Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam moj pies od niedawna dziwnie oddycha ,nie zdzarza sie to po ciezkich spacerach,przy chodzeniu na smyczy ale wtedy gdy np.rano wstał
otóż wyglada to tak że wygina grzbiet w łuk i zaczyna charczeć trwa to nawet do kilku minut.
Od razu psa zaprowadziłam do weta dostała tabletki. po zbadaniu okazało sie że przyczyna moze byc przeziebienie lub zapalenie płuc ale ponoc w sercu sa jakies szmery i niemiarowe bicie serca .
ludzie czy miał ktos z Was taki przypadek chodzi mi o konkretna porade czy kogos pies cos takiego przechodził.pomóżcie

Posted

To mogą być objawy niewydolności serca.
Ale na forum nikt ci nie postawi diagnozy, kaszel może mieć dziesiątki przyczyn, począwszy od zarobaczenia, przez stan zapalny dróg oddechowych, zadławienie, po problemy z sercem.
Myślę, że bardziej pomoże Ci weterynarz niż ludzie na forum - tu można co najwyżej snuć domysły, zgadywać. Postawić diagnozę i zaordynować leczenie może tylko weterynarz.

Co za tabletki dostał pies? Wet zalecił EKG?

Posted

Martens napisał(a):

Myślę, że bardziej pomoże Ci weterynarz niż ludzie na forum - tu można co najwyżej snuć domysły, zgadywać. Postawić diagnozę i zaordynować leczenie może tylko weterynarz.

Dodam jeszcze że rozgarniety weterynarz.
Taki co nie wróży z plam na słońcu tylko stawia diagnoze na podstawie badan i/lub kieruje do specjalisty dysponujacego odpowiednia wiedzą i sprzetem diagnostycznym.