Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 366
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malibo57 napisał(a):
Bunia ma dom - chyba teraz nazywa się Perełka:)
A Lilka jest czarna, całkowicie, bez żadnych plamek i skarpetek. I tak, Lilka szuka domu.

Ha, ha ,ha . Bunia ma dom i nazywa się Tekila, Zojka ma dom i na razie jest Zojka , Tinka ma dom i nazywa się Perełka .
Pozostała gromadka poniżej:
Lilusia czrnulka z białymi końcami wszystkich łapek i szerokim białym krawatem pod szyją ,jest piękną kobietką z charakterem ale uwielbia się przytualć, nie "pcha się " tylko podchodzi z boku , patrzy i czeka.
"Taka dystyngowana , odpowiedzialna Pani domu".
Ritka popielata z czarnym dziobkiem, białymi łapkami i białym krawatemu jest spokojna , i ma takie smutne , madre i proszące oczka ,ale jak się zaczyna z nią bawić , staje się super dziewczną. Zawsze w kąciku z boku tylko do nas jak wchodzimy biegnie na spotkanie co sił w nogach i prawie zawsze jest pierwsza ."Mała dziewczynka z kokardkami."
Mambo , czarny calutki tylko na jednej łapce lekka biała plamka na palcach on jest najmniejszy , ale ciekawski wszędzie wchodzi i wszystkiego musi dotknąć . Nie lubił pieszczot ale teraz uwielbia ."Taki troche intelektualista."
Czako , pięknie rudy z czarnym lekkim szronem. To żywy , energetyczny psiak z charakterem "gwiazdy rocka", który ambicjonalnie wszędzie musi być pierwszy .Psiak z tupetem bez kompleksów.

Posted

no tak, najlepsze sa moje Hienki nie ma problemu z rozróżnieniem. Czarne czy kremowe, wszystkie są jednakowe i reagują na jedno imię. Wystarczy zawołać jedną - zjawiają się trzy. Tylko uszami sie róznią ale te muszą byc postawione bo inaczej są jak klony :loveu:

Posted

Witam,
Jana od soboty jest juz w nowym domu. biegała sobie po ogrodku, cala szczesliwa, jej miasto nie sluzy, tu byla bardzo zestresowana, a tam nie ten sam pies. Z nowa wlascicielka polubily sie, koty zaakceptowala, a one ja. Wszystko uklada sie dobrze. W domu oczywiscie nie chce spac na poslaniu tylko na wersalce;)

Posted

Mam prośbę, może ktoś z Was albo znajomi przygarnąłby kociaka. W niedzielę ktoś podrzucił mi na działke w kartonie cztery miesięczne czarne kociaki. Są bardzo ładne i o dziwo zdrowe. Odpchliłem je i odrobaczyłem. Ale u mnie mogą zostac tylko do soboty. Bardzo proszę o pomoc.

Posted

Gdybyście chcieli nowych informacji to :

Psiaki znowu się "spięły" :evil_lol: zestresowały siebie i mnie bardzo ,był pisk i płacz:placz: na razie wróciło wszystko do normy. Nie ma lepszych i gorszych tylko silniejsze i słabsze . Lilka i Czaki to silne osobowości :diabloti: a Rita i Mambo słabsze
Ale sa piękne,mają piękne umaszczenie ,lśniącą sierść ,są drobne jak mama, tylko nie można ich utrzymać w kadrze żeby zrobić ładne fotki, jutro spróbuję .
Będą też zdjęcia z nowych domów , czekam na przesłanie ich do mnie.
Są przepiękne , UDOWODNIĘ na fotkach.:lol:

adoptowane psiaki :Zojka ma chorobę lokomocyjną -biedulka , Perełka (Tina) jest małym diabełkiem , Tekila (Bunia) o 7 rano bierze w pysia zabawkę -piszczącą i robi pobudkę właścicielom:diabloti:

A co u Janki?

Posted

U Barczo bardzo dobrze. Biega sobie po ogródku, chodzi codziennie na spacer. Czuje się tam duzo lepiej niz w miescie, nie jest taka zestresowana. Z nową właścicielką polubiły się i razem cieszą się jesienią.

Posted

Banda Czworga , czeka na domki .:crazyeye:Nie widzę ich .A HU HU Ha ,HU HU HA , idzie zima zła :-(, litości czy nikt nie chce cudeniek , one są takie kochane, nie znają złych ludzi , nie boją się ludzi , nie są wielkości Yorka , ale za to nie szczekają bez przerwy na wszystko , aż puchnie głowa , są mądre ,:loveu: adoptowane szczeniaczki w trzy dni oduczyły się siusiania w domu.
Czy po tym co napisałam znajda się dobre domki? Bo nie wiem co mam im jutro powiedzieć.:evil_lol::evil_lol:

Posted

ZIMNO! Dopiero wróciłam przybijałam wełniane "drzwi" w budzie dla maluchów . zmniejszyłam otwór , położyłam dodatkowe koce i założyłam "pidżamki". Aha , i dałam po 1/4 aspiryny na noc . Ale w środku jest ciepło , nie zmarzną , na 100% . Porozkładały się brzuchami do góry i czekają na "mizianie" .:loveu: Psociuchy-maluchy. :evil_lol:
Dostałam wiadomość od Sandry że ktoś :multi:pyta o Mambusia . Może , nie chce zapeszać ten szczupły zgrabny chłopaczek trafi do domku.:multi:
Trzymam mocno kciuki.

Posted

Dorota napisał(a):

Dostałam wiadomość od Sandry że ktoś :multi:pyta o Mambusia . Może , nie chce zapeszać ten szczupły zgrabny chłopaczek trafi do domku.:multi:
Trzymam mocno kciuki.

Posłałam zdjęcia i jak coś to odeślę zainteresowaną do Ciebie :cool3:

Posted

Już nie podam ,Wybaczcie nie wiedzę , Ale dzisiaj nie podam za to "wytapetowałam " ściany budy materiałem od środka.Jest chyba Ok ja w środku po 10 min jestem spocona.
Nie miałam nigdy szczeniaków ,zawsze trafiły się biedy już dorosłe ,stąd pojęcia nie mam jak postępować. Odnoszę ich potrzeby do naszych ludzkich ,:oops:

Posted

Ach Ty, mamciu:) Tylko ich nie przegrzej! Bo się poprzeziębiają.
One muszą troszkę się hartować, bo życie nie jest lekkie i ciepłe - sierść zimowa zawsze się przyda.
A co u rodzeństwa, co sobie poszło?

Posted

W weekend się tym zajmę , czyli zrobię zdjęcia Perełki i Tekili , Zojka ma byc przesłana ,ale one grzeją pupki w ciepełku.
O rany ale Czesiek w tej chwili puścił BĄKA.
Feeeeeeeeeeeeeee. :oops:

Posted

Dobra! Czesiek wal..:evil_lol: Ciotki Ci załatwiły wakacje na bąki:lol:
Banda czworga zaczyna zachowywać się trochę jak siostrzyczki Hienki. Rozrabiają , i dobrze tylko po co od razu pozrywać "tapety", szarpać koce , zerwać "wełniane " drzwi etc Ale i tak to cudne słodziaki:loveu: