Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='GoskaGoska']ja sié tam na dogach i ich odmianach nie znam :roll: ale jest wielki i w typie doga, ale jakiej odmiany nie ma pojęcia.

A moze pisac mix molosa? Mielismy w schronisku w typie molosa, zrobilismy allegro i piesek juz po kwarantannie poszedl do nowego domu.

Poszukam dokladnie, ktore to cioteczki od molosow.

Tymczasem hop na gore!

Znalazlam forum molosow:
http://www.forum.**********/showthread.php?p=699867
niestety link ten nie przekierowuje na stronke...

Posted

Trzy lata temu znalazłam psinę na ulicy, miał zapalenie trzeciej powieki w jednym oku, zabieg kosztował 100zł, w Łowiczu. Trzecia powieka to te czerwone gulki w kącikach oczu widoczne na zdjęciu.

Posted

hej.
w poniedzialek bylam w schronie.widzialam psiura.oczy trzeba by szybko zoperowac bo te powieki to juz mu sie mega rozrosly. no a jak dla mnie to jest to mieszanka cane corso z dogiem niemieckim.
ostatecznie tak czy siak pies jest piekny i olbrzymi.
czy on bedzie operowany przez schron?

Posted

[quote name='Uru']hej.
w poniedzialek bylam w schronie.widzialam psiura.oczy trzeba by szybko zoperowac bo te powieki to juz mu sie mega rozrosly. no a jak dla mnie to jest to mieszanka cane corso z dogiem niemieckim.
ostatecznie tak czy siak pies jest piekny i olbrzymi.
czy on bedzie operowany przez schron?

Uru,
nie moglabys zrobic lepszych zdjec jak bedziesz w schronie? I dowiedziec sie czegos wiecej o piesku, tzn. imie lub nr, czy kastrowany itd.?
Malo informacji na jego temat :roll:

Posted

wiek macie 1,5 roku, kastrowany nie jest , imion raczej sié nie nadaje psom , w schronie w tym typie pies jest jeden - wiec jesli by ktos chcial go adoptowac to pracownicy bede wiedziec o jakiego chodzi.

Posted

No takie cudo i mnie nikt nie wola:mad:

Jakie mamy informacje o psiaku?
Porobie mu ogloszenia, potrzebuje tylko namiarow do kogos na miejscu.
Za kilka dni bede uaktualniac strone adopcyjna CCtow to tez go tam wrzuce.
Wiemy jaki ma stosunek do innych psow?

Posted

prosilam Kikou aby porozmawiala z wetem o zabiegu...zobaczmy moze się uda zrobic w schronisku.
Już więcej nic o nim nie napiszę,bo jestem juz w UK - a ogloszenia jesli się zgodzi to Kikou lub xmatix . Tylko pamiętajcie , ze to młody pies w typie rasy - więc dziś jest --jutro może go nie być, bo go ktoś z ulicy adpotuje.
Założyłam wątek, ,bo myślałam, ze są wielbiciele ras , ktorzy wyciągają takie psiaki jak np dalmaty. Na pewno mozna podawac nr do schroniska :

tel. 071 / 362 56 74 ( pytac się o doga z 3 powieką ) -on tam funkcjonuje jako dog, ale po ogloszeniach na psiaka moze trafic jakis pseudo więc moze z ogloszeniami się wstrzymacje, wyjdzie czy będzie mial zabieg na powiekę i moze odrazu kastracje.

Posted

Hej dziewczyny, jutro będę w schronisku to spojrzę w którym jest boksie, chyba , że go ktoś zabrał....
Wybiera się ktoś może do schroniska??

Posted

Duzo tych wielbicieli niema wiec i mozliwosci mamy ograniczone.
Na chwile obecna mamy 3 CCty w hotelach i niestety nie moge sie podjac wyciagniecia go i finansowania hotelu. Jak tylko ktorys z obecnych podopiecznych trafi do nowego domu bede mogla jakos konkretniej pomoc.

Posted

Ja nigdy nie pisze miasta w ktorym jest psiak i zawsze dodaje ze pies wykastrowany wiec pseudohodowcom serdecznie dziekujemy.
Niestety teraz nastala moda na psy w typie CC i coraz wiecej idiotow szuka sobie takiego psa...a bo to dobre pieniadze albo dlatego ze jest mega grozny i agresywny...czasami to mi rece opadaja jak rozmawiam z ludzmi ktorzy sie zglaszaja po te psy:shake: