Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GameBoy napisał(a):
to jest tez CC - nie jest wysterylizowana wg slow przytaczanych przez GoskaGoska

Och, to ja bym tam nie wydala niewykastrowanego psa.. :roll:
Nie ma mozliwosci jak najwczesniej go wykastrowac? A pani wie o kastracji?

edit; czytalam, tak na allegro pisze ze kastrowany.

Posted

Doda_ napisał(a):
Och, to ja bym tam nie wydala niewykastrowanego psa.. :roll:
Nie ma mozliwosci jak najwczesniej go wykastrowac? A pani wie o kastracji?

edit; czytalam, tak na allegro pisze ze kastrowany.

jak xmatrix sie pojawi dowiemy sie czegos wiecej bo zrozumialam, ze to ona rozmaiwiala z Pania zainteresowana adocja

tez widzialam, ze tak jest napisne - szkoda ze nie pokrywa sie ze stanem faktycznym

Posted

Pani ma suczkę cc i przed drugą cieczką chce ją sterylizować
psa możemy umówić na kastrację, ale wcześniej niż po weekendzie nam tego nie zrobią
Pani wie że to mix, że jest to duży pies, więc nie ma po co rozmnażać bo i tak za duże te psy wyjdą jak na cc...
Pani ma tez jamnika i nie mówiła mi że jej sunia cc z jamnikiem (pies) coś zmajstrowali, tzn że pilnowała
przez tel wydaje się być autentyczna, szczera, słyszy, co sie do niej mówi
może przyjechać tylko w weekendy
więc jak nie w ten to w nast - ale nie mamy pewności że pies będzie jeszcze w schronie..

Posted

jezeli zostalby wykastrowany w poniedzialek czy wtorek to raczej ze szwami go nie wydadza

wydaje mi sie jednak, ze jest roznica miedzy drugim prawie CC a jamnikiem

robcie jak uwazacie, mam nadzieje, ze ktos dopilnuje kastracji

czy Pani chce go do domu czy na podworko?

Posted

ze szwami wydają psy jak jest taka potrzeba, tzn jeżeli są dla nich domki
tak, wiem że jest różnica między cc a jamnikiem.. z tym że ten pies to nie cc, ani nie dog, to mix..
jeżeli Pani pojedzie i go weźmie to tyle będziemy go widzieć
ale też ludzie "z ulicy" mogą go wziąć w tygodniu i tyle będziemy go widzieć
sytuacja nie jest łatwa
zadzwonię jutro do schronu i zapytam kiedy mogłaby być kastracja, mam nadzieję że nie robili jeszcze tego zabiegu na powiekę, albo zamiast tego zabiegu zrobią kastrację, spróbuję coś załatwić

Posted

Nie wiem jak to u nas z psami , ale ostatnio wzięłam ze schronu naszą niewidomą spanielkę w jakieś dwie, trzy godziny po sterylce. To może i by wydali...

w tym samym momencie napisałyśmy .

Posted

xmartix napisał(a):
ze szwami wydają psy jak jest taka potrzeba, tzn jeżeli są dla nich domki
tak, wiem że jest różnica między cc a jamnikiem.. z tym że ten pies to nie cc, ani nie dog, to mix..
jeżeli Pani pojedzie i go weźmie to tyle będziemy go widzieć
ale też ludzie "z ulicy" mogą go wziąć w tygodniu i tyle będziemy go widzieć
sytuacja nie jest łatwa
zadzwonię jutro do schronu i zapytam kiedy mogłaby być kastracja, mam nadzieję że nie robili jeszcze tego zabiegu na powiekę, albo zamiast tego zabiegu zrobią kastrację, spróbuję coś załatwić

bardzo Ci dziekuje
ja naprawde nie deprecjonuje tej Pani, tez chcialabym znalezc złoty środek
przeciez wiem jak ciezko o dobry dom dla tak duzego psa w szybkim czasie

Posted

dzwoniłam tyle razy do schronu dziś i nie mogłam się dodzwonić:mad:
więc podejdę tam jutro, mam "wolniejszy" dzień w pracy i umówię na szybką kastrację (jak da radę) i jeżeli tamten zabieg jeszcze nie został wykonany (ten na powiekę)
Pani miała jechać w weekend ale mogę powiedzieć że będzie miał zabieg i musi jeszcze zostać w schronie, więc namówię ją na przyszły weekend zeby po niego przyjechała
tylko to kolejny tydz w schronie, i mam nadzieję że nikt go nie weźmie, powiem że mamy dla niego super domek ale nie wiem czy to uwzględnią...

Posted

[quote name='xmartix']dzwoniłam tyle razy do schronu dziś i nie mogłam się dodzwonić:mad:
więc podejdę tam jutro, mam "wolniejszy" dzień w pracy i umówię na szybką kastrację (jak da radę) i jeżeli tamten zabieg jeszcze nie został wykonany (ten na powiekę)
Pani miała jechać w weekend ale mogę powiedzieć że będzie miał zabieg i musi jeszcze zostać w schronie, więc namówię ją na przyszły weekend zeby po niego przyjechała
tylko to kolejny tydz w schronie, i mam nadzieję że nikt go nie weźmie, powiem że mamy dla niego super domek ale nie wiem czy to uwzględnią...

A nie mogliby ewentualnie odmawiac ludziom chcacym go adoptowac? Ze ma juz domek zarezerwowany ;)

Zaraz napisze do Katrinki. Moze w sobote udaloby sie przeprowadzic adopcje. Macie dane zainteresowanej adopcja, zgadza sie na wizyte przedadopcyjna?

Posted

xmartix napisał(a):
zgadza sie, danych nie mam, ale mam pozwolenie na danie numeru tel osobie wizytujacej

co do schronu - nie, nie mogą właśnie.. chociaż bywały wyjątki - jutro pogadam

Ok, dzieki. W takim razie zaczekamy na decyzje odnosnie kastracji i w weekend Katrinko moglaby wykonac wizyte.

Posted

[quote name='xmartix']
Martusiu kochana! :) Jeżeli jest odpowiedni domek dla tego psa i pies będzie właśnie ciachany ze względu na to, że ma iśc do tego domku to nie ma takiej możliwości, żeby go wydali komuś innemu, skoro się umówią z konkretną osobą!

Wtedy po operacji pies czeka w izolatce jakieś 2/3 dni lub w kojcu tydzień na właściciela- tego właśnie umówionego ;)

p.s. Jeżeli cokolwiek byłoby problemem, a domek tej Pani na prawdę jest czadowski to proszę o kontakt i ja sobie porozmawiam z panią ze schronu- ktokolwiek by nie był na dyżurze ;)

Posted

czy jest ktos kto sprawdzi domek przed niedziela?
mineralna_ moze isc na wizyte przedadopcyjna tyle ze w niedziele.
Spytalam sie czy nie moglaby wczesniej. Nie wiem czy jest juuz ktos kto sprawdzi domek?

Posted

dostalam sms to przekazuje:
- Dog będzie ciachnięty dzisiaj lub w pon i będzie czekał na tą Panią z Raciborza i odrazu na oko będzie też miał zabieg

ja mam nadzieję, ze dziś go ciachną:roll: -i wizyta będzię w sob i Pani będzie mogła jechać w niedziele-ale to chyba tak mi się marzy:roll:

Posted

GoskaGoska napisał(a):
ja pisalam, ze mam nadzieję, ze wizyta w sob będzie - to ta przed adopcją u Pani w domu;)

aaaaaaaa! :p No to ja już przewrażliwiona jestem chyba...:eviltong: