Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niedawno dostałam pieska - owczarka niemieckiego i zastanawiam się nad kupnem jakiegoś preparatu do czyszczenia zębów... A to dlatego, że próbowałam tradycyjnej metody ze szczotką i pastą, która niestety w przypadku mojego psa się nie sprawdziła - sunia strasznie się wierciła i uciekała mi non-stop, także musiałam za nią biegać po całym podwórku :/ Słyszałam, że jest mnóstwo specjalnych preparatów do higieny uzębienia zwierząt, ale jeszcze żadnego nie wypróbowałam. Znajomy weterynarz polecił mi spray firmy Platinum Polska (Oral Clean+Care). Jego nałożenie jest bardzo łatwe, a w sumie na tym mi głównie zależy, no i oczywiście musi być całkowicie bezpieczny dla mojej suczki. Może wy znacie jeszcze jakieś tego typu produkty?

Posted

Adamant napisał(a):
JA dolewam do wody pitnej preparat firmy VIRBAC i kamień nie osadza siea ten co jest to po 2 miesiącach zaczyna sam schodzić:loveu:

Czy mogłabym wiedzieć jak ten preparat się nazywa, gdzie mozna go kupić ?

Pozdrawiam Jola i Wigor.

Posted

Płyn może dobry, tylko dolewanie do wody, to chyba coś nie tak.Przecierać watą zęby z płynem to lepszy sposób.
Ludzie mają płukanki do zębow i nie połykają płynu.

Posted

Grey napisał(a):
Płyn może dobry, tylko dolewanie do wody, to chyba coś nie tak.Przecierać watą zęby z płynem to lepszy sposób.
Ludzie mają płukanki do zębow i nie połykają płynu.
Vet AQuadent firmy Virbac.jest smacznym i odświeżającym płynem używanym w zapobieganiu tworzenia się płytki nazębnej,kamienia i nieprzyjemnego zapachu u psów i kotów.Preparat dodaje się do codziennej porcji wody do picia:)

• 1 month later...
Posted

My używamy raz w tyg Pasty Miętowej Trixie, trochę kłopotu bo mój boksiu niechętnie myje ząbki... i do tego codziennie pedegree denta stix dla psów średnich i dużych ras. Żadnego kłopotu z przykrym oddechem :)
Pozdrawiamy, Ania i Tolek

Posted

pluton napisał(a):
Ja używam sprayu Trixie, a poza tym przysmak z chlorofilem Beaphar Dog-a-Dent Bits Hund. Dobre i na brzydki zapach i na kamień.

Wlasnie to kupilismy mam nadzieje, ze dziala...a szczegolnie na osad...a tak to do tej pry to stosujemy Denta Stick, jakies patyki do gryzienia Trixie i myjemy zeby 1 w tygodniu szczotka i pasta Petosan ;)...