Koperek Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Gosiu, Ty napisałaś o dysplazji- co wiesz na ten temat?? Miałaś kiedyś psa z takim schorzeniem, czy co? Ja napisałam o problemach z poruszaniem, ale chodziło mi o brak podstawowych elementów/składników w pożywieniu u tak wielkiego i szybko rosnącego psa, a po drugie myślałam o MZK, które bardzo możliwe, że już ma, skoro tak sztywno się porusza. Quote
GoskaGoska Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Napisalam tylko, ze to moze byc :shake:, a nie ze jest więc proszę nie przekręcać i dlatego potrzebna mu diagnoza, zeby było wiadomo co mu jest, bo teraz nie wiemy. Quote
mamanabank Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Przepraszam Was za wczoraj, wiem, że robicie, co możecie, ale jak się patrzy na tego psa to serce ściska, że nie można mu pomóc od razu, żeby Wrocław był bliżej... Nie będe się już mądrzyć. Czy ktoś będzie zbierał fundusze na niego? Jest ktoś, kto mógłby się tym zająć na miejscu? Quote
Koperek Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 GoskaGoska napisał(a):Napisalam tylko, ze to moze byc :shake:, a nie ze jest więc proszę nie przekręcać i dlatego potrzebna mu diagnoza, zeby było wiadomo co mu jest, bo teraz nie wiemy. Ależ kochanie- czytaj uważńie, nikt tak nie napisał, więc i przekręcać się nie da:diabloti: Ja po prostu nie widzę u niego objawów dysplazji, ale utrudnione ruchy i "brzydkie" stawy- takie załamane- coś a'la lekka niedźwiedzia łapa, a u molosa to raczej niefajne! Quote
PaulinaT Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Strasznie biedny... a jak w tym tymczasem co furciaczek miała mieć?? Quote
xmartix Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 ja będę w pn w schronie to pójdę z nim na badanie krwi i zapytam weta co on na ten temat sądzi kto robił ogłoszenia? nie wiem czy tam jest to napisane, ale dzwonią osoby do mnie i chcą już jechać po psa.. bo chyba w ogłoszeniach jest że pies jest w schronie we wro a wolimy przecież żeby po 1 pies był zdiagnozowany a po 2 żeby trafił jak najlepiej, ludzie dzwonią i mówią od razu że nasz dog to cc, a tak naprawdę to mix.. żeby nie było przykrych rozczarowań z obu stron... prosze więc o zmianę może.. że nie wrocławski schron a schron po prostu.. Quote
fiorsteinbock Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 xmartix napisał(a):ja będę w pn w schronie to pójdę z nim na badanie krwi i zapytam weta co on na ten temat sądzi kto robił ogłoszenia? nie wiem czy tam jest to napisane, ale dzwonią osoby do mnie i chcą już jechać po psa.. bo chyba w ogłoszeniach jest że pies jest w schronie we wro a wolimy przecież żeby po 1 pies był zdiagnozowany a po 2 żeby trafił jak najlepiej, ludzie dzwonią i mówią od razu że nasz dog to cc, a tak naprawdę to mix.. żeby nie było przykrych rozczarowań z obu stron... prosze więc o zmianę może.. że nie wrocławski schron a schron po prostu.. Przejrzalam wszystkie swoje ogloszenia, sa redagowane wg. ustalen wczesniejszych czyli: 1. MIX cane corso 2. wykastrowany 3. przebywa w jednym z dolnoslaskich schronisk i numer telefonu, ktory podany byl na watku (gamtree wrocław - jedyne ogloszenie gdzie miejsce jest wroclaw, ale tego nie moge zmienic, gumtree katowice - widnieją katowice) Nie jest wspomniane nic o stanie łapek, moze pousuwac ogloszenia poki nie wyjasni sie kondycja psa? Quote
xmartix Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 stanie łapek to mówię ja im, lepiej żeby wiedzieli że są jakieś przypuszczenia, przecież muszą być ludzie przygotowani na to, że to młody pies i może zachorować, mówię im, że musimy go zdiagnozować ale mi chodziło o to, by usunąć że wrocławski schron i napisać że schron tylko :) bo boję się że jak ktoś go weźmie (bo czyta że cc a to jest teraz modna rasa) i jednak nasz piesek będzie chory to nagle im ta miłość (jak to zwykle bywa) umknie i pies nie będzie bezpieczny, trafi do innego schronu albo na ulicę no zakładam czarny scenariusz - oczywiście nie musi tak być, ale chyba o to chodzi, żebyśmy rozsądnie te psy do domków dawali Quote
fiorsteinbock Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 xmartix napisał(a):stanie łapek to mówię ja im, lepiej żeby wiedzieli że są jakieś przypuszczenia, przecież muszą być ludzie przygotowani na to, że to młody pies i może zachorować, mówię im, że musimy go zdiagnozować ale mi chodziło o to, by usunąć że wrocławski schron i napisać że schron tylko :) bo boję się że jak ktoś go weźmie (bo czyta że cc a to jest teraz modna rasa) i jednak nasz piesek będzie chory to nagle im ta miłość (jak to zwykle bywa) umknie i pies nie będzie bezpieczny, trafi do innego schronu albo na ulicę no zakładam czarny scenariusz - oczywiście nie musi tak być, ale chyba o to chodzi, żebyśmy rozsądnie te psy do domków dawali Nie jest napisane "wroclawskim schronisku" tylko "jednym z dolnoslaskich schronisk" - tak tez opisywalismy pieski z Dzierzoniowa, ktore byly w "modnym" typie. Moze jeszcze inne sa ogloszenia??? Ja mowie tylko o swoich, wrzuconych na pierwszej stronie watku. Nie ma nawet nr schroniska, nie wiem dlaczego od razu pada Wroclaw... Quote
xmartix Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 aha no dlatego pytałam to może ludzie sobie dopowiadają i już, hmm.. no dobra, to nie trzeba zmieniać, ogłoszenia są takie jakie mają być w takim razie ;) spanikowałam Quote
fiorsteinbock Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 xmartix napisał(a):aha no dlatego pytałam to może ludzie sobie dopowiadają i już, hmm.. no dobra, to nie trzeba zmieniać, ogłoszenia są takie jakie mają być w takim razie ;) spanikowałam W przypadku Doga/CC czujnosc musi byc wzmocniona ;) Domek musi byc odpowiedni! Zdarzyl sie chociaz jeden telefon powazny i dobrze rokujacy domek? Quote
sacred PIRANHA Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 nie mogę się z Gośką skontaktować...mi padł telefon i straciłam wszystkie numery a ona na gg teraz nie wchodzi bo ma gości:roll: a co do tych ogłoszeń to może są jakies inne ogłoszenia piesia? ja nie chce być złym prorokiem ale mieliśmy już takie sytuacje że nam ktos psa spod nosa gwizdnął i nic nie wiadomo bylo....pozostało jedynie mieć nadzieję że dobrze trafił:-( Quote
GameBoy Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 o zadnym tymczasie nic mi nie wiadomo zreszta poki nie ma informacji rzetelnych o zachowaniu psa nie ma nawet co szukac gdyby bylo zbierane na hotel dorzuce sie 100 zl Quote
furciaczek Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Ok wrocilam. DT niestety zajety, zreszta on zapsiony i zakocony wiec bez sprawdzenia psa i tak nic by nie mozna bylo zdzialac. Poza tym nie mam zadnego innego tymczasu, nic mi do glowy nie przychodzi:shake:Ciezko bedzie wyadoptowac psa w takim stanie, nie wiedzac co mu dolega, jakie moga byc koszty leczenia itd. W ogole bedzie trudno o dom dla chorego psa. Ludzie szukaja przewaznie szczeniat, psow do 6 miesiecy, boja sie doroslych psow...albo wrecz przeciwnie bagatelizuja charakter psa i porywaja sie z motyka na slonce. Trudno znalezc dom zdrowemu, mlodemu psiakowi wiec przed nami dosc trudne zadanie. Ludzi dzwoni cala masa, niestety wiekszosc z nich nie nadaje sie na wlasciciela takiego psa ehhh Ja w ogloszeniach nawet nie wspominalam ze pies w schronisku, mam nadzieje ze zaden idiota sie po niego nie zglosi. A dzisiaj mi kolejny corsiak do adopcji przybyl, 1,5 roczny trzymany w garazu wiekszosc zycia:placz: Quote
mamanabank Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 A z weterynarzem schroniskowym ktoś rozmawiał? Co on mówi? Quote
GoskaGoska Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Kikou rozmawiala z wetem ze schrosnika - to ponoc to jego taka "uroda" -wada genetyczna i niewiele można z tym zrobić. Quote
xmartix Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 no ja tylko dodam o powiece - ze wlasnie na dniach będzie miał zabieg drugi na powiekę (zabieg kosmetyczny) czyli można stwierdzić że nasz dog/cc jest zdrowy teraz domek albo dt Quote
fiorsteinbock Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Czyli sumujac, nie ma problemow ze stawami itd? Chodzenie w takim razie nie sprawia bólu? To bylyby cudowne wiesci :cool3: Quote
xmartix Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 nie ma, jak chodzi to ani nie kuleje ani go nie boli Quote
fiorsteinbock Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Dobre wiesci zatem! Podnosze chlopaka! Quote
xmartix Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 zgłosiła się rodzina z Raciborza, dom, ogród, sunia cc, jamnik, kot, poszukuję kogoś do wizyty, może któraś z Was zna kogoś stamtąd... Quote
fiorsteinbock Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Ja nie znam - moze by w tytule napisac, ze poszukiwana do wiz. okolice Raciborza. Generalnie jakie odnosisz wrazenie co do ludzi? Quote
Koperek Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 xmartix napisał(a):nie ma, jak chodzi to ani nie kuleje ani go nie boli Ja zauważyłam bynajmniej co innego, ale cóż... Skoro pies powiedział, że go nie boli to co mi pozostało:diabloti: A tak poważniej to nie są to stawy 100% zdrowego psa- "prostość" tych łap także pozostawia wiele do życzenia! Quote
mamanabank Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 teraz najważniejsze aby sprawdzić ten dom! Quote
Recommended Posts