ppomarancza Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Witam na watku poswieconym jamnikowi o imieniu Amon znanym wczesniej jako Drops Amon zostal adoptowany 10.08.2009 roku ze schroniska AZYL w dzierżoniowie. W chwili obecnej Amonek przebywa jeszcze w tym schronisku ale 24.8.br bedzie juz z nami w domu.Bedzie czekac na niego pelna miska, wlasny kat i kochajaca rodzina!!!!! W domu jest jeszcze Kot Okser i rybka bojownik o imieniu Bartek:) Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 640x683, rozmiar 70KB. To zdjecie spowodowalo ze Amon bedzie moim psem:) a tak wygladam AMONEK na spacerku jeszcze w schronisku __________________ Quote
Dariette. Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Oby więcej takich ludzi jak Ty Pomarańczko. ;) Amonek będzie miał cudowny domek i już nie mogę się doczekać aż wreszcie będzie miał się do kogo wtulać każdego dnia. :multi: Quote
fiorsteinbock Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Kasiu, zapisuje watek. Mam tylko zastrzeżenie do "własny kat" :crazyeye::lol: W poniedziałek się widzimy - godziny popoludniowe, tyle mogę na wstepie powiedzieć. Quote
fiorsteinbock Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Na tym pierwszym zdjeciu, ze schroniska Amon wydaję się mówic poprzez przymrożone oczy: ...Katarzyno, złowiłem Cię...jesteś moja, Malutka! Quote
taxelina Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Witamy serdecznie i do nas zapraszamy :D Quote
ppomarancza Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Wlasny kat w sensie swoje mijsce do odpoczynku-swoje poslanie!!!! Quote
ppomarancza Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Pomalu zaczynam gromadzic rzeczy dla Amona.Rozglaam sie za smyczka i obrazą lub szelkami,no wlasnie co wyrac obrozke czy szelki???? koszyk wiklinowy czy taki z materialu???? smycz rozciagana automatyczn/ a moze rozciagana taka z kuleczkamia moze z jednej dlugosci??? Quote
Cavy Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Witamy, to cudownie, że Amonek będzie miał, a właściwie już ma kochający dom :multi: Quote
Anemon Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 [quote name='ppomarancza']Pomalu zaczynam gromadzic rzeczy dla Amona.Rozglaam sie za smyczka i obrazą lub szelkami,no wlasnie co wyrac obrozke czy szelki???? koszyk wiklinowy czy taki z materialu???? smycz rozciagana automatyczn/ a moze rozciagana taka z kuleczkamia moze z jednej dlugosci??? Witam, gratuluje i zazdroszcze! Jamnik-szczotka to moje marzenie, ale musze jeszcze poczekac... :placz: Zajrzyj tu: http://www.dogomania.pl/forum/f99/najnowsze-wspanialosci-od-taks-obroze-szelki-smycze-maskotki-do-31-08-a-139414/ - Taks szyje wspaniale rzeczy dla pieskow, a przy okazji mozna wspomoc te, ktore jeszcze czekaja. Glaskanko dla Amonka! :multi: Quote
fiorsteinbock Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Moj Filip z zalecenia lekarza chadzal w szelkach...Nuka normalnie, w obrozy. Ale szelki chyba sa bezpieczniejsze, nie uciskaja krtani, kiedy pies sie rwie do przodu. Quote
fiorsteinbock Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 [quote name='Anemon']Witam, gratuluje i zazdroszcze! Jamnik-szczotka to moje marzenie, ale musze jeszcze poczekac... :placz: Zajrzyj tu: http://www.dogomania.pl/forum/f99/najnowsze-wspanialosci-od-taks-obroze-szelki-smycze-maskotki-do-31-08-a-139414/ - Taks szyje wspaniale rzeczy dla pieskow, a przy okazji mozna wspomoc te, ktore jeszcze czekaja. Glaskanko dla Amonka! :multi: Wchodze na watek, warto zakupic na szczytne cele!! Quote
ppomarancza Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 No wlasnie nie wiem czy narazie ie lupie obrozy bo Amon jest tak chudy ze moze paski moga go uwierac.Podobaja mi sie te obroze polzaciskowe jakis komplecik musze wybrac. A co z poslaniem? co wybrac? Quote
Anemon Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 A jak ci sie chudzielec wysmyknie z obrozy? Szelki jakies bezpieczniejsze mi sie wydaja. Moze mozesz kupic jedno i drugie? Quote
Olga7 Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Dziś -po przerwie tech. na dogo-nie można usunąć posta. Quote
fiorsteinbock Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Amonek/Dropsik wciaz w schronisku. Pani, ktora podpisala umowe adopcyjną i w ekstazie zalozyla watek pieska piszac same "ohy" i "ahy" po paru dniach powiadomila sms-em, ze nie ma pewnosci co do zdrowia Dropsa (mial kilka strupkow na skorze) - i dobrze sie stalo, bo ta osoba okazuje sie nieodpowiedzialna i ostatnia rzecza, ktorej pragniemy dla naszego Dropsa to takiego opiekuna! Przy podpisywaniu umowy Pani dostala ksiazeczke zdrowia Dropsika, minelo 2 tyg, w czasie ktorym Pani nie odeslala tak istotnego dokumentu! Zapewniajac mnie przez sms, ze ksiazeczka wyslana... Piesek ma szanse na adopcje, ale dzieki ppomaranczy czeka na duplikat ksiazeczki zamkniety za kratami... Dziekujemy w imieniu Dropsa jak rowniez pracownikow i wolontariatu! Pani wrazliwosc i szlachetnosc powalila mnie na kolana... Quote
Olga7 Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Niefrasobliwa kobieta zabrala ksiażeczkę psa i teraz nie raczy jej zwrócić -to już nie tylko nieladnie z jej strony.... Quote
taxelina Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 jak to sie stalo ze sie wydaje ksiazeczke do umowy a nie do psa? troche bez sensu jak widac Quote
fiorsteinbock Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Dowiem sie wiecej od pracownikow co do procedur. Jednak wina lezy po mojej stronie, obdarzajac Pania zbyt duzym zaufaniem... Quote
Anemon Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 A mnie sie doradzac zachcialo... Juz tez doczytytalam w roznych miejscach, kto to. :mad: Glownie dzieki czujnosci rewolucyjnej Isadory! :evil_lol: Quote
kamilawa Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Ppomaranczo dziekujemy ci. jestes wspanialym czlowiekiem :angryy::angryy::angryy: tyle dobrych slow polecialo w twoja strone, nie tylko ode mnie. szkoda, ze czasu nie mozna cofnac. :shake: mam nadzieje, ze dokumenty dotra i Dropsik bedzie mial domek... Quote
Recommended Posts