Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ta Pani z Poznania dzwoniła, leśniczówka, ojciec mieszkający tam, piesek 5 letni, mieli rottka ale był psem jednego właściciela, nie powiedziała mi że uśpili go bo był chory na raka, tylko że uśpili, skojarzyło mi się z tym co mówiła wcześniej o tym że do innych był agresywny, i że to był powód uśpienia, ale pewnie to już sobie sama dopowiedziałam
z Panią się rozmawiało fajnie, ale oni tam koło leśniczówki nie mają ani ogrodzenia, ani kojca, ani budy i nie mają jak przyjechać po psa, trzeba by im zawieźć, ja mogłabym za tydzień ale to za mało czau żeby zrobić kojec dobry
tam przyjeżdża dużo ludzi na nocleg i wtedy piesek byłby w kojcu, a jak ich nie ma to w domu, no ale ich dużo przyjeżdża.. więc pewnie większość czasu byłby w kojcu
mi się to nie podoba

Państwo zza Krakowa już jadą do Wrocławia po psa, więc to będzie jego rodzina, powiedziałam im o wizycie poadopcyjnej bo to bardzo ważne moim zdaniem w tym wypadku będzie

będę z nimi przy adopcji

Posted

pojechał o 17-tej
jak dojadą do domu to dadzą mi znać, a ja Wam dopiero jutro bo mam ograniczony dostęp do neta, albo nie, napiszę Gosi smsa to Wam przekaże jak będzie szybciej ode mnie na necie :)
przyjechali całą rodziną, bardzo się cieszyli, nie przerazili się wielkością, wręcz przeciwnie ucieszyli się, widać było że wiedzą co i jak, są świadomi jego siły.
pies też był zadowolony, on w boksie był spokojny, ale w biurze zaczął się bawić, mimo że jest bardzo silny to spokojnie szedł na smyczy, i też do auta wszedł spokojnie, od razu się położył, jakby wiedział że tak trzeba :) podejście też pokazali do niego dobre, rozmawiałam z nimi i są świadomi wielu rzeczy, więc myślę że będzie ok, mam zdjęcie jak leży w aucie ale nie jestem na swoim kompie więc wstawię w pn dopiero :p

Posted

do rodziny zza Krakowa, do kojca, ogrodu, domu, wchodzi gdzie chce

dostałam wiadomość że całą drogę spał, wszystko w porządku, jest spokojny, jeszcze mają się odezwać dzisiaj

a napiszę Wam jeszcze co z tą panią z Poznania, zapytała się mnie czy "jej maluszek" czeka nadal na nią (a nie umawiałyśmy się że ona go dostanie...) napisałam jej że pies pojechał już do domu gdzie kojec już był przygotowany i ogrodzenie itp
a ona mi odpisała niegrzecznie, że nie będzie już "od nas" chciała żadnego psa, że gdyby nie zapytała to bym jej nic nie napisała (a umawiałyśmy się na maila) itd. no żenujące. odpisałam że patrzę na dobro psa a nie na dobro wszystkich co do mnie dzwonią.. i daje ją na czarne kwiatki

Posted

[quote name='xmartix']do rodziny zza Krakowa, do kojca, ogrodu, domu, wchodzi gdzie chce

dostałam wiadomość że całą drogę spał, wszystko w porządku, jest spokojny, jeszcze mają się odezwać dzisiaj

a napiszę Wam jeszcze co z tą panią z Poznania, zapytała się mnie czy "jej maluszek" czeka nadal na nią (a nie umawiałyśmy się że ona go dostanie...) napisałam jej że pies pojechał już do domu gdzie kojec już był przygotowany i ogrodzenie itp
a ona mi odpisała niegrzecznie, że nie będzie już "od nas" chciała żadnego psa, że gdyby nie zapytała to bym jej nic nie napisała (a umawiałyśmy się na maila) itd. no żenujące. odpisałam że patrzę na dobro psa a nie na dobro wszystkich co do mnie dzwonią.. i daje ją na czarne kwiatki

...qrde! bym wiedziala, ze taka z niej Osobistosc - to bym juz w mailu odpisala, ze sprawa nieaktualna! i bym xmatrix glowy nie zawracala...:angryy:
Dobrze, ze Wielorybek pojechal do Krakowa!

Posted

Kurcze, nie było mnie 3 dni a tu taaaaakie wieści, aż mi się go gorąco zrobiło. Naprawdę strasznie się cieszę. Powodzenia życzę naszemu wielorybkowi i dobrej, odważnej rodzinie. :loveu: :loveu: :loveu: