trochę się pogubiłam, czy psinka znalazła właśnie ds czy narazie jedzie do hoteliku/dt ? I czy jakieś ogłoszenia są potzrebne ? Quote
Recommended Posts