Doda_ Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 czy moze ktos wie czy sunia tej pani jest wysterylizowana? I jaki to pies? Quote
GameBoy Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Doda_ napisał(a):czy moze ktos wie czy sunia tej pani jest wysterylizowana? I jaki to pies? to jest tez CC - nie jest wysterylizowana wg slow przytaczanych przez GoskaGoska Quote
Doda_ Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 GameBoy napisał(a):to jest tez CC - nie jest wysterylizowana wg slow przytaczanych przez GoskaGoska Och, to ja bym tam nie wydala niewykastrowanego psa.. :roll: Nie ma mozliwosci jak najwczesniej go wykastrowac? A pani wie o kastracji? edit; czytalam, tak na allegro pisze ze kastrowany. Quote
GameBoy Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Doda_ napisał(a):Och, to ja bym tam nie wydala niewykastrowanego psa.. :roll: Nie ma mozliwosci jak najwczesniej go wykastrowac? A pani wie o kastracji? edit; czytalam, tak na allegro pisze ze kastrowany. jak xmatrix sie pojawi dowiemy sie czegos wiecej bo zrozumialam, ze to ona rozmaiwiala z Pania zainteresowana adocja tez widzialam, ze tak jest napisne - szkoda ze nie pokrywa sie ze stanem faktycznym Quote
xmartix Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Pani ma suczkę cc i przed drugą cieczką chce ją sterylizować psa możemy umówić na kastrację, ale wcześniej niż po weekendzie nam tego nie zrobią Pani wie że to mix, że jest to duży pies, więc nie ma po co rozmnażać bo i tak za duże te psy wyjdą jak na cc... Pani ma tez jamnika i nie mówiła mi że jej sunia cc z jamnikiem (pies) coś zmajstrowali, tzn że pilnowała przez tel wydaje się być autentyczna, szczera, słyszy, co sie do niej mówi może przyjechać tylko w weekendy więc jak nie w ten to w nast - ale nie mamy pewności że pies będzie jeszcze w schronie.. Quote
GameBoy Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 jezeli zostalby wykastrowany w poniedzialek czy wtorek to raczej ze szwami go nie wydadza wydaje mi sie jednak, ze jest roznica miedzy drugim prawie CC a jamnikiem robcie jak uwazacie, mam nadzieje, ze ktos dopilnuje kastracji czy Pani chce go do domu czy na podworko? Quote
xmartix Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 ze szwami wydają psy jak jest taka potrzeba, tzn jeżeli są dla nich domki tak, wiem że jest różnica między cc a jamnikiem.. z tym że ten pies to nie cc, ani nie dog, to mix.. jeżeli Pani pojedzie i go weźmie to tyle będziemy go widzieć ale też ludzie "z ulicy" mogą go wziąć w tygodniu i tyle będziemy go widzieć sytuacja nie jest łatwa zadzwonię jutro do schronu i zapytam kiedy mogłaby być kastracja, mam nadzieję że nie robili jeszcze tego zabiegu na powiekę, albo zamiast tego zabiegu zrobią kastrację, spróbuję coś załatwić Quote
yuki Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Nie wiem jak to u nas z psami , ale ostatnio wzięłam ze schronu naszą niewidomą spanielkę w jakieś dwie, trzy godziny po sterylce. To może i by wydali... w tym samym momencie napisałyśmy . Quote
GameBoy Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 xmartix napisał(a):ze szwami wydają psy jak jest taka potrzeba, tzn jeżeli są dla nich domki tak, wiem że jest różnica między cc a jamnikiem.. z tym że ten pies to nie cc, ani nie dog, to mix.. jeżeli Pani pojedzie i go weźmie to tyle będziemy go widzieć ale też ludzie "z ulicy" mogą go wziąć w tygodniu i tyle będziemy go widzieć sytuacja nie jest łatwa zadzwonię jutro do schronu i zapytam kiedy mogłaby być kastracja, mam nadzieję że nie robili jeszcze tego zabiegu na powiekę, albo zamiast tego zabiegu zrobią kastrację, spróbuję coś załatwić bardzo Ci dziekuje ja naprawde nie deprecjonuje tej Pani, tez chcialabym znalezc złoty środek przeciez wiem jak ciezko o dobry dom dla tak duzego psa w szybkim czasie Quote
fiorsteinbock Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Dziewczyny, odpisala mi Katrinko w sprawie wizyty przed adopcyjnej. Moze wykonac w weekend. Kiedy Pani ma przyjechac do schroniska po psa?? Quote
xmartix Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 dzwoniłam tyle razy do schronu dziś i nie mogłam się dodzwonić:mad: więc podejdę tam jutro, mam "wolniejszy" dzień w pracy i umówię na szybką kastrację (jak da radę) i jeżeli tamten zabieg jeszcze nie został wykonany (ten na powiekę) Pani miała jechać w weekend ale mogę powiedzieć że będzie miał zabieg i musi jeszcze zostać w schronie, więc namówię ją na przyszły weekend zeby po niego przyjechała tylko to kolejny tydz w schronie, i mam nadzieję że nikt go nie weźmie, powiem że mamy dla niego super domek ale nie wiem czy to uwzględnią... Quote
fiorsteinbock Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='xmartix']dzwoniłam tyle razy do schronu dziś i nie mogłam się dodzwonić:mad: więc podejdę tam jutro, mam "wolniejszy" dzień w pracy i umówię na szybką kastrację (jak da radę) i jeżeli tamten zabieg jeszcze nie został wykonany (ten na powiekę) Pani miała jechać w weekend ale mogę powiedzieć że będzie miał zabieg i musi jeszcze zostać w schronie, więc namówię ją na przyszły weekend zeby po niego przyjechała tylko to kolejny tydz w schronie, i mam nadzieję że nikt go nie weźmie, powiem że mamy dla niego super domek ale nie wiem czy to uwzględnią... A nie mogliby ewentualnie odmawiac ludziom chcacym go adoptowac? Ze ma juz domek zarezerwowany ;) Zaraz napisze do Katrinki. Moze w sobote udaloby sie przeprowadzic adopcje. Macie dane zainteresowanej adopcja, zgadza sie na wizyte przedadopcyjna? Quote
xmartix Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 zgadza sie, danych nie mam, ale mam pozwolenie na danie numeru tel osobie wizytujacej co do schronu - nie, nie mogą właśnie.. chociaż bywały wyjątki - jutro pogadam Quote
fiorsteinbock Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 xmartix napisał(a):zgadza sie, danych nie mam, ale mam pozwolenie na danie numeru tel osobie wizytujacej co do schronu - nie, nie mogą właśnie.. chociaż bywały wyjątki - jutro pogadam Ok, dzieki. W takim razie zaczekamy na decyzje odnosnie kastracji i w weekend Katrinko moglaby wykonac wizyte. Quote
GoskaGoska Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 najlepiej jak by byla mozliwosci to w sob;), zeby psiak przez to wszytsko jeszcze nie trafil w jakies "inne" rece Quote
Koperek Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='xmartix'] tylko to kolejny tydz w schronie, i mam nadzieję że nikt go nie weźmie, powiem że mamy dla niego super domek ale nie wiem czy to uwzględnią... Martusiu kochana! :) Jeżeli jest odpowiedni domek dla tego psa i pies będzie właśnie ciachany ze względu na to, że ma iśc do tego domku to nie ma takiej możliwości, żeby go wydali komuś innemu, skoro się umówią z konkretną osobą! Wtedy po operacji pies czeka w izolatce jakieś 2/3 dni lub w kojcu tydzień na właściciela- tego właśnie umówionego ;) p.s. Jeżeli cokolwiek byłoby problemem, a domek tej Pani na prawdę jest czadowski to proszę o kontakt i ja sobie porozmawiam z panią ze schronu- ktokolwiek by nie był na dyżurze ;) Quote
Doda_ Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 czy jest ktos kto sprawdzi domek przed niedziela? mineralna_ moze isc na wizyte przedadopcyjna tyle ze w niedziele. Spytalam sie czy nie moglaby wczesniej. Nie wiem czy jest juuz ktos kto sprawdzi domek? Quote
fiorsteinbock Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Katrinko z Kedzierzyna deklaruje weekend, ale nie wiem czy sobota czy niedziela. Czekam na wiadomosc od Niej. Quote
xmartix Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 o Koperuś, super, ja spróbuję jutro i napiszę co i jak Quote
GoskaGoska Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 dostalam sms to przekazuje: - Dog będzie ciachnięty dzisiaj lub w pon i będzie czekał na tą Panią z Raciborza i odrazu na oko będzie też miał zabieg ja mam nadzieję, ze dziś go ciachną:roll: -i wizyta będzię w sob i Pani będzie mogła jechać w niedziele-ale to chyba tak mi się marzy:roll: Quote
Koperek Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 No jak jutro będzie wizyta Pani w schronie to ja już nic nie pomogę!!!:shake: Jutro po prostu nie mogę! Quote
GoskaGoska Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 ja pisalam, ze mam nadzieję, ze wizyta w sob będzie - to ta przed adopcją u Pani w domu;) Quote
Koperek Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 GoskaGoska napisał(a):ja pisalam, ze mam nadzieję, ze wizyta w sob będzie - to ta przed adopcją u Pani w domu;) aaaaaaaa! :p No to ja już przewrażliwiona jestem chyba...:eviltong: Quote
GameBoy Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 wydaje mi sie, ze nie powinno byc problemem zeby Pani zaczekala az pies bedzie po zabiegu... odpadna jej i koszta i opieka nad psem ze szwami :cool3: Quote
Recommended Posts