Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='GoskaGoska']a jest wykastrowany Koperek - czy mają tylko dziewczyny tak pisac?
faktycznie nie sprecyzowałam... Nie jest wykastrowany, ale chciałam, żeby tak było w ogłoszeniach, skoro już robicie ;)

Posted

GoskaGoska napisał(a):
tylko jesli ma 10miesiecy to jest ciut za mlody na kastracje:roll:, chyba ze ma 1,5 rok no to juz nie :cool1:

tak czy siak nie jest za młody na kastrację ;)

Posted

GoskaGoska napisał(a):
co wet to opinia- juz nie będę się w dawać dyskusje - jednak sporo wetow uważa, ze powinno się czekac, az pies dojrzeje i by czekac do roku

W USA ciachają wszystko w wieku około 3 i 4 miesięcy i co?? wszystkie psy żyją i mają się świetnie, a robią to od kilkudziesięciu lat ;)

Posted

akurta USA nie jest dla mnie autorytetem :eviltong:, bo jak dla mnie to nie jest narod do naśladowania :diabloti: , ja bym tam swojego nie ciachala, bo akurat trafilam na takich wetow co mi kazali czekac, ale wiem, ze są różne szkoły i psy żyją.

Posted

GoskaGoska napisał(a):
co wet to opinia- juz nie będę się w dawać dyskusje - jednak sporo wetow uważa, ze powinno się czekac, az pies dojrzeje i by czekac do roku

Cane Corso dojzewaja do 2 lat i rowniez uwazam ze przynajmniej 1,5 roku powienien miec. Chociaz w obecnych warunkach mysle ze wczesniejsza kastracja nie jest glupim pomyslem, tymbardziej ze rasa staje sie coraz bardziej popularna i jest maasa pseudohodowcow ktorzy tylko czychaja na takie okazje:shake:

Posted

Dozio ma na moje oko poważne problemy z chodzeniem. Jak ktoś się nie zajmie na poważnie jego stawami i kosteczkami i ogólnie rozwojem fizycznym to kiepsko to widzę. Już ciężko mu się wstaje, chodzi krzywo i łapy też ma krzywe.

Dzisiaj...

...poniżej widać jego postawę i krzywe łapki...

Posted

GoskaGoska napisał(a):
to co jakieś konsulatcje by mu byly potrzebne?

nie, tylko a może AŻ opieka ludzi, którzy znają się na szybkim wzroście molosów takich ogromnych, jak ten!!!

Posted

kurczę i to oczko, to nie jest trudny zabieg, sama mam pieska, którego wzięłam z ulicy z takim oczkiem, prosty zabieg - 100zł i pies patrzy pięknie od trzech lat, żadnych problemów, czy w schronisku nie ma możliwości leczenia psów? Czy ktoś w ogóle może zająć się jego zdrowiem?

Posted

Matko taki mlody i juz tak bardzo zniszczony:shake:
Stawy ma w okropnym stanie...nie wiem jak mozna do czegos takiego dopuscic. Ale tak sie konczy kupowanie psa o ktorym sie niema najmniejszego pojecia:angryy:
Czy jesli podesle komus suplementy/witaminki to bedzie mozliwosc podawania psiakowi??

Posted

furciaczek napisał(a):
psa o ktorym sie niema najmniejszego pojecia:angryy:
Czy jesli podesle komus suplementy/witaminki to bedzie mozliwosc podawania psiakowi??

powiem tak- zapytam w schronie, ale to dopiero w poniedziałek by było, czy można by go umieścić w kojcu- wtedy oczywiście witaminy i inne dodatki wchodzą w grę, bo michę ma dla siebie- na boksie ogólnym, na którym jest teraz nie ma takiej możliwości...

Posted

Dla niego najlepszy bylby DT i indywidualna opieka. Sa fundacje zajmujace sie CC? Naszą chorowita dobermanke - mixa, wziela fundacja pod swoje skrzydla i to uratowalo jej zycia, w schronisku nie mialaby duzych szans pomimo naszych checi i staran... :shake:

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Dla niego najlepszy bylby DT i indywidualna opieka. Sa fundacje zajmujace sie CC? Naszą chorowita dobermanke - mixa, wziela fundacja pod swoje skrzydla i to uratowalo jej zycia, w schronisku nie mialaby duzych szans pomimo naszych checi i staran... :shake:

Która to fundacja? Proszę o adres, telefon, czy jakiś inny kontakt!

Posted

Koperek napisał(a):
Która to fundacja? Proszę o adres, telefon, czy jakiś inny kontakt!

Nasza byla od dobermanow z Katowic. Pomogla Amikat.
Moze od CC tez jest? Zaraz zaczne szukac na necie - nie wiem, kto jest od CC na dogo :shake:

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Nasza byla od dobermanow z Katowic. Pomogla Amikat.
Moze od CC tez jest? Zaraz zaczne szukac na necie - nie wiem, kto jest od CC na dogo :shake:

hahaha Ja wiem- furciaczek:evil_lol::loveu:

Posted

no własnie oby to nie dyslazja :shake: ale nic benka Niedzielski operował z dużą dysplazją, gdzie mu szans nie dawał nikt inny to i najwyżej zbiórkę się i na niego zrobi - jak na spanielkę

Posted

przydałaby się diagnoza jakaś bo nie wiem co tym ludziom mam mówić, a nie będę ukrywać jak coś, bo potem by pies na ulicę trafił jak jakiemuś "debilowi" się wydał już bezużyteczny z tą dysplazją

a tak w ogóle nie macie wrażenia że ten szczeniak jest taki smutny? :placz: