xmartix Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 pytałam o to, nie jest wykastrowany, powiedziałam w schronie żeby tego pilnowali, ale nie wiem czy się będą mnie słuchać :evil_lol: Quote
Koperek Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='GoskaGoska']a jest wykastrowany Koperek - czy mają tylko dziewczyny tak pisac? faktycznie nie sprecyzowałam... Nie jest wykastrowany, ale chciałam, żeby tak było w ogłoszeniach, skoro już robicie ;) Quote
GoskaGoska Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 tylko jesli ma 10miesiecy to jest ciut za mlody na kastracje:roll:, chyba ze ma 1,5 rok no to juz nie :cool1: Quote
Koperek Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 GoskaGoska napisał(a):tylko jesli ma 10miesiecy to jest ciut za mlody na kastracje:roll:, chyba ze ma 1,5 rok no to juz nie :cool1: tak czy siak nie jest za młody na kastrację ;) Quote
GoskaGoska Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 co wet to opinia- juz nie będę się w dawać dyskusje - jednak sporo wetow uważa, ze powinno się czekac, az pies dojrzeje i by czekac do roku Quote
Koperek Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 GoskaGoska napisał(a):co wet to opinia- juz nie będę się w dawać dyskusje - jednak sporo wetow uważa, ze powinno się czekac, az pies dojrzeje i by czekac do roku W USA ciachają wszystko w wieku około 3 i 4 miesięcy i co?? wszystkie psy żyją i mają się świetnie, a robią to od kilkudziesięciu lat ;) Quote
GoskaGoska Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 akurta USA nie jest dla mnie autorytetem :eviltong:, bo jak dla mnie to nie jest narod do naśladowania :diabloti: , ja bym tam swojego nie ciachala, bo akurat trafilam na takich wetow co mi kazali czekac, ale wiem, ze są różne szkoły i psy żyją. Quote
furciaczek Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 GoskaGoska napisał(a):co wet to opinia- juz nie będę się w dawać dyskusje - jednak sporo wetow uważa, ze powinno się czekac, az pies dojrzeje i by czekac do roku Cane Corso dojzewaja do 2 lat i rowniez uwazam ze przynajmniej 1,5 roku powienien miec. Chociaz w obecnych warunkach mysle ze wczesniejsza kastracja nie jest glupim pomyslem, tymbardziej ze rasa staje sie coraz bardziej popularna i jest maasa pseudohodowcow ktorzy tylko czychaja na takie okazje:shake: Quote
Koperek Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Dozio ma na moje oko poważne problemy z chodzeniem. Jak ktoś się nie zajmie na poważnie jego stawami i kosteczkami i ogólnie rozwojem fizycznym to kiepsko to widzę. Już ciężko mu się wstaje, chodzi krzywo i łapy też ma krzywe. Dzisiaj... ...poniżej widać jego postawę i krzywe łapki... Quote
GoskaGoska Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 to co jakieś konsulatcje by mu byly potrzebne? Quote
Koperek Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 GoskaGoska napisał(a):to co jakieś konsulatcje by mu byly potrzebne? nie, tylko a może AŻ opieka ludzi, którzy znają się na szybkim wzroście molosów takich ogromnych, jak ten!!! Quote
mamanabank Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 kurczę i to oczko, to nie jest trudny zabieg, sama mam pieska, którego wzięłam z ulicy z takim oczkiem, prosty zabieg - 100zł i pies patrzy pięknie od trzech lat, żadnych problemów, czy w schronisku nie ma możliwości leczenia psów? Czy ktoś w ogóle może zająć się jego zdrowiem? Quote
furciaczek Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Matko taki mlody i juz tak bardzo zniszczony:shake: Stawy ma w okropnym stanie...nie wiem jak mozna do czegos takiego dopuscic. Ale tak sie konczy kupowanie psa o ktorym sie niema najmniejszego pojecia:angryy: Czy jesli podesle komus suplementy/witaminki to bedzie mozliwosc podawania psiakowi?? Quote
GoskaGoska Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 obawiam się, ze schronie nie ma takiej możliwości - jemu potrzebna mądrą adopcja lub DT Quote
Koperek Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 furciaczek napisał(a):psa o ktorym sie niema najmniejszego pojecia:angryy: Czy jesli podesle komus suplementy/witaminki to bedzie mozliwosc podawania psiakowi?? powiem tak- zapytam w schronie, ale to dopiero w poniedziałek by było, czy można by go umieścić w kojcu- wtedy oczywiście witaminy i inne dodatki wchodzą w grę, bo michę ma dla siebie- na boksie ogólnym, na którym jest teraz nie ma takiej możliwości... Quote
fiorsteinbock Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Dla niego najlepszy bylby DT i indywidualna opieka. Sa fundacje zajmujace sie CC? Naszą chorowita dobermanke - mixa, wziela fundacja pod swoje skrzydla i to uratowalo jej zycia, w schronisku nie mialaby duzych szans pomimo naszych checi i staran... :shake: Quote
Koperek Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 fiorsteinbock napisał(a):Dla niego najlepszy bylby DT i indywidualna opieka. Sa fundacje zajmujace sie CC? Naszą chorowita dobermanke - mixa, wziela fundacja pod swoje skrzydla i to uratowalo jej zycia, w schronisku nie mialaby duzych szans pomimo naszych checi i staran... :shake: Która to fundacja? Proszę o adres, telefon, czy jakiś inny kontakt! Quote
fiorsteinbock Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Koperek napisał(a):Która to fundacja? Proszę o adres, telefon, czy jakiś inny kontakt! Nasza byla od dobermanow z Katowic. Pomogla Amikat. Moze od CC tez jest? Zaraz zaczne szukac na necie - nie wiem, kto jest od CC na dogo :shake: Quote
Koperek Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 fiorsteinbock napisał(a):Nasza byla od dobermanow z Katowic. Pomogla Amikat. Moze od CC tez jest? Zaraz zaczne szukac na necie - nie wiem, kto jest od CC na dogo :shake: hahaha Ja wiem- furciaczek:evil_lol::loveu: Quote
fiorsteinbock Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Koperek napisał(a):hahaha Ja wiem- furciaczek:evil_lol::loveu: :multi: ja wyslalam PW do Halabini (albo cos przekrecilam) - z prosba o pomoc! Quote
GoskaGoska Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 furciaczek jak w UK to chyba za zbyt duzo nie może:shake: Quote
xmartix Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 a czy wet coś mówił o jego nogach/stawach? może on ma początek dysplazji czy coś? miałam tel w jego sprawie bo ta rasa (cc) robi się modna Quote
GoskaGoska Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 no własnie oby to nie dyslazja :shake: ale nic benka Niedzielski operował z dużą dysplazją, gdzie mu szans nie dawał nikt inny to i najwyżej zbiórkę się i na niego zrobi - jak na spanielkę Quote
Koperek Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Nie byłam z nim u weta, bo nie miałam na takie "pierdy" czasu wczoraj... JEGO TRZEBA ZABRAĆ STAMTĄD JAK NAJSZYBCIEJ!!! Quote
xmartix Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 przydałaby się diagnoza jakaś bo nie wiem co tym ludziom mam mówić, a nie będę ukrywać jak coś, bo potem by pies na ulicę trafił jak jakiemuś "debilowi" się wydał już bezużyteczny z tą dysplazją a tak w ogóle nie macie wrażenia że ten szczeniak jest taki smutny? :placz: Quote
Recommended Posts