Martyna22 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Mam psa w wieku 12 lat. Ostatnio widac po nim, ze starosc go dopada:( Chcialabym zrobic mu badania zeby zobaczyc czy wszystko z nim ok. Czy powinnam robic badanie w jakims konkretnym kierunku czyli np. watroba, nerki, serce, czy moge poprosic weta o to zeby przebadal mi go pod kazdym mozliwym katem? Czy mozliwe jest tez przebadanie psa na obecnosc nowotworu w organizmie?? Pies mi markotnieje, robi sie powolny, taki troche rozleniwiony i nie wiem czy wynika to wlasnie z tego, ze po prostu zaczyna bardziej odczuwac swoj wiek czy moze cos go meczy w srodku. Drugie pytanie to gdzie we Wroclawiu znajde najlepszego weta czy moze od razu uderzac na AR?? Bede wdzieczna za wszelkie sugestie :) Quote
Martens Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Myślę, że podstawa to badanie krwi - morfologia, biochemia oraz profil nerkowy i wątrobowy. To da podstawę do ewentualnych dodatkowych badań, jeśli coś byłoby nie tak. No i oczywiście standardowe oględziny u weterynarza ;) Dobrze przedtem sobie wypisać na kartce wszystkie objawy/zmiany zachowania psa, zeby o niczym nie zapomnie - wet będzie wiedział na co zwrócić uwagę. Quote
Recommended Posts