tomcug Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 A z ogłoszeń nikogo chętnego nie ma? :-( Quote
Ziutka Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='tomcug']A z ogłoszeń nikogo chętnego nie ma? :-([/quote] Niestety Monia...nikogo nie ma :shake: Quote
malibo57 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Pogryziona sunia została zabrana do znajomych awaryjnie, ale na krótko. Druga nadszarpnięta też jest w DT. Jeden szczeniak, Mambo, został fizycznie oddzielony od reszty. No, i Jana pojechała do pana Adama. Cztery zostały razem - pierwszy dzień bez matki i po awanturze. Nie wiadomo, jak się zachowają. Najpierw podejrzenia padły na Lilke, te czarna najwiekszą, ale potem okazało się, że Mambo, chłopiec właśnie ją atakuje. Nie wiadomo, co skutek, co przyczyna:( Jedna sunia ma od soboty domek stały. Quote
Lilek Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 To przynajmniej tyle dobrego, że jedna ma domek stały.A czy Adam jest dalej w kontakcie?Bo może on może poszukać domków także dla chociaż niektórych maluchów?Z Janą mu się udało.W każdym razie ja od jutra też spróbuję szukać.O kurczaki, ale się narobiło:shake: Quote
malibo57 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Pan Adam zna sytuacje, bo to wszystko wydarzyło się zanim przyjechał po Janę - może coś uda mu się zdziałać. Chyba jeszcze jedna sunia, z tych mniejszych, będzie miała domek u rodziny Danusi. Quote
adam Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Witam wszystkich. Jana wczoraj w samochodzie była grzeczna. Zwymiotowała, ale to nie jej wina, a ja mialem kilka zapasowych szmat. do domu weszla powolutku. Moje suczki ja zaakceptowaly, nawet na nia nie warknely. Na koty nie reaguje, one za to sa nia zywo zainteresowane;) Wieczorem poszlismy na spacer, bardzo sie bala, wiec wlasciwie to sobie podreptalismy po trawniku. Wieczorem dalem jej jesc, ale tylko troche, bo dzisiaj rano zawiosłem ja do kliniki. Dzisiaj rano na spacerze bylo juz lepiej bo udalo sie obejsc caly blok. W nocy spala na kocu kolo naszego lozka, byla bardzo grzeczna. Dzisiaj doktor zadecyduje czy nadaje sie do sterylizacji. Bardzo mi przykro z powodu szczeniaków. Bede szukac dla nich domu. Quote
elmira Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Do góry, bo sprawa pilna. Szukamy DT, no, a najlepiej DS dla maluchów. Quote
Lilek Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 No, maluchy, do domeczku, tylko pojedynczo i spokojnie.Mambuś, ale narozrabiałeś.Wstydź się, piesiu.Do domku, hop. Quote
adam Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Jana wczoraj została wysterylizowana. Dobrze przeszła zabieg i wybudziła się z narkozy. Cała noc grzecznie spała. Wieczorem dostanie jesc. Wszystko idzie zgodnie z planem. Raną się nie interesuje, ale i tak chodzi w kubraczku na wszelki wypadek. Zrobie dzisiaj ogloszenie szczeniaków i wywiesze gdzie sie da. Quote
auraa Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Trzymam kciuki za zdrówko sunieczki. Maluchy do domu! Quote
Dorota Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 auraa napisał(a):Trzymam kciuki za zdrówko sunieczki. Maluchy do domu! Dwie sunie maja DS to Tina( teraz Perełka) i Zojka . Bunia - ta która ucierpiała najbardziej jest w DS , Ale jest "tykajaca bomba pomiędzy "Lilką i Mambo , chociaż każde z nich jest SUPER szczeniakiem . One wszystkie sa wspaniałe : Rita jest cudo przytulas, Czako kocha bardzo wylewnie , Mambo zazdrośnik chce być wszędzie pierwszy , Lilka czeka cierpliwie na głaski i przytulanie i uwielbia być przytulana. Problem jest tylko w byciu w grupie , pilnie potrzebują domów , i dodam że są bardzo mądre szybko chwytaja o co chodzi ,jak ich mama Jana . Quote
luka1 Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 to tak jak w rodzinie - miłosc rośnie wprost proporcjonalnie do odległości :evil_lol:. Szukamy domków dla maluchów!!!!! Quote
adam Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 A ich mama Jana od soboty Barczo, ma wilczy apetyt, wczoraj posunela dwie miski, dzisiaj rano kolejna. Suchego jesc nie chce, ale gotowane z apetytem, kupilem jej wczoraj witaminy, po szczeniakach i sterylce na pewno jej sie przydadza. Dzisiaj rano stwierdziła, ze lezenie na podlodze na kocu jej nie przystoi i rozlozyła sie na wersalce, a Mieczysław (kot kanapowy) z tych nerwów az zwymiotowal;) ktos smial wejsc na jego, ale to wylacznie jego kanape, czasem tylko ja dostepuje tego zaszczytu. Jana apetyt ma, rana jest sucha, ona się nia nie interesuje, wiec wszystko jest ok. Dobrze, ze chociaz kilka szczeniaków znalazło nowe domy. Quote
Dorota Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Pilnie potrzebne domki dla 4 szczeniaków Jany ,trzy mają już DS . To Bunia (z DT zrobił się DS ), Tinka czyli Perełka i dzisiaj pojechała do DS Zojka.;) Musiałam ją wczoraj zabrać od reszty bo " robiła za ofiarę" , niestety prawo sfory. Teraz prawdopodobnie za ofiarę będzie rozbiła Rita , miałam wiadomość że kroi się DS ale stwierdzili że będzie dużym psiakiem (nieprawda ) i nie mogą jej zabrać . wysłałam więc zdjecia innych naszych maluchów , może jeden z nich będzie miał szczęście .;) Szczeniaki pojedynczo są zupełnie inne , i nawet zaczynają być posłuszne . Tyle ze hierarchia jest ustalana . Przygotowałam im "pidżamki" ;)które wkładam na noc bo jest zimno a w domu nie mam żadnego koca wszystkie stare kurtki koce ,kołdra są w budzie , nie marzną na razie ale tez nie ma jeszcze mrozu . Ciesze się z domu dla Janki u Pani Krystyny i gorące dzięki dla Adama za pomoc . Trzy maluchy które mają juz stałe domy są pod dobrą opieką ,będą miały dobrze , mieszkają w domach pod dobrą opieką . Czekają na domki Rita , Lilka , Czakuś i Mambo ;) Quote
Dorota Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Dzisiaj Międzynarodowy Dzień Zwierząt gdzie są chętni do adopcji? :crazyeye:, czekaja szczeniaczki na nowe domki , RITA , CZAKI , LILKA I MAMBO. One tak bardzo chca mieć Pana na wyłączność . Gdzie oni są ? Gdzie są Ci wszyscy PRZYJACIELE ?:shake: Quote
Dorota Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Panie Adamie? Halo ? Co u Barczo? Prosimy o wieści. Quote
Dorota Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Halo czy ten wątek "umarł" ? Gdzie są wszyscy ?:placz: Quote
luka1 Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 Dorota napisał(a):Halo czy ten wątek "umarł" ? Gdzie są wszyscy ?:placz: obchodza dzień zwierzat - dookoła :eviltong: Quote
luka1 Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 4. Dziewczyna-słodka Rita;-) Tak opisuje malutką Pani, która się opiekuje pieskami:"I znowu ONA Rita to piekna sunia była najmniejsza w miocie , lubi biegać , bawic się , biega za mna ale jest ostrozna , jest taką małą damą. Będzie suczką ok. 35 cm" 5. Lilka "... Lilusia , malutki misiaczek , spokojna , taktowna ,rozwazna panienka , ale łasa na pieszczoty ,potrafi poszczekac i domagać się tego co się jej należy cierpliwie stoi i czeka aż ja podniose i poprzytulam, na swoim terenie czuje się pewnie , poza nim jest odrobine przestraszona ,bedzie sunią około do 35 cm" __________________ Quote
luka1 Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 Płowy chłopczyk-Czaki: __________________ I dla urozmaicenia ;-) chłopaczek-Mambo: "...Mambo to zgrabny czarny piesek z małą bialą plamka na jednej z łapek , jest wesoły i wszędzie go pełno tak jak Czakiego i tez nie boi się nikogo i niczego..." Te psiaki sa do wzięcia Quote
malibo57 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Coś tu nie tak:( Zdaje mi się, że Lilka, to czarna sunia? Quote
Lilek Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 A własnie, że nie, bo ja nareszcie mogłam usiąść przy kompie i wracam sobie cichutko na wąteczki. No, maluchy, mnie tam nikt nie chce pidżamki uszyć, więc zachowujcie się ślicznie.A w ogóle to jak to możliwe, że Dorotce jeszcze głowę zawracacie?Nie powinnyście być juz w domkach?Domki, zgłaszajcie się po swoje maluchy!!!!! Przecież maluchy nie mogą same zostać, bo zimno się robi.Domki, hop, hop! Quote
malibo57 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Bardzo mi przykro, ale jestem na 100% pewna, że Lilka jest czarna. Proszę o sprostowanie:) Quote
Recommended Posts